Χαμένη στην... αλληλογραφία η επισκευή του παραλιακού δρόμου στο Παράλιο Άστρος (pics)

Παρ, 08/06/2018 - 13:11
Image
Image
Image
Image

Όπως φαίνεται, χαμένη στην αλληλογραφία είναι η επισκευή του παραλιακού δρόμου που οδηγεί προς Αθήνα στο Παράλιο Άστρος. Πιο συγκεκριμένα, ο δρόμος παρουσιάζει διάβρωση σε σημεία, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, η οποία είναι δυνατόν να προκαλέσει πολλά προβλήματα αν αφεθεί στη μοίρα της.

Ο δρόμος βρίσκεται στα όρια του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, επομένως, εφόσον δεν αναλαμβάνει ο Δήμος την επισκευή, μπορεί να την αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Με έγγραφό της, λοιπόν, στις 15 Μαΐου 2018 η Περιφέρεια ζήτησε την άδεια του Δήμου, προκειμένου να προετοιμάσει όλες τις ενέργειες ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες επισκευές. Επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μαντά, ο οποίος μας απέστειλε και το έγγραφο της απάντησης του Δήμου προς την Περιφέρεια, το οποίο φέρει ημερομηνία 4 Ιουνίου, στο οποίο ο Δήμος σημειώνει ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία με την Περιφέρεια τόσο θεσμικά όσο και εξαιτίας των οικονομικών και τεχνικών απαιτήσεων του έργου.

Με δεδομένες τις πολλές γραφειοκρατικές κυρίως διατυπώσεις που θα χρειαστούν ώστε να προχωρήσει το έργο, δεν αναμένεται αυτό να έχει ξεκινήσει ως το τέλος του καλοκαιριού, και, δυστυχώς, ο δρόμος θα παρουσιάζει αυτή τη διόλου κολακευτική εικόνα, τώρα μάλιστα που έχει ξεκινήσει η τουριστική σεζόν επίσημα. Σημειωτέον ότι η διάβρωση που προκαλεί καθιζήσεις στον δρόμο είναι ένα από τα πιο ανησυχητικά φαινόμενα στην Πελοπόννησο.

Σχόλια επισκεπτών

"Καλύτερα φέσι τούρκικο παρά τιάρα παπική!" *

"Καλύτερα να πέσει ο δρόμος, να πάνε από εκεί που ήρθαν οι τουρίστες, να καταστραφούν επιχειρήσεις, παρά να κάνει έργο στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας η Περιφέρεια Πελοποννήσου"

Αυτά ζούμε κάθε μέρα στο δήμο μας! Για το γινάτι ενός προσώπου καταστρεφόμαστε!

*Η ρήση πιστεύεται ότι ανήκει στον δούκα Λουκά Νοταρά, ο οποίος την είπε όταν οι Βυζαντινοί έπρεπε να αντιμετωπίσουν το κρίσιμο δίλημμα αναφορικά με τη λήψη βοήθειας από τη Δυτική Χριστιανική Εκκλησία ή την παράδοση της Πόλης στους Οθωμανούς

κλασσικο κολπο να τα ριχνουμε ολα στην περιφερεια για την ανικανοτητα του δημου να βαλει εστω μια ταμπέλα για τους οδηγους. ο τουριστας δεν ξερει τι ειναι εκει όταν ερχεται παραλιακα

Μεγάλη πρεμούρα διακρίνω από απολογητές του τατουλη για το θέμα.... για να δούμε τελικά, θα γίνει κάτι; Ο Μαντας συμφώνησε. Για να δούμε τώρα τι θα γίνει; Στο σημείο έχουν συμφέροντα και μεγαλοεπιχειρηματίες και δημοσιογράφοι...

Δεν το έμαθες; θα μπούνε διόδια και δεν θα περνάει κανείς άλλος από εκεί, μόνο μεγαλοπειχειρηματιες και δημοσιογράφοι. Οι υπόλοιποι απτό... Κάμπο ή με καμιά βάρκα.

Οποιος δεν καταλαβαίνει την αναγκαιότητα του έργου μας βάζει σε σκέψεις για τη νοητική του επάρκεια ή για το αν μένει στην περιοχή. Σπάνια θα βρεις άνθρωπο της περιοχής που δεν κατανοεί ότι αν πέσει ο δρόμος θα ζημιωθεί ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Παρ. Αστρος. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού. Ας αφήσουμε λοιπόν τα λόγια και ας γίνει ΕΡΓΟ. Τόσο αναγκαίο όσο έχουν πει γι' αυτό και ο Δήμος και η Περιφέρεια. Καθόλου δεν με ενδιαφέρει ποιος θα το φτιάξει, ούτε και ποιος θα πάρει τα εύσημα. Με ενδιαφέρει μόνο να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτή για την οποία τους βάλαμε στη θέση που είναι.
Μιχάλης Μητσέας

Κάποιες μικρές λεπτομέρειες... Το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου βρίσκεται εκεί όπου η θάλασσα "εκπνέει" τα κυματάκια της και άρα καταλαμβάνει ζωτικό της χώρο....Ένα απλό αντιδιαβρωτικό τοιχίο όχι μόνο δεν επιλύει το πρόβλημα, αλλά απεναντίας το επιδεινώνει και το επεκτείνει...Στο Υπουργείο Οικονομικών "εκκρεμούν" χιλιάδες αιτήματα αντιδιαβρωτικών έργων παράκτιων περιοχών...Σε ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Οκτώβριος 2017) τα στοιχεία των επιστημονικών ερευνών που παρουσιάστηκαν ανέδειξαν πως το 30% των ελληνικών παραλιών υφίσταται ήδη τις συνέπειες της διάβρωσης, και η θάλασσα ήδη "καταπίνει" παραλίες, δρόμους, σπίτια, υποδομές.....Οι επιστημονικές έρευνες για τις κλιματικές αλλαγές κάνουν λόγο για άνοδο της στάθμης της θάλασσας τα προσεχή χρόνια και για να κατανοήσουμε τι αυτό σημαίνει δεν έχουμε παρά να παρατηρήσουμε την παράκτια περιοχή από το Χερρονήσι έως το Μύλο Αγίου Ανδρέα...
Όσο για το πώς, με ποιους τρόπους, με ποους νόμους και "παράθυρα", με ποιες πολιτικές, με ποια προοπτική, με ποιες μελέτες, με ποια επενδυτική αειφορία, διαμορφώσαμε τη νεοελληνική πραγματικότητα χτίζοντας "πάνω στην άμμο παλάτια" και "χαράσσοντας" πάνω στην άμμο και στο κύμα όχι μόνο τους δρόμους αλλά και το μέλλον μας... μικρές λεπτομέρειες και αυτές....

Φίλε σωστές οι επισημάνσεις σου. Είχαμε διαβάσει πιο παλιά και άλλα άρθρα σε αυτό το σαιτ για τις διαβρώσεις και όντως τα πράγματα εκεί οδηγούνται όπως τα λες. Το θέμα είναι πως θα δοθεί η λύση όμως. Η Περιφέρεια είναι μια μεγάλη κρατική οντότητα με πολλά χρήματα και τεχνικές δυνατότητες. Όπως γράφει το άρθρο ζητάει να κάνει δύο πράγματα: Να παρέμβει προσωρινά για να μην έχουμε κάποιο ατύχημα και να εντάξει το έργο σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για μεγάλη και σίγουρη λύση. Όπως φαίνεται υπάρχει και η θέληση και η δυνατότητα να το κάνει. Είναι και από τα μέρη μας ο Περιφερειάρχης, έχουμε έναν λόγο παραπάνω να τον πιστέψουμε. Ο δήμος από την άλλη, αφού παραδέχεται το πρόβλημα και ζητάει βοήθεια, ας βάλει κι αυτός το λιθαράκι του να λυθεί το θέμα. Ξέρει ότι αν σκάσει το ατύχημα αυτός θα τρέχει κι αυτός θα υποστεί την μεγαλύτερη ζημιά. Έχει και δήμαρχο μηχανικό και μια αξιόλογη τεχνική υπηρεσία για επαρχία. Ας προχωρήσουν λοιπόν, δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες.

Δηλαδή, αν κατάλαβα σωστά, ο Περιφερειάρχης-Περιφέρεια επιθυμούν και δύνανται να δώσουν λύση και ο Δήμαρχος-Δήμος έχουν μουλαρώσει και αρνούνται. Το ίδιο φαντάζομαι θα συμβαίνει και με άλλα σημαντικά-αναπτυξιακά έργα για την περιοχή μας τα οποία δεν υλοποιούνται, όπως Έπαυλη Ηρώδη, οδικός άξονας Κιβέρι-Λεωνίδιο, επαρχιακή οδός Άστρος-Άγιος Πέτρος, αρδευτικά έργα περιοχής και πολλά άλλα. Ο Περιφερειάρχης-Περιφέρεια βούλονται και δύνανται, αλλά ο Δήμαρχος-Δήμος τους το απαγορεύουν και αρνούνται.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio