Μαντάς: Ως χώρος πολιτισμού και παιδείας θα λειτουργήσει το κλειστό σχολείο Μελιγούς

Τρί, 14/11/2017 - 11:38
Image

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου συζητήθηκαν εκτενώς οι αλλαγές στις σχολικές μονάδες, ώστε να κάνει το Σώμα συγκεκριμένες προτάσεις για τα σχολεία της περιοχής, όπως προβλέπεται από τον Νόμο.

Ο κ. Α. Καμπύλης πρότεινε το Νηπιαγωγείο Παραλίου Άστρους να λειτουργήσει ως διθέσιο και το Δημοτικό του Παραλίου Άστρους να γίνει απευθείας εξαθέσιο από τετραθέσιο.

Ακόμη, ο κ. Καμπύλης σημείωσε: «Έπρεπε να απασχολήσει την Επιτροπή Παιδείας γενικά το ζήτημα των σχολείων. Πολλά σχολεία λειτουργούν με έξι-επτά δασκάλους ως δωδεκαθέσια. Αυτά πρέπει να τα δει η Επιτροπή και να προταθούν βελτιώσεις που θα διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς».

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Πέτρος Σαβούρδος πρότεινε την οργανική μεταβολή του Νηπιαγωγείου Παραλίου Άστρους από μονοθέσιο σε διθέσιο, την οργανική μεταβολή του Δημοτικού Σχολείου Παραλίου Άστρους από τετραθέσιο σε πενταθέσιο, την ίδρυση νέας σχολικής μονάδας με τίτλο «Νηπιαγωγείο Αγίου Πέτρου» με έδρα την ΤΚ Αγίου Πέτρου, την οργανική μεταβολή του Δημοτικού Σχολείου Δολιανών από διθέσιο σε τετραθέσιο, τη συνέχιση της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου χωρίς καμία μεταβολή και την κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Μελιγούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια μικρή ένταση δημιουργήθηκε κατά τη συζήτηση του θέματος του κλειστού σχολείου, για το οποίο, πάντως, δεν είναι δυνατόν να ληφθεί διαφορετική απόφαση καθώς έχει παρέλθει η τριετία και, όπως προβλέπεται, θα παραμείνει κλειστό.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς τοποθετήθηκε ως προς την κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Μελιγούς, εξηγώντας ότι ο Δήμος θα χρηματοδοτηθεί, προκειμένου να γίνει το κλειστό σχολείο ένας χώρος πολιτισμού και λειτουργίας υπηρεσιών του Δήμου, ένα ζωντανό κύτταρο:

«Δεν μπορεί κάποιος λόγω διεκδίκησης να αγνοεί ότι ένα σχολείο είναι κλειστό εδώ και τρία χρόνια, με απόφαση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το ΔΣ έχει την ευθύνη διατήρησης των σχολικών κτιρίων και οι αποφάσεις μας έχουν ληφθεί με βάση τα πραγματικά γεγονότα. Ο χώρος έχει καταστεί ένας ζωντανός χώρος, όπου στεγάζονται καθημερινά πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου. Σύντομα θα έρθει και πρόταση για μια χρηματοδότηση, ώστε να κατασκευαστεί μια νέα υποδομή σε αυτόν τον χώρο, που θα περιλαμβάνει τους παιδικούς σταθμούς, υπηρεσίες του Δήμου αλλά και τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας».

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio