Λιμάνι Παράλιου Άστρους – Η αλήθεια, η εξέλιξη και η προοπτική

Τρί, 14/05/2019 - 09:14
Image

Υπό το κράτος του άγχους της αναμονής της λαϊκής ετυμηγορίας, η ‘Πρωτοβουλία Αλλαγής’,  πρώην ‘Δημοτική Αναγγένηση’ επανέρχεται με τα γνωστά τα τελευταία χρόνια, δελτία τύπου της.

Βαρείς τίτλοι, συκοφαντικοί χαρακτηρισμοί και διαστρέβλωση γεγονότων, για να τονώσουν το φρόνημα των οπαδών τους, ότι συνήθως συμβουλεύουν οι επαγγελματίες επικοινωνιολόγοι τους επίδοξους Δήμαρχους, που δεν τους «βγαίνουν τα κουκιά» λίγο πριν τις εκλογές.

Για άλλη μια φορά απαντάμε. Δεν θα εξηγήσουμε ξανά το γιατί. Το έχουμε κάνει επανειλημμένως, όταν μας κατηγόρησαν για παράνομες συμβάσεις στα απορρίμματα, για σκανδαλώδεις συμβάσεις με οικογενειακά μας πρόσωπα, παράνομες συμβάσεις στη μαγνητοφώνηση των ΔΣ, εκτέλεση έργων από Συμβούλους Τοπικών κοινοτήτων και αρκετά άλλα που δε θυμάμαι πια..Δεν τα θυμάμαι γιατί ήταν όλα ψέματα.

Απορούμε όμως, τόσα χρόνια δεν κατάλαβαν ότι η τακτική της λάσπης δεν πιάνει; Αφού όταν καλούνται να ανταπαντήσουν, ακολουθεί πάντα σιωπή…

Ποια είναι λοιπόν τα fakenews; Μήπως έχει αποδειχθεί ότι τα δελτία τύπου σας,περιέχουνμόνο fakenews τα τελευταία χρόνια;

Ας αρχίσουμε όμως.

Ο τίτλος του Δελτίου τύπου σας, δε συνάδει με το περιεχόμενο του. Ας ασχοληθούμε με το περιεχόμενο λοιπόν.

Α. Μελέτη για το «Δείκτη Αποτελεσματικότητας Δήμων»

  1. Δείτε όλοι το εξώφυλλο του Φυλλαδίου μας, γιατί η παράταξή σας μάλλον χρειάζεται οφθαλμίατρο!!

 Λιμάνι Παράλιου Αστρους – η αλήθεια, η εξέλιξη και η προοπτική

Ξεκάθαρα αναφέρουμε την κατηγορία Μεγάλοι Νησιωτικοί και Ορεινοί Δήμοι στην οποία ανήκουμε και κατηγοριοποιηθήκαμε. Το ίδιο ανέφερα ο ίδιος στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν παρουσίασα τα αποτελέσματα της μελέτης. Είσασταν εκεί;

  1. Τα στοιχεία της μελέτης σύμφωνα με τους συντάκτες, προέκυψαν από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών. Θεωρείτε ότι είναι ελλειπή ή πλαστά; Πείτε το αν το θεωρείτε. Το συμπέρασμα που θα βγει είναι ότι είτε δε γνωρίζετε τι είναι το Παρατηρητήριο, είτε ότι δεν γνωρίζετε τι ψηφίζετε στο ΔΣ όταν στέλνουμε εκεί τις τριμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις του Δήμου μας. Είσαστε εκεί ή αλλού;

Επίσης μπορεί να βγει το συμπέρασμα ότι πιθανώς γνωρίζετε, αλλά συνειδητά λασπολογείτε και περνάτε πλαστές ειδήσεις για προεκλογική κατανάλωση. Fakenews, δηλαδή…

 

Β. Οικονομική κατάσταση - Δημοσιονομική διόρθωση – πρόστιμο για το Λιμάνι Παραλίου Αστρους

Η δημοτική μας αρχή έχει αποκαταστήσει την οικονομική υγεία του Δήμου. Με κόπο, με μόχθο και με συνεχείς περικοπές σε σπατάλες. Στο διάστημα αυτό πληρώσαμε ουκ ολίγες οφειλές περασμένων ετών. Θα αναφέρω μόνο τις δικαστικές οφειλές περασμένων ετών που εξοφλήσαμε.Ενδεικτικά αναφέρω:

215.000 ευρώ στην εταιρεία που κατασκεύασε το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων, 115.000 ευρώ στους μελετητές του Λιμανιού, 90.000€ σε προμηθευτές ηλεκτρολογικού και υδραυλικού υλικού, ακόμα και αγωγές παλαιών δημοτικών συμβούλων για εργασίες που δεν είχαν εξοφληθεί!!!.Δεν χρησιμοποιήσαμε τις οφειλές αυτές για προεκλογική εκμετάλλευση, γιατί ήταν οφειλές του Δήμου. Όχι της Δημοτικής αρχής.

Στρέφεται ο κ. Καμπύλης κατά της δημοτικής αρχής ή κατά του Δήμου; Με τα αναφερόμενα του στο δελτίο τύπου που εξέδωσε, έχω την εντύπωση ότι στρέφεται κατά του Δήμου. Γιατί οι λιγοστές κρινόμενες αποφάσεις από την έκθεσητης ΕΔΕΛ, ήταν ομόφωνες. Και καλά, αυτός έχει αποδείξει ότι λέει και ξελέει. Ολόκληρη η παράταξη του όμως;

Στρέφεται λοιπόν κατά του Δήμου που θέλει να διεκδικήσει. Γιατί;Γιατί το ζήτημα είναι η καρέκλα. Μόνο γιαυτό αγωνίζεται μόνο γιαυτόψεύδεται και δημαγωγεί. Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα παρακάτω.

  • Η αίτηση ανακοπής που κάναμε για τη χρέωση της δημοσιονομικής διόρθωσης στο Δήμο, δικαιώθηκε. Το πρόστιμο έπεσε από 3.852.938,92€ σε 300.000€  (ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ)
  • Η έφεση μας κατά της απόφασης της ΕΔΕΛ, ακόμα και το πρόστιμο των 300,000€, εισήχθη αφούκρίθηκε αποδεκτή στο ελεγκτικό συνέδριο στις 6-2-2019. Αυτό είναι το δεύτερο θετικό βήμα που έχουμε μέχρι σήμερα με στόχο την εξαφάνιση του προστίμου δια της δικαστικής οδού που ομοφώνως ακολουθήσαμε. Ως Δήμος, όχι ως παράταξη. (ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ)

Σε αυτό το σημείο θα προσθέσω κάτι που σκοπίμως τους διαφεύγει.

  • Το άρθρο 25 του Νόμου 4605/2019 που δημοσιεύτηκε την 01.04.2019, λύνει οριστικά το πρόβλημα της δημοσιονομικής διόρθωσης του Λιμανιού. Η δικαίωση του Δήμου ήρθε λίγο μετά την έφεση στο Ελ. Συν. Η δικαίωση θα ερχόταν ούτως η άλλως, αφού οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου μας, είχαν υποβάλλει πλήρως τις απόψεις των υπηρεσιών μας που αποδεικνύουν το δίκιο του Δήμου.Ήδη συντάσσεται υπόμνημα με την εφαρμογή του άρθρου ώστε να εισαχθεί στο φάκελο του Ελ. Συν.

Ας ερευνήσουν το θέμα οι νομικοί της παράταξης σας όταν τελειώσουν από το πρωτοδικείο Ναυπλίου. Ας αφήσουν τις άλλες υποθέσεις τους λίγο πίσω. Οι κακουργηματικές υποθέσεις πρώην αιρετών περίμεναν 12 χρόνια. Δε χάθηκε κι ο κόσμος.. Για την οικονομική επιβίωση του Δήμου μιλάμε, όπως εξάλλου εσείς ισχυρίζεστε…

Για την νέα αναπτυξιακή προοπτική που ήδη ανοίγεται σχετικά με το λιμάνι Παραλίου Αστρους, θα ενημερώσω εντός της εβδομάδας σε συνέντευξη που θα δώσω στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Τέλος, επειδή ο προεκλογικός χρόνος είναι πλέον λίγος, οφείλω να παρατηρήσω ότι τόσο στον δημόσιο λόγο σας, όσο και στα προεκλογικά έντυπά σας και δελτία τύπου, πέραν της αερολογίας, της αμπελοφιλοσοφίας , της συκοφαντίας και της άγονης κρητικής αναφέρετε τη λέξη «αλλαγή».

 Ποια αλλαγή τελικά ευαγγελίζεστε; Δεν έχετε ούτε πρόταση, ούτε σχεδιασμό ούτε προγραμματισμό. Ποια αλλαγή τελικά ευαγγελίζεστε; Την αλλαγή που σημαίνει επιστροφή στο καταδικασμένο παρελθόν…

Σχόλια επισκεπτών

Μπράβο Δήμαρχε! Στοχευμένα λόγια και με αποδείξεις! Αυτό θα πει αξιοπιστία, σύνεση και δουλειά! Συνέχισε έτσι, γιατί έχεις αποδείξει την ικανότητά σου! Ποιο είναι το πρόγραμμα των καμπυλοδαλιανέων; Μόνο το εργαλείο τους έχουμε δει μέχρι στιγμής, τη λάσπη που χρησιμοποιούν για να πάρουν τις εκλογές! Υποψήφιοι του Καμπύλη, διαβάστε τίποτα.... μην σας παραμυθιάζουν. Δεν είστε παιδιά. Εκτίθεστε... Βγείτε όμως να κάνετε αυτό που ξέρετε καλά. Διότι όποιος δεν μπορεί να μιλήσει με επιχειρήματα, για να ακουστεί, ο δρόμος είναι ένας λάσπη και ύβρης.

ΕΙΧΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ.ΤΩΡΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΜΠΥΛΗΣ.ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΜΠΑΡΛΑΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΑΓΚΛΗΣ ,ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΟΙ ΛΑΘΟΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Κ ΜΑΝΤΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΑΣ.

ΔΗΜΑΡΧΕ, και όχι Τάκη όπως κάποιοι σε αποκαλούν εσκεμμένα, συγχαρητήρια.Αν μπουν έστω και για λίγο στη διαδικασία ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ το άρθρο πριν το κρίνουν αρνητικά αυτοί που θέλουν να δρομολογήσουν το μέλλον του τόπου μας θα καταλάβουν πολλά.Αλλά και αν πάλι δεν καταλάβουν μην αγχώνεσαι.Γιατί πολύ απλά όπως επέμενε να λέει σε όλους του τους τελευταίους λόγους ο Μέντορας τους 'το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω'.Το μόνο που θα προσθέσω είναι ότι χρόνια τώρα ο λαός της Β.Κυνουρίας( όπως αυτοί ονόμασαν) δεν επιτρέπει να γυρίσει το ποτάμι πίσω.Το χρονοντούλαπο ευτυχώς είναι μεγάλο όπως και η Β.Κυνουρία επίσης.

Προβλήματα με τα ονόματά ευτυχώς δεν έχουμε εμείς γιατί πολύ απλά εμείς δεν προερχόμαστε από φατρίες.Άλλοι προέρχονται.Οπότε δικό σας το πρόβλημα που τους έχετε μέσα στο συνδυασμό σας.Για εμάς όλοι είναι ίδιοι και ίσοι.Το αποδείξαμε με το συνδυασμό που κατεβάσαμε.Το αποδεικνύουμε κάθε μέρα στις προσωπικές μας σχέσεις, στις δουλειές μας.

ΤΑ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΑ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΛΕΕΙ.Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΝΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΛΕΕΙ.Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΥΡΙΖΑ ΕΓΙΝΕ ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΛΕΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΟΣΟΝΟΥΠΩ.ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ?

Α ρε Τάκη. Είχες τόσο χρόνο να τα εξηγήσεις όλα αυτά, να μιλήσεις με τον κόσμο με τα μμε, να γράψεις, να δώσεις συνεντεύξεις. Αντί αυτού κλείστικες σε έναν στενό κύκλο που σε διαβεβαίωνε ότι "όλα πάνε καλά" και με το ζόρι ψέλιζες κάποιες πληροφορίες κι αυτές "αφ'υψηλού" στα δημοτικά συμβούλια; Γιατί τόσα λάθη; Γιατί υποτίμησες τους ψηφοφόρους και τους αντιπάλους σου; Τρέχεις τώρα τελευταία στιγμή -κι ίδιος το παραδέχεσαι ότι είναι λίγος πια ο χρόνος- να απολογηθείς για θέματα που γνώριζες από πολύ καιρό κι όπως φαίνεται δεν έχεις κι άδικο. Κρίμα πραγματικά. Από κάτι τέτοιες κινήσεις κινδυνεύεις να βρεθείς χαμένος. Αλλά υπήρξαν στιγμές που δεν άκουγες ούτε τους φίλους σου!

Καλά ακόμα δεν το καταλαβατε ότι λεγόμαστε δήμος Β.Κυνουρίας και όχι Άστρους; Ποίο χωριό και ποια ονόματα μας λέτε;Την ψήφο μας την θέλετε αλλά κατά τ'άλλα είμαστε πολιτές β'κατηγορίας;Σκασίλα μας πως ονομάζεστε.Και εμείς έχουμε όνομα.Όλος ο κόσμος έχει.Αυτή η υπεροψία θα σας φάει τους Αστρίνους.Γι αυτό και θα πονέσει περισσότερο.

οποιος αμφισβητει μπορει να ακολουθησει την δικαστικη οδο και να το κανει αμεσα να δει ο κοσμος την αληθεια παρακαλουμε τον κ.καμπυλη να παρει θεση στο δημοσιευμα και να διαψευσει το κεντρο ερευνων

ολα καλα! εμεις που απλα ετυχε να ψηφιζουμε στον Δ Β. Κυνουριας και δεν γενηθηκαμε καν στον τοπο..αλλα οι γονεις μας πραγματικα δεν ξερουμε τι να ψηφισουμε!
αλλα και παλι κλασικα θα ερθουμε στο χωριο..και θα δουλεουμε αυτους που ρωτανε και ξαναρωτανε τι θα ψηφισουμε και τους λεμε δεξια και ριχουνμε αριστερα τους λεμε τακη και ριχνουμε νικο.

Να απαντήσει ο καμπύλης να σταματήσει τη λάσπη και να σταθεί απέναντι στις περιστάσεις. Ο δήμαρχος έκανε ματ κίνηση έφερε ντοκουμέντα μίλησε για το χρέος του Δήμου μας και μίλησε για υποδικούς εκρεμουν δικαστήριο για αυτούς .....ασ βγουν κάποιοι αφθαρτοι από αυτούς και ασ καταρρίψουν αυτά τα δημοσιεύματα ας πουν ότι είναι ψευδή έχει κάποιος τα κότσια ερώτηση? ??????????????????

Ακομα και ετσι να ειναι δημαρχε γιατι φαγαμε το προστιμο ?? Ιαχες θριαμβου γιατι δεν ειναι 3.000.00 αλλα ειναι 300.000 ευρω ; ποιος φταιει που δεν εγινε σωστα η δουλεια;; κανενας δεν θα αναλαβει την πολιτικη ευθυνη ;;; Εισαι δημαρχος ή δεν εισαι ?? Φταις ή δεν φταις ;; 285.000 ευρω ειναι ολη η ΣΑΤΑ για να κανεις εργα σε ολο τη δημο και με απαθεια λες φαγαμε μονο 300.000 ευρω προστιμο ;; Ακομα και τωρα σανο ρε Τακη ;; ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Γυρίζουμε σελίδα, εσύ κάθισε να ασχοληθείς με το χθες.Αν κάτι σε καίει βρες τους ιθύνοντες και λύστο. Δε μπορείς να πεις για τον Καμπύλη τίποτα, δε σου φταίει σε τίποτα , ούτε αρνητικός ήταν ποτέ ούτε αντιπολίτευση έκανε για την αντιπολίτευση. Τα προβλήματα είναι δικά σας. Προχωράμε !

Για κάποιον που δεν ξέρει τι συμβαίνει και είναι πάρα πολλοί περιμένει απαντήσεις όχι αερολογίες του τύπου για λακκούβες φώτα κτλ που επικαλούνται οι γυναίκες υποψήφιες συγκεκριμένες προτάσεις θέλουμε και από τους δυο

Λοιπόν υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων. Ο Μαντάς αγωνίζεται να βγει για να συνεχίσει το έργο του για αυτόν τον τόπο που αγαπάει πραγματικά, πράγμα που το έχει αποδείξει και το αποδεικνύει με τις πράξεις του. Ο άνθρωπος εδώ προτίμησε να εργαστεί και να δραστηριοποιηθεί ,Ο άνθρωπος αυτός έχει βοηθήσει και έχει προσφέρει τον εαυτό του Στο δήμο μας και τους πολίτες του δουλεύοντας νυχθημερόν χωρίς ποτέ να βαρυγκομησει. Από την άλλη τώρα ο άλλος υποψήφιος έχω την αίσθηση ότι είναι έρμαιο αυτών που θέλουν να σώσουν το τομάρι τους και αυτών που έχουν εμπάθεια σε άτομα έξυπνα και ικανά και που έχουν την "ατυχία " να μην κατάγονται από το Άστρος.

Γι'αυτό ακριβώς θέλουν να κατατροπωσουν το Μαντά. Για την ευστροφία και την ικανότητα αυτή που διαθέτει. Τον φοβούνται βλέπεις γιατί δεν είναι σαν κι αυτούς ,γιατί δεν είναι βουτηγμένος στο βούρκο της μασουλας!. Προχώρα ρε Τάκη. Κράτα την αξιοπρέπεια και το ήθος σου όπως σου δίδαξε και ο πατέρας σου.

Δεν έχει παρά να ρίξει κανείς μια ματιά στους υποψηφίους του κυρίου Καμπύλη. Έχουν καβαλήσει ένα καλάμι και πάνε. Σκέψου και να πάρουν αυτοί οι άνθρωποι την εξουσία στα χέρια τους. Ένα είναι σίγουρο. "Θα καλοπερασουμε "

Αλίμονο στις κοινωνίες με τα κατεστημένα και τα γκέτο,τις κλίκες και τις ομάδες. Δεν είναι τυχαίο το κάθε οχτώ χρόνια να αλλάζουν. Ουέ κι αλίμονο αν στέρεψε η κοινωνία από ανθρώπους να διοικήσουν το δήμο και να προσφέρουν.Κάποτε και ο σημερινός δήμαρχος ήταν στο ξεκίνημά του και έφερνε την ελπίδα και το νέο . Το ίδιο τώρα είναι και ο κύριος Καμπύλης. Το νέο και η ελπίδα για κάτι καλύτερο που είναι σίγουρο αυτό. Εξ άλλου αυτή είναι η ομορφιά της τοπικής αυτοδιοίκησης η εναλλαγή της εξουσίας χωρίς πόλωση και ασχήμιες.Οποιαδήποτε μορφή εξουσίας παγιώνεται γίνεται απόρροια πολλών κακών.Πολλοί επωφελούνται και παρασιτούν. Ο πολίτης πρέπει από μόνος του να επιζητεί και να ψάχνει το διαφορετικό.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio