Υποψήφιοι Σύμβουλοι Συνδυασμού : Πρωτοβουλία Πολιτών για την Μελιγού

Παρ, 10/05/2019 - 18:21
Image
Image
Image
Image

Αγαπητές Μελιγιώτισες και Μελιγιώτες ,

Ο συνδυασμός μας αποτελείται από ανθρώπους  που αγαπούν το χωριό μας , τη Μελιγού, και νοιάζονται για την πρόοδο των ανθρώπων της και την προστασία και ανάδειξη του φυσικού πλούτου της.

Σκοπός μας είναι: να εργασθούμε με ήθος και διαφάνεια, επιμένοντας στην διεκδίκηση και παραγωγή των πόρων που δικαιούμαστε για την πρόοδο των κατοίκων και το καλό του χωριού μας.
Είμαστε μεγάλο χωριό, μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες του Δήμου μας με επιφάνεια 25.000 στρ. και ενιαίο γεωγραφικό χώρο Ορεινής (600μ.υψόμετρο)και Χειμερινής Μελιγούς (50μ. υψόμετρο), το οποίο είναι προικισμένο με πολλές φυσικές ομορφιές που χρειάζονται προστασία και φροντίδα. Το χωριό μας διαθέτει πλούσιο πολιτιστικό ιστορικό, το οποίο στοχεύουμε να αναδείξουμε με τη συμμετοχή κάθε συμπολίτη μας.

 

Έχουμε τη διάθεση :

-Να διεκδικήσουμε πόρους και προγράμματα για το καλό του τόπου μας, σύμφωνα με προτεραιότητες που θα συνδιαμορφώνουμε με τους συμπολίτες μας.

-Να δίνουμε λύση στα καθημερινά προβλήματα του χωριού (καθαριότητα, αποχετεύσεις, ηλεκτροδότηση, ύδρευση, ασφάλεια έναντι φυσικών φαινομένων κ.ο.κ).

-Nα ενισχύουμε και να στηρίζουμε την αλληλεγγύη μας ως κοινωνία και να ενδυναμώνουμε την αυτοπεποίθηση των συμπολιτών μας.

- Να συνδράμουμε τους επαγγελματίες και τους παραγωγούς του χωριού μας σε όλες τις νόμιμες επιδιώξεις τους και σε κάθε αντιξοότητα που παρουσιάζεται σε κάθε έναν.

-Να ενισχύουμε με κάθε μέσον την συνεκτικότητα των κατοίκων χωρίς αποκλεισμούς αποκρούοντας διχαστικές απόπειρες, οι οποίες είναι ξένες προς την ιδιοσυγκρασία κάθε Μελιγιώτη.

- Να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους πολιτιστικούς/αθλητικούς φορείς της Μελιγούς, να συνεργαζόμαστε μαζί τους, να αναγνωρίζουμε την προσφορά τους και να βοηθούμε τα έργα τους.

- Να εμπνέουμε τη νεολαία, να στηρίζουμε ηθικά και υλικά τους νέους μας στην προσπάθειά τους να χτίσουν το μέλλον τους, είτε επαγγελματικό είτε επιστημονικό.

- Να επιδιώκουμε την επικοινωνία και επανασύνδεση των απόδημων Μελιγιωτών με το χωριό της καταγωγής τους και την κατά το δυνατόν συνδρομή τους στους στόχους μας.

- Να αξιώσουμε από τη Δημοτική Αρχή την εκχώρηση αποφασιστικών αρμοδιοτήτων ώστε να μην είμαστε απλώς εισηγητές των έργων της Κοινότητάς μας, ούτε να κρυβόμαστε πίσω από το
"εμείς θέλουμε αλλά δε μας αφήνει ο Δήμος".

- Να κάνουμε τη Μελιγού Κοινότητα πρότυπο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

 

Είναι αυτονόητο αλλά πρέπει να επισημανθεί ότι είμαστε πρόθυμοι να συλλέγουμε τα προβλήματα των συγχωριανών μας και να τα προωθούμε για να λύνονται με τη συνεργασία Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Τέλος, για να προωθήσουμε τη λύση των θεμάτων της Μελιγούς και των κατοίκων της χρειαζόμαστε και ζητούμε τη  στήριξή σας  στο συνδυασμό μας :

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΓΟΥ , στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Για του λόγου το αληθές για τις ομορφιές του τόπου μας και για κάποια απ' τα προβλήματα που απαιτούν λύση, παραθέτουμε κολάζ φωτογραφιών  από το χωριό μας.

 Μετά τιμής οι υποψήφιοι.:

  1. Αδάμη Αικατερίνη του Δημητρίου
    (Καθηγήτρια Φυσικομαθηματικής -  Πληροφορικής)
  2. Γκικοπούλου Γεωργίτσα του Δημητρίου
     (Πρώην κοινοτική σύμβουλος)
  3. Καμπύλης Παναγιώτης του Δημητρίου
    (Ελεύθερος επαγγελματίας)
  4. Ράλλιος Γεώργιος του Δημητρίου
    (Εργοδηγός ναυπηγείων)
  5. Σκαρπέλος Παναγιώτης του Γεωργίου
    (Δάσκαλος)

 

Σχόλια επισκεπτών

Και οι άλλοι του άλλου συνδυασμού δεν είναι μελιγιωτες δεν θέλουν το καλό του χωριού; έλεος οι 2 από τους 5 δεν μένουν και στη μελιγου αλλά ξέρουν για όλα τα καθημερινά προβλήματα

Όλοι ρε 19 49 για το καλό του τόπου.. Εσύ δεν είσαι μελιγιωτης για να γράφεις ίσως μπορεί και να.. Άμα πιάσουμε κ τον ορεινό όγκο ανάπτυξη καργα αααα.... Ρε τι άλλο θα ακούσουμε ρε κομπαρσοι.. Βατιας κρεμαστος μονοπάτια παντού.. Το πρώτο χωριό σε ευρωπαϊκό επίπεδο με διαφορά... Κ άλλοι που μένουν τους είδες πουθενά.. Συγχαρητήρια είσαι πολύ μπροστά βλέπεις μέλλον.. Green Village

Συμφωνώ με όλα αυτά που αναφέρονται στη μπροσούρα για το μεγαλύτερο αχαμνοχωριό του δήμου μας…. Δυνατότητες και προοπτικές να γεμίσουν και τα ρεβέρ-καμπάνα !!! Αλλά τι ανάπτυξη και τι προοπτική μπορεί να υπάρχει σ έναν τόπο όταν διαχρονικά οι τοπάρχες δεν κάνουν βήμα αν δεν δώσουν αναφορά στον γείτονα μεγάλο αδερφό κι αν δεν πάρουν από εκεί κατευθυντήριες γραμμές κι αποφάσεις ; Γιατί η Μελιγού μόνον όταν ήταν ανεξάρτητη κοινότητα, προκαδιποστριακά , όπως κι όλες σχεδόν στην Ελλάδα, και ήταν από τις δυο-τρεις κοινότητες που παρέδωσαν στο πρώτο καποδιστριακό δήμο βόρειας Κυνουρίας ταμειακό υπόλοιπο μεγάλο ταμειακό υπόλοιπο που ήταν δυνατό να έχει αλλάξει σε πολλά την όψη του χωριού και που δυστυχώς εξανεμίστηκε πάντως όχι στη Μελιγού. Αλλά πέρα απ΄ την «τυπική» γνωριμία με τους υποψήφιους για να οδηγήσουν στο επόμενο βήμα το χωριό, ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στον καθ ένα και συνολικά. Άλλος-η με μόνιμη κατοικία στην Αθήνα και μόνο για διακοπές στη Μελιγού παρουσιάστηκε τελευταία να εκφωνεί πανηγυρικούς και με ενδιαφέροντα για τις φωκες και τις χελώνες του Αργολικού. Άλλος-η να ορκίζεται πως ΔΕΝ θα ανακατευτεί πάλι με τα κοινά, το εκανε πιο παλιά, λόγω σοβαρών προσωπικών της προβλημάτων. Κι όταν την Μ. Εβδομάδα του-της την έπεσαν δημόσια για συμμετοχή, ανέκρουσε πρίμα. Διοργανωτής-τρια άψογα όμως να το παραδεχτούμε πανηγυριών και ποδοσφαιρικών ατραξιόν. Ετερος-α με μεγάλη πορεία στα κοινοτικά μέχρι και σε επίπεδο δήμου αφού δεν προσέφερε ΤΙΠΟΤΑ στον τόπο του κι όλο το χωριό τον έκανε πέρα, και αφού δήλωσε σε κάθε τόνο πως ΔΕΝ θα ανακατευτεί πάλι, αποφάσισε ξαφνικά να ξαναβγεί στο προσκήνιο αλλά σε χαμηλότερη βαθμίδα . Μόνο ένας-μια ήταν τίμιος-α , ξεκαθάρισε πως μπαίνει για να συμπληρωθεί ο μαγικός αριθμός πέντε και ούτε που τον νοιάζει η εκλογή του κι αν θα πάρει έστω κι έναν σταυρό. Και περιμένουμε εδώ στη Μελιγού να δούμε φως στο τούνελ!!! Υ.Γ. Περιμένω και την ξεχωριστή δήλωση του άλλου ή των άλλων τοπικών συνδυασμών για να δούμε κι εκεί τι γίνεται… Ευχαριστώ.

23.41 θα μου λες τα ιδια στις 27 ΜΑΙΟΥ το πρωι??? Αλλα φοβαμαι πως δεν θα ακουγεσαι απο εκει που θα εισαι κρυμενο.. γιατι εισαι και ΤΥΠΑΚΟΣ αδερφε , Δεν περνανε τα ψεματα σας πουθενα, δηθεν ανεξαρτητοι τοπικοι συνδυασμοι. Ξερουν και οι πετρες οτι παρακαλαγατε να στησετε τοπικα παντου. Τι να κανει και επικοινωνιολογος ο μαυρος με εσας που εμπλεξε

Οι ανώνυμοι και ψευδώνυμοι τύποι ας βγάλουν τη μάσκα. Δε θα τους παρεξηγήσει κανένας, υποτίθεται ότι ενδιαφέρονται για το "αχαμνοχωριό" . Ας δώσουν λίγο κύρος στις κακεντρέχειες τους με το ονοματεπώνυμο τους. Δεν είναι δα "προστατευόμενοι μάρτυρες", εκτός αν βάζουν τον εαυτό τους στα τρολ και λικνίζονται στο τεντωμένο σκοινί της εξύβρισης. Για σένα ημι-ταδε/ημι-δείνα το λέω, που μπορεί να είσαι και φίλος μου, αλλά πού να το ξέρω με τον ανταρτοπόλεμο που κάνεις.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio