Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το θεματικό πάρκο ελιάς «Θυρεάτις Γη» στο Άστρος (vid)

Παρ, 10/05/2019 - 19:16
Image

Ένα μήνα μετά τα επίσημα εγκαίνια το Θεματικό πάρκο ελιάς «Θυρεατις Γη» στο Άστρος έχει προσελκύσει τα βλέμματα ολόκληρης της χώρας. Το πάρκο της ελιάς έχει προσελκύσει αρκετούς επισκέπτες και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον μεγάλων Μέσων Ενημέρωσης και φυσικά της ΕΡΤ.

Το Θεματικό πάρκο ελιάς «Θυρεατις Γη» έχουν επισκεφτεί ταξιδιωτικά γραφεία όπως ο «Χαλούλος», πολλοί μαθητές στο πλαίσιο σχολικών εκδρομών και άλλες οργανωμένες εκδρομές όπως και η κοινότητα «Στροφή». Στην προσπάθεια αυτή είναι αρωγός ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας,  αποδεικνύοντας ότι όταν υπάρχει συνεργασία και μεράκι δίνεται μια νέα δυναμική στα όποια εγχειρήματα της κάθε περιοχής.

Οι επισκέπτες μεταξύ άλλων ενημερώνονται επιπλέον για την ιστορία της περιοχής, τα πολιτιστικά και φυσικά μνημεία του Δήμου της Βόρειας Κυνουρίας.

Η επισκεψιμότητα είναι αυξημένη  τόσο από οργανωμένες ομάδες, όσο και από μεμονωμένους επισκέπτες οι οποίοι αποχωρούν με τις θετικότερες των εντυπώσεων.

Η περιοχή του Άστρους, και της Θυρέας ευρύτερα, είναι συνυφασμένη διαχρονικά με την  ελιά. Ήταν οι ελιές και τα αμπέλια της Θυρέας που οδήγησαν κατά την αρχαιότητα και για εκατονταετίες σε έντονες διαμάχες και αιματηρούς πολέμους τη Σπάρτη και το Άργος, με αποκορύφωμα τη θρυλική μάχη των 600 λογάδων το 546 πΧ. 

Αποτελούν αυτές οι υπεραιωνόβιες ελιές φυσικά μνημεία και θαύματα της φύσης με τεράστια αισθητική, οικολογική,  ιστορική αξία και σημασία.

Τα πολλαπλά και σημαντικά οφέλη του Θεματικού Πάρκου Ελιάς. Η δημιουργία σήμερα ενός θεματικού Πάρκου Ελιάς στο ΕΠΑΛ Άστρους, με τη μεταφύτευση 30 περίπου υπεραιωνόβιων ελιών και την έκθεση εντός του ιδίου χώρου παλιών χειροποίητων εργαλείων, μηχανημάτων και αντικειμένων (ελαιουργικού χαρακτήρα) , θα επιφέρει πάμπολλα και τεράστια «οφέλη» όχι μόνο για το ΕΠΑΛ αλλά και για την έδρα του Δήμου

Σε συνδυασμό και με το Λαογραφικό Μουσείο το ΕΠΑΛ Άστρους έχει καταστεί πλέον όχι  μόνο σημείο αναφοράς αλλά και ένας δυναμικός χώρος προορισμού.

Ήδη έχουν γίνει 3 αφιερώματα από την ΕΡΤ

Δείτε το αφιέρωμα της εκπομπής «11 το Σάββατο» στις 51:10 ΕΔΩ

Το αφιέρωμα στο site με αφορμή τα εγκαίνια δείτε ΕΔΩ

Και απόσπασμα από τις «Ειδήσεις από την Περιφέρεια» στο βίντεο και στο απόσπασμα 08:50 ΕΔΩ

Σχόλια επισκεπτών

Συγχαρητήρια στο ΕΠΑΛ, συγχαρητήρια στον Δήμαρχο και στο Δήμο, συγχαρητήρια στους δεκάδες πολίτες της περιοχής που πρόσφεραν τις μοναδικές αυτές ελιές και τα εντυπωσιακά εκθέματα.
Μακάρι στον τόπο μας να υπάρξουν και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες.

Συνεργάστηκαν ένα σχολείο και ο δήμος και δημιούργησαν αυτό το όμορφο πάρκο. Από την άλλη βλέποντας και διαβάζοντας αυτή τη φαγομάρα που επικρατεί στα προεκλογικά σχόλια και γενικότερα καταλαβαίνει κανείς γιατί ενώ πολλά μπορούνε να γίνουνε στο δήμο μας τελικά δεν γίνεται τίποτα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio