Καλογιαννίδης: Με αφοσίωση και υπομονή για έναν ανταγωνιστικό Ερμή

Σάβ, 03/08/2019 - 14:20
Image

Ο Κώστας Καλογιαννίδης στην πρώτη του συνέντευξη από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ερμή μιλάει στο ArcadiaPortal.gr και μας παραθέτει τους στόχους και της φιλοδοξίες της ομάδας της Μελιγούς για την νέα αγωνιστική σεζόν.

Ξεκάθαρος, ειλικρινείς και όπως πάντα συγκεκριμένος στις απαντήσεις του ο Κώστας Καλογιαννίδης  μας δίνει μια πρώτη εικόνα σχετικά με τον σχεδιασμό, τα μεταγραφικά αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα.

Στις 17 Αυγούστου (ημέρα όπου και θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση του Ερμή) ο Κώστας Καλογιαννίδης επιστρέφει στο γήπεδο όπου πριν μερικούς μήνες εξασφάλισε τον τίτλο με την ΑΕΚ Τρίπολης και στέφθηκε ως προπονητής για πρώτη φορά πρωταθλητής Αρκαδίας. Επόμενη πρόκληση στην καριέρα του η ομάδα της Μελιγούς. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Καλογιαννίδης στο ArcadiaPortal.gr

Για την απόφαση του να αποχωρήσει από την ΑΕΚ Τρίπολης που υπό τις οδηγίες του ανέβηκε στην Γ' Εθνική κατακτώντας το περσινό πρωτάθλημα για λογαριασμό του Ερμή Μελιγούς:

"Δεν έχω κοιτάξει ποτέ την κατηγορία που θα προπονήσω μία ομάδα Αυτό που κοιτάω πάντα και το έκανα και σαν ποδοσφαιριστής είναι οι συνθήκες εκείνες που θα με κάνουν να αισθάνομαι καλά. Αναφορικά με την προηγούμενη μου ομάδα την ΑΕΚ Τρίπολης πέρασα δύο πολύ όμορφες σεζόν και από την στιγμή που έκρινα πως η επόμενη δεν θα είναι πάνω στα δικά μου στάνταρ αποφάσισα να αποχωρήσω. Συνεπώς η αποχώρηση μου από την ΑΕΚ Τρίπολης δεν αποτελεί έκπληξη μιας και η τωρινή μου ομάδα ο Ερμής Μελιγούς και οι άνθρωποι που απαρτίζουν την διοίκηση με πλησίασαν με ευγένεια και διακριτικότητα σχετικά με τις συνθήκες που υπήρχαν. Το πρέσινγκ του Ερμή ήταν έντονο δείχνοντας μου με τον τρόπο τους την εμπιστοσύνη τους αλλά και την θέληση τους να δημιουργηθεί μια ομάδα με στόχο να κάνει ένα νέο ξεκίνημα έχοντας όρεξη και φιλοδοξίες. Παράλληλα οι άνθρωποι του Ερμή σεβάστηκαν τις ιδιαιτερότητες που υπήρχαν μιας και πίσω μου ήταν μια ομάδα και με την απόφαση μου να αποχωρήσω από την ΑΕΚ Τρίπολης δέχθηκα την πρόταση τους."

Για τους εφετινούς στόχους του Ερμή:

"Ο Ερμής είναι μία ομάδα όπου τα τελευταία δύο χρόνια που επέστρεψε στην Α' Αρκαδίας παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρόσωπο έχοντας γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει η ομάδα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό λίγο πολύ ο Ερμής το έχει καταφέρει ωστόσο δεν έχει μπορέσει να κάνει το επόμενο βήμα. Η εφετινή σεζόν έχει ξεκινήσει με γνώμονα να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ένα εξίσου ανταγωνιστικό σύνολο το οποίο θα είναι καλύτερο από τις προηγούμενες χρονιές, να μπορέσουμε να δώσουμε κίνητρα σε νέα παιδιά που θα ευχαριστιούνται την διαδικασία του ποδοσφαίρου στον τόπο τους και να βελτιώσουμε ατομικά μέσα από την ομαδική δουλειά ποδοσφαιριστές. Από κει πέρα θα διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούμαστε. Είτε αυτό είναι μια ανταγωνιστική ομάδα με ένα καλό πλασάρισμα στην βαθμολογία είτε είναι μια πορεία στην οποία θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα Σύμφωνα με την ομάδα που θα φτιάξουμε θα πάμε βήμα, βήμα χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από δάχτυλο μας. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην νέα Α' Αρκαδίας".

Για τα μεταγραφικά της ομάδας:

"Θεωρώ ότι το ρόστερ του Ερμή έχει κλείσει κατά 99%. Αν υπάρξει κάποια περίπτωση που είναι τόσο ιδανική για εμάς και δεν μπορούμε να πούμε όχι τότε θα κουβεντιάσουμε κάτι τέτοιο. Οι προσθήκες των παιδιών που έχουν γίνει αποτελούν προσωπική μου επιλογή σύμφωνα με την ικανότητα της διοίκησης να κλείσει τους παίχτες αυτούς. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τις κινήσεις που έχουν γίνει και το ρόστερ όπως έχει διαμορφωθεί Τα νέα παιδιά που ήρθαν μαζί με το υπάρχον έμψυχο δυναμικό που είναι ο κορμός της περσινής ομάδας αποτελούν μια πολύ καλή βάση παιχτών και δεν μπορούμε να μιλάμε για κάποια άλλη προσθήκη πλην βεβαίως κάποιας εξαιρετικής περίπτωσης εάν και εφόσον αυτή προκύψει".

Για την ικανότητα του βάση του προπονητικού δείγματος να εξελίσσει ομάδες και να βελτιώνει ποδοσφαιριστές σε ατομικό επίπεδο: 

"Νομίζω πως στην προπονητική μου πορεία έχω δείξει τα δείγματα είτε αυτά κρίνονται θετικά είτε αρνητικά μιας και μιλάμε για μια συνάρτηση πραγμάτων. Στο μυαλό μου έχω συγκεκριμένα πράγματα για το ποδόσφαιρο και αν εξελιχθούν αυτά που έχω σχεδιάσει που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που οι παίχτες θα ακολουθήσουν τις προπονήσεις και την δική μου φιλοσοφία τότε πιστεύω πως θα υπάρχει εξέλιξη και σε προσωπικό επίπεδο αλλά και στον τομέα της ομαδικής δουλειάς και στον τρόπο με τον οποίο θα προσπαθούμε να αγωνιζόμαστε έχοντας ο καθένας τον ρόλο του μέσα στο γήπεδο". 

Για το τι χρειάζεται μια ομάδα για να έχει διάρκεια και να κάνει πρωταθλητισμό στην Α' Αρκαδίας:

"Δεν θα αναπτύξω τα τετριμμένα περί σκληρής δουλειάς, πίστης και αφοσίωσης στο πλάνο μιας και αυτά είναι απόλυτα φυσιολογικά και αυτονόητα πως πρέπει να υπάρχουν. Είναι πολύ σημαντικό μια ομάδα να έχει πειθαρχία στην προπόνηση και πειθαρχεία στην νοοτροπία της, να διαθέτει ταλέντο γνωρίζοντας πως θα το αξιοποιήσεις, να υπάρχει ηρεμία στην δουλειά που εκτελείς και να γίνεις ένα σύνολο που θα μπορέσει να δεθεί και να γίνει μια οικογένεια.  Προφανώς και όλα αυτά είναι η πεπατημένη για να μπορέσεις να πορεύεσαι στον δρόμο των στόχων που χαράζεις. Στην δική μας ομάδα η λέξη κλειδί είναι η "υπομονή" και η υπομονή θα μας δώσει το δικαίωμα να διεκδικήσουμε αυτά που θα βρούμε μπροστά μας. Με υπομονή, γνώση και αφοσίωση στο πλάνο θα δημιουργήσουμε τον νέο Ερμή".

Για την αξιολόγηση που θα γίνει κατά την διάρκεια της προετοιμασίας στα νέα παιδιά των ακαδημιών του Ερμή: 

"Γνωρίζω για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Ερμή και έχω ενημερωθεί από την διοίκηση. Απομένει να κάνω μια κουβέντα με τον προπονητή της παιδικής ομάδας με τον οποίο έχουμε σχεδιάσει να έρθουμε σε επικοινωνία για να έχω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα σε κάποια επι μέρους κομμάτια. Στην προετοιμασία κάποια παιδιά θα προωθηθούν στην πρώτη ομάδα και θα προπονούνται μαζί μας. Μιλάμε για παιδιά σε πρώιμη ηλικία των 14 και 15 ετών τα οποία τα θέλουμε κοντά μας. Όποιο παιδί από τις ακαδημίες έχει την δυνατότητα μέσα από την διαδικασία της αξιολόγησης να χτυπήσει την πόρτα της ανδρικής ομάδας είναι χαρά μας και είναι ο επόμενος στόχος που έχουμε σαν σύλλογος για να μπορέσουμε να πλαισιώσουμε την ομάδα και με νεαρά παιδιά".

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio