Ανοιχτή επιστολή προς τους υποψήφιους δημάρχους του δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Παρ, 17/05/2019 - 20:13
Image

Ανοιχτή επιστολή προς τους υποψήφιους δημάρχους του δήμου Βόρειας Κυνουρίας, ενταύθα:

Κύριοι, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, με τους νόμους "Καποδίστριας" και "Καλλικράτης", για την τοπική αυτοδιοίκηση, πολλές κοινότητες ενώθηκαν για να γίνει ο σημερινός δήμος Βόρειας Κυνουρίας.
Μία από αυτές τις κοινότητες είναι και ο Άγιος Ανδρέας, που κατοικείτε και από τους κατοίκους της κοινότητας Πραστού. Σε αυτούς τους κατοίκους θα πρέπει να προσθέσουμε και τους κατοίκους του Αρκαδικού χωριού, που υπάγεται στον Άγιο Ανδρέα, τους κατοίκους του οικισμού Αγίου Παντελεήμονα ή Φούσκα, και τους κατοίκους του οικισμού Σπήλια. Στον Άγιο Ανδρέα έρχονται και οι κάτοικοι του Κορακοβουνίου, για να πάνε τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό και στο γυμνάσιο του Αγίου Ανδρέα.
Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, όλοι αυτοί μαζί, είναι πάνω από δυόμισι χιλιάδες περίπου.
Και ω του θαύματος. Δεν υπάρχει καμία υπηρεσία του δήμου Βόρειας Κυνουρίας στον Άγιο Ανδρέα. Δεν υπάρχει ούτε ένα μηχάνημα ΑΤΜ, για να εξυπηρετηθούν και οι παραθεριστές τους καλοκαιρινούς μήνες, ή για να πάρουν την σύνταξή τους οι ηλικιωμένοι.
Κύριοι, οι κάτοικοι του Αγίου Ανδρέα - Πραστού,
δεν ζητούν,
δεν απαιτούν,
δεν επαιτούν,
αλλά θέλουν και πρέπει να έχουν στο χωριό τους, ως ισότιμοι δημότες του δήμου Βόρειας Κυνουρίας, τα παρακάτω:

1. Μηχάνημα ΑΤΜ
2. Παράρτημα του ΚΕΠ Άστρους, έστω μία ημέρα την
εβδομάδα που θα στεγάζεται στο κοινοτικό γραφείο του
Αγίου Ανδρέα, για την εξυπηρέτηση των δημοτών. Αν αυτό
δεν είναι εφικτό, τότε να δώσετε αρμοδιότητες στον τοπικό
πρόεδρο, ώστε να εκτελεί αυτός κάποιες από τις συναλλαγές
που κάνει το ΚΕΠ. π.χ. γνήσιο υπογραφής, ανανέωση
καρτών ανεργίας, έκδοση πιστοποιητικών κ.τ.λ.
3. Ένα πρόγραμμα από τις αθλητικές δραστηριότητες του
δήμου, π.χ. ρυθμική γυμναστική ή μπαλέτο, να
πραγματοποιείτε σε κτίριο στον Άγιο Ανδρέα.
4. Κατασκευή πεζογέφυρας, στον επαρχιακό δρόμο Άστρους -
Λεωνιδίου, στο ύψος του γυμνασίου Αγίου Ανδρέα και του
δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου, για την πρόληψη
ατυχήματος.
Αυτά και άλλα πολλά, θα τονώσουν την τοπική οικονομία, θα εξυπηρετήσουν πολλούς κατοίκους των ανωτέρω χωριών, και θα εμπεδώσουν στους κατοίκους του Αγίου Ανδρέα - Πραστού, το αίσθημα, ότι η δημοτική αρχή, τους αντιμετωπίζει ισότιμα με τους κατοίκους του Άστρους και του Παραλίου Άστρους. Δεν θέλει από αυτούς μόνο τα δημοτικά τέλη, αλλά τους τα επιστρέφει, μέσα από δράσεις προς όφελός τους.

 

 

Σχόλια επισκεπτών

Πρέπει να καταλάβουν τα τοπικά συμβούλια πως είναι ανεξάρτητα δεν έχουν σχέση με συνδυασμούς.Και σίγουρα χρειάζεται η καινούργια δημοτική αρχή να κινηθεί σε διαφορετική βάση,κι όχι να κλείνετε στο καβούκι της.

Τι θα δείξετε σε Άγιο Ανδρέα -Πραστό από έργα που ήταν δικά σας τα τοπικά συμβούλια κύριε έξυπνε; Καθαρίσατε τα χωριά;Μια είσοδο χωριού έγινε πριν χρόνια κι εκείνο το πράγμα ούτε έχει σχέση με είσοδο χωριού !

Ο νόμος είναι πολύ απλός και ξεκάθαρος δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μερικοί δεν το καταλαβαίνουν......ο κόσμος είναι πια ελεύθερος να επιλέξει ποιον θέλει για πρόεδρο και ποιον για Δήμαρχο

Παρά πολύ σωστή τοποθέτηση και αφορά τον επόμενο πρόεδρο του χωριού.Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν ελάχιστα έργα, κυρίως έργα βιτρίνας και αυτό πρέπει να αλλάξει.

Μετα τις εκλογές θα γίνουν σεμινάρια για να μάθουν το νέο νόμο όσον αφορά τις αρμοδιότητες του τοπικού συμβουλίου, μπας και καταλάβετε κάποιοι. Εδώ και χρόνια λέγαμε να είναι χωριστά τα ψηφοδέλτια μπας και φύγουν από το σβέρκο κάποιοι καπεταναίοι αλλά απ' ότι βλέπω κάποιοι τους αναζητούμε.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio