Ο Σύλλογος Πεζοπόρων Τυρού βρέθηκε στον καταρράκτη του Λούλουγκα (pics,vid)

Δευ, 10/06/2019 - 08:09
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων Τυρού διοργάνωσε την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 πεζοπορία στον καταρράκτη του Λούλουγκα.

Διάρκεια πεζοπορίας: 3,5 ώρες

Βαθμός δυσκολίας: 2,5

φωτογραφίες Φίλιππος Μπεκύρος

Video

Σχόλια επισκεπτών

Ο εντυπωσιακός αυτός καταρράκτης αποτελεί ένα μνημείο της φύσης και το εμβληματικό σημείο του φαραγγιού του Λούλουγκα, ενός φαραγγιού στον θαυμαστό κόσμο του οποίου θα συναντήσουμε πολλούς επιπλέον πανέμορφους μικρότερους καταρράκτες και πολλές γραφικές "λίμνες".
Εκτός από το φαράγγι του Λούλουγκα, τον μοναδικό και καταπληκτικό κόσμο των φαραγγιών του Βρασιάτη συνθέτουν το φαράγγι των Σπηλακιών (με συνεχή ροή νερού καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου- όπως και ο Λούλουγκας), το φαράγγι της Μαζιάς, το φαράγγι της Κουτουπούς, το φαράγγι της Λεπίδας και το φαράγγι της Ζαρμπάνιτσας.
Ο θαυμαστός και εντυπωσιακός κόσμος αυτών των φαραγγιών αποτελεί ένα πολυσύνθετο τουριστικό προϊόν, ένα φυσικό και πολιτιστικό μνημείο.
Δυστυχώς όμως, παρά τις αξιόλογες και επίπονες συνεχείς προσπάθειες των Πολιτιστικών Συλλόγων Σίταινας, Πλατάνου και Καστάνιτσας, παρά τις επισκέψεις δεκάδων Ορειβατικών Συλλόγων και Πεζοπορικών Ομάδων, που αποχωρούν με τις καλύτερες εντυπώσεις, δεν έχουμε καταφέρει (ούτε στο απειροελάχιστο) να αξιοποιήσουμε τον θαυμαστό αυτό κόσμο των φαραγγιών, σε σχέση με τη δυναμική τους και τα ποσοτικά-ποιοτικά χαρακτηριστικά τους...

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio