400 κιλά απορρίμματα ανέσυραν από το λιμάνι Παραλίου Άστρους (pics)

Τρί, 21/05/2019 - 22:55
Image
Image
Image
Image

Κλιμάκιο εθελοντών δυτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης «WE DIVE WE CLEAN» ύστερα από πολυετή δραστηριότητα στους τομείς έρευνας & ανέλκυσης και στα πλαίσια του προγράμματος για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος που υλοποιεί εδώ και 6 χρόνια σε διάφορα μέρη της Ελλάδος με 155 δράσεις υποβρυχίων καθαρισμών και έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία/τεχνογνωσία από την περισυλλογή 55 και πλέον τόνων στερεών απορριμμάτων σε ανάλογα εγχειρήματα σε Κιβέρι - Σέριφο - Αίγινα - Μέθανα - Αγκίστρι -Πάρο - Νέα Πέραμο - Ελευσίνα - Πάχη - Γύθειο - Αίγιο - Ζάκυνθο - Ανάβυσσο - Ελαφόνησο - Κρήτη - Πάτρα - Διακοπτό - Βραχάτι - Σίφνο - Αμοργό - Πύλο - Αντίκυρα - Μικρολίμανο - Άσσο - Κιάτο - Τολό - Ναύπλιο - Κόρινθο - Ύδρα - Βάρκιζα - Άγιοι Θεόδωροι - Λουτράκι.

Επιχείρησε σε συνεργασία με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας κατάδυση στο Λιμάνι Παράλιο Άστρος στις 21.05.2019 με στόχο να απομακρύνει από τον βυθό όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όγκο στερεών απορριμμάτων.

Το αποτέλεσμα των καταδύσεων σε σύνολο 75΄ έφερε στην επιφάνεια 400 κιλά απορριμμάτων από τον βυθό.

Ανελκύθηκαν ελαστικά, Σίδερα, μπαταρίες αυτοκινήτων, κουτάκια αλουμινίου, γυάλινες συσκευασίες, πλαστικοί σωλήνες, Σιδερένιοι σωλήνες, κιούρτοι ψαρέματος, αντλίες λαδιών κ.λ.π.

Σχόλια επισκεπτών

Υπόψη ότι το λιμάνι δεν έχει πάνω από 3-4 χρόνια που ακαφτηκε ολοσχερώς κι αφαιρέθηκαν σχεδόν τα πάντα από τον πυθμένα του. Καταλαβαίνουμε λοιπόν όλοι μας πόσο σεβόμαστε την θάλασσα και τον χώρο που μας φιλοξενεί. Πόσο ανάξιοι είμαστε για υποδομές και πολύ περισσότερο για το φυσικό περιβάλλον, ακόμη και το τεχνητά διαμορφωμένο. Συγχαρητήριά στους ανθρώπους για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα αλλά δυστυχώς θα παραμείνουμε ζώα... (και δεν μου φταινε τίποτα τα καημένα τα ζωάκια)

Εκει δεν φταινε οι παραθεριστες η οι τουριστες.Εσεις οι ιδιοι δεν αγαπατε τον τοπο σας βγαζετε ο ενας το ματι του αλλου, διωχνετε τους παραθεριστες με τον απαραδεκτο τροπο σας και κοιτατε με 2 μηνες τουρισμου να βγαλετε τη σεζον.Δεν βαζετε μυαλο γι αυτο μεχρι και ο Τυρος σας ξεπερασε. Μαζεψτε τα σκυλια που κυκλοφορουν ελευθερα και πεινασμενα , δημιουργηστε στα μαγαζια σας να εχουν προσβαση τα ΑΜΕΑ και αλλαξτε νοοτροπια.

Κυρία Χρόνη όλοι μαζί την έχουν την ευθύνη. Το λιμάνι το χρησιμοποιούν όλοι μαζί και ντόπιοι και επισκέπτες. Κι από τις δύο κατηγορίες χρηστών υπάρχουν άνθρωποι που πετάνε. Ξέρουμε πολύ καλά την νοοτροπία αυτή στην Ελλάδα η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλα λιμάνια. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio