Ποια είναι η Ιωάννα Λυτρίβη, η ευχάριστη έκπληξη της Αρκαδίας - Επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη (pics,vid)

Πέμ, 04/07/2019 - 16:41
Image

Ιδιαίτερη ευχάριστη έκπληξη αλλά και αίσθηση προκαλεί μια νέα υποψήφια της ΝΔ που διεκδικεί την εκλογή της στα βουλευτικά έδρανα στον νομό Αρκαδίας. Πρόκειται για την Ιωάννα Λυτρίβη.

Μάλιστα, εκείνο που εντυπωσίασε ήταν η ομιλία της υποψήφιας βουλευτού της ΝΔ κατά την τελετή εγκαινίων στο εκλογικό κέντρο της ΝΔ, στην Τρίπολη, με κεντρικό ομιλητή τον ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα πρόσωπο που πρόσκειται στο στενό προεδρικό περιβάλλον ενώ η ένταξή  της στο ψηφοδέλτιο του νομού είναι προσωπική επιλογή του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη. «Διεκδικούμε μέχρι τελευταία στιγμή την ψήφο όλων των πολιτών. Και την διεκδικούμε ενωμένοι. Με σεβασμό στην ιστορία και τους ανθρώπους που έδωσαν την ψυχή τους για την παράταξη και τον νομό μας, με τιμή και υπερηφάνεια για το σημερινό μας ψηφοδέλτιο, και βλέμμα στο μέλλον για μια καλύτερη Αρκαδία, για μια καλύτερη Ελλάδα», σημείωσε κατά την ομιλία της η κυρία Λυτρίβη τονίζοντας επιπροσθέτως πως στις 8 Ιουλίου ξεκινάει το ταξίδι για μια πιο φωτεινή Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.

«Με σημαία το πρόγραμμά μας για ισχυρή ανάπτυξη, για αυτοδύναμη Ελλάδα. Στις 7 Ιουλίου, κάνουμε την ελπίδα πραγματικότητα. Γιατί η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι νίκη της Ελλάδος, είναι νίκη όλων των Ελλήνων. Στις 8 Ιουλίου ξεκινάμε. Ξεκινάμε πώς όμως; Ενωμένοι! Μόνο ενωμένοι μπορούμε!», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για μια ιδιαίτερη επιστήμονα, το προφίλ της οποίας σκιαγραφείται έχοντας τα χαρακτηριστικά εκείνα που ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ έχει προσδώσει όσον αφορά εκείνους με τους οποίους θα πορευτεί την επόμενη ημέρα. (σσ. θα κυβερνήσω με τη γενιά μου). Γεννήθηκε και έζησε στην Τρίπολη  ενώ αργότερα ενώ ήρθε στην Αθήνα, δεν αισθάνθηκε ποτέ Αθηναία, γιατί η αναφορά ήταν πάντα «το χωριό», όπως σημείωνε σε συνέντευξή της  το Κορακοβούνι Κυνουρίας, από το οποίο κατάγεται.

Αφού ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές σπουδές στη Φιλοσοφική αποφάσισε πως είχε μοναδική ευκαιρία να μετουσιώσει το ενδιαφέρον της για την πολιτική σε αντικείμενο σπουδής. Έτσι, στράφηκε στην Πολιτική Επιστήμη για μεταπτυχιακές σπουδές θέλοντας με έναν τρόπο να συγκεράσει την εκπαίδευση με την πολιτική. Αντικείμενο της μεταπτυχιακής της εργασίας οι πολιτικές δια βίου μάθησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Αντικείμενο το οποίο υπηρέτησε στην πράξη επί τρία χρόνια ως υπεύθυνη εκπαίδευσης σε δομές δια βίου μάθησης στην Αθήνα. Το τέλος Ιουνίου του 2011 έρχεται το τέλος των δομών αυτών, καθώς έληξε η ροή χρηματοδότησης. Λίγες ημέρες πριν είχε καταθέσει την εισηγητική πρόταση για το διδακτορικό της, έρχεται αναπάντεχη πρόταση από τον επιστημονικό της υπεύθυνο προκειμένου να εργαστεί  για περιορισμένο διάστημα στο Υπουργείο Τύπου.

Πώς έγινε η γνωριμία με τον πρόεδρο της ΝΔ

Έτσι γίνεται η αρχή και η αφορμή για τη γνωριμία της με τον Δημήτρη Στεφάνου, που δυστυχώς δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Εκείνος την έριξε στα βαθιά ενώ βρέθηκαν μαζί στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, μαζί στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Και εκεί, υπό αντίξοες συνθήκες, ατέλειωτες ώρες εργασίας, εξαντλητικών συζητήσεων και συναντήσεων για την πληρέστερη και καλύτερη προετοιμασία των θέσεων του υπουργείου και της χώρας με τους δανειστές, γνωρίζεται με τον σημερινό Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ αναπτύσσεται μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αλλά και βαθιάς εκτίμησης.

Στη συνέχεια, μετά τις εκλογές του 2015, από την πλευρά της αντιπολίτευσης πλέον, θα βρεθεί στο επιτελείο της αρμόδιας Τομεάρχη Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας ενώ συμμετέχει μαζί με άλλους εξαιρετικούς συνεργάτες στην συνδιαμόρφωση των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας για την εκπαιδευτική πολιτική, τόσο εντός Βουλής επί των νομοσχεδίων, όσο και για το πρόγραμμα κυβερνητικών θέσεων.

Το… τηλεφώνημα για την Αρκαδία

Όλα αυτά μέχρι το πρωινό της 7ης Ιουνίου, οπότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης της προτείνει να είναι υποψήφια βουλευτής στην Αρκαδία. Οι αντικειμενικές δυσκολίες, όπως τα οικονομικά θέματα αλλά και ο περιορισμένος χρόνος δεν στάθηκαν εμπόδιο προκειμένου να ανταποκριθεί στη μεγάλη τιμή που της επιφύλασσε ενώ άλλωστε ο ίδιος είχε δεσμευθεί ότι θα δώσει ευκαιρία σε ανθρώπους που δεν προέρχονται από πολιτικές οικογένειες, που δεν ανήκουν στην ελίτ να βγουν μπροστά. Και από τότε η Ιωάννα Λυτρίβη μέρα με τη μέρα κερδίζει την εμπιστοσύνη όλων των Αρκάδων! Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Αρκαδία! 

ΠΗΓΗ: thecaller.gr

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio