Πού υπάρχουν ναυαγοσώστες στις παραλίες της Βόρειας Κυνουρίας

Τετ, 10/07/2019 - 12:01
Image

Ναυαγοσώστες έχουν τοποθετηθεί στις πολυσύχναστες παραλίες της Βόρειας Κυνουρίας.

Χιλιάδες λουόμενοι επισκέπτονται τις παραλίες της Βόρειας Κυνουρίας κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Η παρουσία του ναυαγοσώστη είναι επιτακτική, αφού άτομα μικρής αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας συχνά μπορεί να χρειαστούν την αρωγή του ναυαγοσώστη.

Ήδη οι ναυαγοσώστες της Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας Πελοποννήσου (Ν.Α.ΠΕΛ)έχουν σώσει τους λουόμενος από τον πιθανό κίνδυνο πνιγμού.

Κάθε ναυαγοσώστης ελέγχει έκταση ακτής σε ακτίνα διακοσίων (200) μέτρων εκατέρωθεν του βάθρου – πύργου. Όσοι υπόχρεοι διαθέτουν τρεις (3) τουλάχιστον ναυαγοσώστες, έχουν υποχρέωση να προσλαμβάνουν και έναν (1) συντονιστή – επόπτη ναυαγοσώστη.

Ήδη από τις αρχές Ιουλίου οι δύο ναυαγοσωστικοί πύργοι στην ακτή Καλλιστώ και στην παραλία «Ατσίγγανος» έχουν στελεχωθεί από ναυαγοσώστες.

Η παροχή υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης, γίνεται αποκλειστικά από νομίμως λειτουργούσα Σχολή Ναυαγοσωστικής Εκπαίδευσης, για χρονική περίοδο μέχρι δεκαπέντε ημέρες, σύμφωνα με το Π.Δ. 31/2018.

Όπως αναφέρει και η απόφαση του δήμου Βόρειας Κυνουρίας από την  1-6-2019 έως και 30-9-2019 έχουν τοποθετηθεί συνολικά τρείς (3) Ναυαγοσώστες στην παραλία

1 ) Από λιμενοβραχίονα λιμένος Παραλίου Άστρους και προς δυσμάς, μήκους 800 μέτρων, με δύο ναυαγοσωστικούς πύργους, οι οποίοι θα λειτουργούν καθημερινά, από τις 10:30 έως τις 17:30.

2) Της παραλίας Ατσίγγανος τ.κ. Παραλίου Άστρους, μήκους 400 μέτρων, με έναν ναυαγοσωστικό πύργο ο οποίος θα λειτουργεί καθημερινά, από τις 10:30 έως τις 17:30.

Στην απόφαση δημάρχου Π. Μαντά αναφέρετε ότι οι υπηρεσίες θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν και:

1)Ένα πεντάμετρο (τουλάχιστον) ταχύπλοο ναυαγοσωστικό σκάφος και ένα 4χ4 επαγγελματικό αυτοκίνητο με άδεια έλξης, για την ομαλή παροχή των υπηρεσιών σε καθημερινή βάση, από τις 10:30 έως τις 17:30.

Στο ταχύπλοο σκάφος θα επιβαίνουν καθημερινά, ένας χειριστής και ένας ναυαγοσώστης.

Να αναφέρουμε ότι ο συντονισμός των ναυαγοσωστών, θα γίνεται από έναν συντονιστή-επόπτη τους, ο οποίος θα είναι κάτοχος αδείας ναυαγοσώστη επί τρία χρόνια τουλάχιστον.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Π. Μαντά ενημερωθήκαμε ότι τις επόμενες μέρες θα εγκατασταθούν ναυαγοσώστες και στην θέση «Πόρτες» αλλά και στο Ξηροπήγαδο.

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio