Πρόγραμμα Τετραετίας 2019-2023 της Κοινοτικής Ομάδας "Ανεξάρτητη Κίνηση Παραλίου Άστρους"

Δευ, 20/05/2019 - 20:21
Image

Έχοντας μπει στην τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου και ύστερα από εκτενή διάλογο και συζήτηση με τους συμπολίτες μας στο Παράλιο Άστρος, παρουσιάζουμε το κοινό πλαίσιο στο οποίο σκοπεύουμε να κινηθούμε ως κοινοτική ομάδα, εφόσον μας εμπιστευθείτε την διοίκηση της κοινότητάς μας για τα επόμενα 4 χρόνια.

 

Με βάση τις νέες προβλέψεις του προγράμματος «Κλεισθένης Ι» για την λειτουργία των κοινοτήτων, που θα εφαρμοστεί από 1ης Σεπτεμβρίου σχεδιάσαμε τη δράση και τα έργα που προγραμματίζουμε να υλοποιήσουμε και να διεκδικήσουμε τα επόμενα 4 χρόνια, έχοντας κατά νου τις 2 βασικές προβλέψεις της νέας νομοθεσίας: Οι κοινότητες καταρτούν κάθε χρόνο δικό τους προϋπολογισμό και διαχειρίζονται απευθείας τους πόρους που τους αναλογούν (ΣΑΤΑ, Πάγια προκαταβολή και άλλους) και ταυτόχρονα έχουν την δυνατότητα να δρουν εκτελεστικά –χωρίς άλλη μεσολάβηση- για μια σειρά αποφάσεων του συμβουλίου κοινότητας. Ενισχυμένες (σε ορισμένες περιπτώσεις δεσμευτικές) είναι και οι αποφάσεις τους προς τα όργανα του δήμου.

 

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με όσα πρεσβεύουμε αλλά και στο πνεύμα του νέου νόμου που μοιράζει αναλογικότερα σε σχέση με το παρελθόν, αρμοδιότητες κι ευθύνες σε όλα τα μέλη και τις παρατάξεις του ΔΣ και ισχυροποιεί τις κοινότητες, θα συνεργαστούμε με οποιαδήποτε δημοτική και περιφερειακή αρχή, προκειμένου να επιτευχθούν οι μέγιστοι αναπτυξιακοί και λειτουργικοί στόχοι για τον τόπο μας. Την ισχυρή και ειλικρινή διάθεση συνεργασίας και συμπόρευσης εκφράζουμε και προς όλους τους συμπολίτες μας που τυχόν συμμετέχουν στο επόμενο συμβούλιο κοινότητας αλλά και όσα μέλη του δημοτικού συμβουλίου προέρχονται ή ενδιαφέρονται για το Π. Άστρος.

 

Αγαπητοί συμπολίτες

 

Για να γίνουν όλα αυτά πράξη χρειάζεται την επόμενη των εκλογών, όλοι μαζί, κάτοικοι και επαγγελματίες, συλλογικοί φορείς, Εκκλησία, δημοτική αρχή, περιφερειακή αρχή και πολιτεία πρέπει να δουλέψουμε από κοινού, μακριά από προσωπικές επιδιώξεις και μικροσυμφέροντα, για το μέλλον του τόπου μας και των ανθρώπων του. Όσων ζούμε και εργαζόμαστε ή όσων μας επισκέπτονται. Για το μέλλον όλων μας!

 

Οι υποψήφιοι της Κίνησης:


Δαλιάνη Ευαγγελία
Κουρτέσης Αλβέρτος (Ευάγγελος)
Κωνσταντίνου Νικόλαος
Λιοντής Κωνσταντίνος
Νέστορα Ευγενία

 

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος μας:

 

  • Καθημερινότητα/Λειτουργία Κοινότητας: Αξιοποιούμε τις νέες δυνατότητες διαχείρισης πόρων για συνεχείς και άμεσες παρεμβάσεις σε ζητήματα καθαριότητας, φωτισμού, επισκευών και συντηρήσεων δικτύων και δημοσίων χώρων, παρεμβάσεις οδοποιίας, συμβολή σε εθελοντικές και συλλογικές προσπάθειες. Παρεμβαίνουμε άμεσα αλλά και συνεργαζόμαστε κι ενημερώνουμε την δημοτική αρχή και ιδιαίτερα την τεχνική υπηρεσία και ΔΕΥΑΒΚ για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

 

  • Διεκδίκηση/συμβολή/επιτήρηση/ενημέρωση των πολιτών και άμεσες αποφάσεις για όλα τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σε αναμονή υλοποίησης από τον Δήμο και την Περιφέρεια στην τοπική μας κοινότητα (ολοκλήρωση –αξιοποίηση Λιμανιού , Δίκτυα Αποχέτευσης, νέο Δίκτυο Ύδρευσης και Δεξαμενή, Ανάπλαση-πλακόστρωση οδού Σωκράτη Καλλίτση, έργα στήριξης παραλιακής οδού στην Γλυφάδα)

 

  • Διεκδίκηση/αποφάσεις/ολοκλήρωση ενεργειών για την άμεση αναστήλωση και ανάδειξη των σημαντικών κτιρίων/μνημείων του Π. Άστρους. (Κάστρο & Φάρος)

 

  • Διεκδίκηση/αποφάσεις/ολοκλήρωση ενεργειών για την διάνοιξη των προβλεπόμενων από το Σχ. Πόλεως παράλληλων οδών της Β. Δουζένη για μονοδρομήσεις και κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση. Διόρθωση Κτηματολογίου, Τροποποίηση Σχ. Πόλεως και καθιέρωση ενιαίου «παραδοσιακού» στο Νησί. Εφαρμογή νέου Σχ. Πόλεως πέραν του Χάνδακα.

 

  • Διεκδίκηση/αποφάσεις/ενέργειες για μόνιμες λύσεις στο ζήτημα των χώρων στάθμευσης και αναβαθμισμένοι-φωτιζόμενοι χώροι.

 

  • Διεκδίκηση/σχεδιασμός/αποφάσεις/ενέργειες για επεκτάσεις των πεζοδρομίων και του ηλεκτροφωτισμού για την ομαλότερη κυκλοφορία των πεζών σε όλο το μήκος της κοινότητας (ιδιαίτερα στα σημεία από κέντρο προς Χάνδακα, Ατσίγγανο και Γλυφάδα –οδός Άργους)

 

  • Αποφάσεις/ενέργειες για την αξιοποίηση και αναβάθμιση των κτιρίων του κληροδοτήματος Δεληγιάννη (Διοικητήριο, άνω χώροι νέου Νηπιαγωγείου, κοινοτικό Ιατρείο). Αξιοποίηση και προστασία της κοινοτικής περιουσίας (σύμφωνα και με τις αρμοδιότητες από «Κλεισθένη»). Παραλαβή και αξιοποίηση του κοινοτικού (σύμφωνα με δικαστική απόφαση) κτιρίου πρώην ΟΤΕ.

 

  • Διεκδίκηση/σχεδιασμός/αποφάσεις/ενέργειες για την ίδρυση Παιδικού Σταθμού στο Π. Άστρος που διαθέτει υπερ-πληθυσμό νέων οικογενειών μετακινούμενων βρεφών-νηπίων.

 

  • Αποφάσεις/ενέργειες/σχεδιασμός για δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού. Σε συνεργασία με συλλόγους της κοινότητας και άλλων περιοχών, με επαγγελματικά σωματεία και φορείς, η κοινότητα μπορεί να συμβάλει στην διατήρηση και διάδοση υπαρχόντων αλλά και την φιλοξενία και δημιουργία νέων δράσεων και εκδηλώσεων πολιτισμού, συνεδριακών και άλλων διοργανώσεων που προβάλουν και αναδεικνύουν τον τόπο μας. Συνεργασία και συμβολή στην προσπάθεια του αθλητικού συλλόγου «ΜΑΝΟ Αχιλλέα» για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του.

 

  • Συνεργασία και συντονισμός ενεργειών για την ορθότερη και ομαλότερη εξέλιξη της θερινής Τουριστικής Περιόδου αλλά και προετοιμασία και ετοιμότητα του Παραλίου Άστρους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για την υποδοχή επισκεπτών.

Σχόλια επισκεπτών

Οταν λέτε αξιοποίηση του κοινοτικού κτηρίου πρώην ΟΤΕ δεν πιστεύω να εννοείται καμιά κατεδάφιση?χαχα.γελανε και οι οπτικές ίνες!!!!η δεξιά πλευρά του τραπεζιού αξίζει να είναι στο 5μελες συμβούλιο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio