Πάνω από 1 εκατ. ευρώ στη Βόρεια Κυνουρία από το κληροδότημα Ιωάννη Γκαύρου

Δευ, 20/11/2017 - 19:00
Image

Πάνω από 1 εκατ. ευρώ άφησε με τη διαθήκη του ο Ιωάννης Γκαύρος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Βέρβενα, προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί σχολείο το 1957. Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, ύστερα από εισήγηση της κυρίας Κωνσταντίνας Νικολάκου, την οποία έκανε τελικώς ο αντιπεροφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγ. Γιαννακούρας λόγω απουσίας της εισηγήτριας, συζητήθηκε και εποφασίστηκε εντός ημερήσιας διάταξης η μεταφορά του ποσού αυτού από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Ο κ. Γιαννακούρας εξήγησε:

«Υπάρχει μια διαθήκη του Ιωάννη Γκαύρου από το 1957, με την οποία άφηνε ένα χρηματικό ποσό για την κατασκευή δημοτικού σχολείου στα Βέρβενα, στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Η διαθήκη δημοσιεύθηκε το 2009, η αρμοδιότητα όμως, με τον ''Καλλικράτη'' πέρασε στους Δήμους από τη Νομαρχία, οπότε πρέπει να μεταφερθεί το ποσόν από την Περιφέρεια στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Το ποσό είναι πάνω από 1 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχει και γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους».

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Σχόλια επισκεπτών

είναι πολλά τα χρήματα και λογικό να υπάρχουν κ πολλοί μνηστήρες...
με ποιό τρόπο θα μοιραστεί αυτό το ποσό και σε ποιούς; (ρητορική ερώτηση).
απλά τα άσχημο είναι οτι ο ανθρωπος άφησε χρήματα για να φτιαχτεί ένα σχολείο στο χωριό του και όπως παει η κατάσταση θα φτάσουμε να κλείσει και αυτό που λειτουργεί ήδη στο Άστρος.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio