Αλ. Παπαγιαννόπουλος: Οι συνδημότες μου έχουν κρίση και θα κρίνουν απαλλαγμένοι από τη λάσπη και την κακοήθεια

Τετ, 15/05/2019 - 10:23
Image

Ο Αλέξανδρος Παπαγιαννόπουλος, κατεβαίνει στον στίβο των αυτοδιοικητικών εκλογών στο πλευρό του Παναγιώτη Μαντά με την παράταξη "¨Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών".

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Astros News μιλά για το κλίμα πριν τις εκλογές που όπως αναφέρει, δυστυχώς τείνει να γίνει «ψυχροπολεμικό», αλλά και για το εάν υπάρχει πολιτικό πρόσημο στη Βόρεια Κυνουρία και στην παράταξή τους.

Η συνέντευξη:

Ως νέος άνθρωπος και πρωτοεμφανιζόμενος στον πολιτικό στίβο, θα θέλαμε να μας δώσετε τις εντυπώσεις σας από την προεκλογική περίοδο.

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε εισέλθει σε μια πολωτική προεκλογική περίοδο που όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές το κλίμα δυστυχώς τείνει να γίνει «ψυχροπολεμικό». Αυτό το αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς όταν έρθει σε επαφή με τους συνδημότες του στις πλατείες στα καφενεία και αλλού. Σε μένα που βάζω υποψηφιότητα πρώτη φορά αλλά και σε πολλούς άλλους συνυποψήφιους μου από όλες τις παρατάξεις φαίνεται πολύ ξένο και νοσηρό το περιβάλλον αυτό. Χωρίς ουσία. Η απάντηση λοιπόν της κοινωνίας σε αυτούς που καλλιεργούν το κλίμα αυτό πρέπει να είναι η αδιαφορία ενώ, ταυτόχρονα, όσοι υπηρετούν την αυτοδιοίκηση επιβάλλεται να αναδείξουν ένα διαφορετικό δρόμο με πρόγραμμα και όραμα.

Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να μοιραστώ μαζί σας μια συγκεκριμένη εντύπωσή μου όσον αφορά στην προεκλογική περίοδο. Εγώ σαν νέος άνθρωπος αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά του δήμου που αγαπώ, να βοηθήσω τον τόπο μου να αναπτυχθεί με τις όποιες ικανότητες και γνώσεις διαθέτω. Μου το ζήτησε ο Δήμαρχος που με έμαθε από την επαγγελματική σχέση που είχα με τον Δήμο , εκεί με γνώρισε και μου είπε ότι θα μπορούσα να προσφέρω πολλά παραπάνω από τη θέση του αιρετού.

Αλήθεια πως εισέπραξε αυτή την προτροπή του Δημάρχου μερίδα της κοινωνίας μας; Ως αντάλλαγμα! Μα πως είναι δυνατόν να ανταλλάξω κάτι κατόπιν εορτής; αν υπήρχε οποιαδήποτε περίπτωση ταξίματος θα ήταν για την επόμενη θητεία όχι για την προηγούμενη.

Είναι πραγματικά μια πρώτη αρνητική εμπειρία το γεγονός ότι ενώ ήθελα να εργαστώ και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε μια κοινωφελή επιχείρηση μου γίνεται επίθεση για την αμοιβή που παίρνω ενώ όλοι γνωρίζουν ότι αυτή περιλαμβάνει την αμοιβή δύο ατόμων.Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι δυστυχώς στην Κοινωφελή Επιχείρηση δεν υπάρχει ούτε μπορεί να διοριστεί μόνιμο διοικητικό προσωπικό όπως υπάρχει σε άλλες κοινωφελείς (πχ Μεγαλόπολης, Γορτυνίας κτλ) με αποτέλεσμα για να είναι εφικτή η απρόσκοπτη λειτουργία της μεγάλο μέρος της διοικητικής λειτουργίας της να έπρεπε να καλυφθεί από επιπλέον άτομο.

Τέλος θέλω να κάνω γνωστό σε όσους δεν το γνωρίζουν ότι διατηρώ επί δεκαετία λογιστικό γραφείο στην Τρίπολη με υποκατάστημα στο Άστρος και έχω καταξιωθεί στον ιδιωτικό τομέα με διαρκή και ικανοποιητική εξέλιξη. Είχα και έχω την άποψη ότι κριτήριο επιλογής υποψηφίου είναι η δυνατότητα προσφοράς και η αποδεδειγμένη ικανότητα στη διαχείριση θεμάτων και όχι το βόλεμα ή η κοινωνική προβολή. Όλοι είμαστε γνωστοί στο τόπο μας. Πιστεύω ακράδαντα ότι οι συνδημότες μου κρίση έχουν και θα κρίνουν απαλλαγμένοι από τη λάσπη και την κακοήθεια…

 

Θεωρείτε ότι οι εκλογές αυτές έχουν κομματικό πρόσημο για τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας; Ως μέλος ανεξάρτητης παράταξης, πώς απαντάτε σε εκείνους που επιλέγουν αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους με κομματικά κριτήρια;

Τα κόμματα δυστυχώς εξακολουθούν να βλέπουν την τοπική αυτοδιοίκηση ως προέκταση του μηχανισμού εξουσίας τους, ως φέουδό τους αντί να δώσουν χώρο στους ίδιους τους πολίτες. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια χρόνια παθογένεια και δημιουργεί αγκυλώσεις και προβλήματα όσον αφορά στην λειτουργία των δήμων και κοινοτήτων. Σε ότι έχει να κάνει με τον δήμο της Βόρειας Κυνουρίας συγκεκριμένα ως ένα βαθμό υπάρχει κομματικό πρόσημο και αυτό είναι φανερό από τις παρουσίες στελεχών των κομμάτων στις συγκεντρώσεις των συνδυασμών το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό αφού εν πολλοίς η τοπική αυτοδιοίκηση εξαρτάται από την κεντρική διοίκηση και πρέπει να συνεργάζεται μαζί της για το καλό του τόπου αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρχει εξάρτηση της πρώτης από τη δεύτερη γιατί τότε δημιουργούνται πελατειακές σχέσεις με τα δεινά που συνεπάγεται αυτό.

Γεγονός πάντως είναι ότι η επιρροή των κομμάτων στις τοπικές κοινωνίες έχει συρρικνωθεί σε σημαντικό βαθμό και αυτό αποδεικνύεται από τα κατά καιρούς αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών τα οποία συχνά διαφέρουν σημαντικά από αυτά των εθνικών. Η επιλογή αυτοδιοικητικών εκπροσώπων με βάση τα κομματικά κριτήρια δεν είναι μια σωστή επιλογή αντίθετα είναι μια επιλογή που μπορεί να καταστεί πολύ επιζήμια για τον τόπο. Κατά τη γνώμη μου η επιλογή των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων πρέπει έχει ως γνώμονα την συνολική προσωπικότητά τους και το μέγεθος της κοινωνικής διεισδυτικότητάς τους.

Η δική μας παράταξη η «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών» με την επιλογή των υποψηφίων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο νομίζω ότι έχει σε μεγάλο βαθμό καταφέρει να είναι πραγματικά «ανεξάρτητη» αφού έχει εντάξει στους κόλπους της ανθρώπους ικανούς, εργατικούς και φιλόδοξους που έχουν μεν κομματική τοποθέτηση, αλλά ποικίλει σε όλο το πολιτικό φάσμα, από την Αριστερά μέχρι τη Δεξιά.

 

Πείτε μας συνοπτικά μερικά βασικά στοιχεία του προγράμματός σας

Το πρόγραμμά μας θα ανακοινωθεί αναλυτικά το αμέσως επόμενο διάστημα. Θα αφορά κυρίως νέα έργα σε όλο το δήμο για τα οποία έχει ήδη εγκριθεί χρηματοδότηση και θα ξεκινήσουν άμεσα καθώς επίσης και νέα έργα σε όλο το δήμο που έχουν προγραμματιστεί και βρίσκονται στο στάδιο ένταξης χρηματοδότησης όπως αυτά περιγράφονται στο φυλλάδιο της παράταξής μας που κυκλοφορεί σε όλο τον δήμο.

Ενδεικτικά  αναφέρω ασφαλτοστρώσεις στα Δολιανά ποσού € 880.000,00, έργα ύδρευσης στο Παράλιο Άστρος ποσού € 1.961.274, υποδομές ύδρευσης σε διάφορους οικισμούς ποσού € 2.724.920, ανάπλαση οδού Καλλίτση στο Παράλιο Άστρος ποσού € 1.500.000, αποκατάσταση – επάναχρηση σχολείου Μελιγούς ποσού € 2.089.000,κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδων Κορακοβουνίου και γηπέδου ΜΑΝΟ Αχιλλέα, αγροτική οδοποιία ΤΚ Ξηροπηγάδου, Ανάπλαση Πλατείας Αγ.Ανδρέα ποσού € 359.600, ενεργειακή αναβάθμιση Κλειστού Γυμναστηρίου Άστρους κ.α

Επιπρόσθετα το πρόγραμμά μας θα αφορά παρεμβάσεις και δράσεις και σε άλλους τομείς όπως στο Περιβάλλον, την Κοινωνική Πολιτική,  θέματα που αφορούν στην Οικονομική Διαχείριση, Διοίκηση και Διαφάνεια και φυσικά τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό. Μικρή αναμονή λοιπόν για την αναλυτική παρουσίαση του προγράμματός μας.

 

Πότε η συνεργασία με άλλες δημοτικές παρατάξεις θεωρείτε ότι είναι επιβεβλημένη;

Η συνεργασία με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις μετά τις εκλογές και αφού εκλεγεί το νέο δημοτικό συμβούλιο είτε υπάρξει είτε δεν υπάρξει πλειοψηφία θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένη για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου. Θα πρέπει πάντοτε να αναζητούμε τη συνεργασία με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις ανεξάρτητα αν δεν συμφωνούμε σε όλα και να κάνουμε υποχωρήσεις όπου χρειαστεί προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους που αφορούν το γενικό συμφέρον.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν θα υπερασπιστούμε σθεναρά τις αρχές, τις αξίες και το πρόγραμμά μας ενώ θα πρέπει και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να έχουν και να αναπτύξουν τα δικά τους επιχειρήματα για την όσο το δυνατόν περισσότερη αλληλοκατανόηση και συνεργασία αφού  βέβαια αφουγκραστούμε τα αιτήματα των πολιτών.

Σχόλια επισκεπτών

Δυστυχως απο καποιους θα αντιμετωπιζεσαι ως ο επισκεπτης σε εναν τοπο μιας και δεν δραστηριοποιησε εδω αλλα σε αλλο Δημο και φυσικα πολλοι ακομα και νεοι ανθρωποι θα στηριξουν δικα τους παιδια κι οχι σε εισαγωγικα εσενα.....υπαρχουμε ομως και καποιοι που δινουμε ευκαιριες σε νεα προσωπα .....αλλα θα δωσεις μεγαλο αγωνα για να εδραιωθεις διπλο απο τους υπολοιπους και αυτο να το εχεις υποψιν

Καλη επιτυχια

Θα μπορουσες να πας πολυ καλα. Διαλεξες λαθος συνδυασμο . Οταν εχεις διατελεσει λογιστης του δημου δεν ειναι ηθικο να κατεβαινεις υποψηφιος μαζι τους. Ισως να το ξανασκεφτοσουν. Παντως καλη προσωπικη επιτυχια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio