Πρωτοβουλία Αλλαγής: Αλήθειες και ψέματα για την οικονομική κατάσταση του Δήμου

Πέμ, 09/05/2019 - 21:38
Image

Η Πρωτοβουλία Αλλαγής καταγγέλλει την συνειδητή προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών του δήμου Βόρειας Κυνουρίας από τον απερχόμενο δήμαρχο Παναγιώτη Μαντά αναφορικά με την οικονομική κατάσταση του Δήμου και την αποτελεσματικότητά του στην οικονομική διαχείριση. 

Ο κ. Μαντάς επικαλείται στοιχεία μιας πιλοτικής έρευνας προκειμένου να εμφανίσει τον εαυτό του ως τον «απόλυτα επιτυχημένο δήμαρχο». 

Πρόκειται για ένα από τα λεγόμενα fake news (ψεύτικες ειδήσεις) αφού είναι ξεκάθαρη η παραποίηση των στοιχείων της σχετικής έρευνας από τον κ. Μαντά, η παραπλανητική εμφάνιση των αποτελεσμάτων και η απόκρυψη σημαντικών πληροφοριών για τους αντικειμενικούς όρους υπό τους οποίους διενεργήθηκε η συγκεκριμένη έρευνα.

Παράλληλα τα πραγματικά στοιχεία που καλούμε να δώσει στην δημοσιότητα ο απερχόμενος δήμαρχος, αποκαλύπτουν και την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος και εσκεμμένα επιχειρεί να αποκρύψει ο κ. Μαντάς.

Η αποκάλυψη της αλήθειας

Ο κ. Μαντάς αυτό-παρουσιάζεται ως «ο πρώτος Δήμαρχος στην χώρα σε οικονομική διαχείριση και δεύτερος στη συνολική αποτελεσματικότητα» επικαλούμενος την πιλοτική μελέτη για τον Δείκτη Αποτελεσματικότητας Δήμων του Κέντρου Φιλελευθέρων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» (ΚΕΦίΜ). Το εν λόγω κέντρο που ως σκοπό έχει τη δυναμική διάδοση πολιτικών προτάσεων που προάγουν την ατομική ελευθερία και την ελεύθερη οικονομία, είναι ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που φέρει τιμητικά το όνομα του Μάρκου Δραγούμη, συγγραφέα του βιβλίου «Πορεία προς τον Φιλελευθερισμό».

Κατά την παρουσίαση της Μελέτης την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, ο εκ των μελετητών κ. Αθανάσιος Τσιούρας νομικός σύμβουλος και μέλος της εκτελεστικής ομάδας του ΚΕΦίΜ, παραδέχθηκε ότι τα στοιχεία στα οποία βασίσθηκε η μελέτη προήλθαν αφενός μεν από το Οικονομικό Παρατηρητήριο των ΟΤΑ, αφετέρου δε (λόγω ελλείψεως τηρήσεως επαρκών και αξιόπιστων δεδομένων από το εν λόγω Παρατηρητήριο), οι μελετητές ζήτησαν επιπλέον στοιχεία, από όλους τους Δήμους της χώρας (για τη μέγιστη δυνατή βελτίωση του αποτελέσματος), αλλά δυστυχώς μόνο 15 Δήμοι από τους 325 έδωσαν στοιχεία.

Συνεπώς λοιπόν, το δείγμα της μελέτης δεν είναι αντιπροσωπευτικό, ούτε παρέχει τα εχέγγυα για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, όπως και οι ίδιοι οι μελετητές παραδέχονται και αναφέρουν στην παρουσίασή τους, αφού απώτερος στόχος της εργασίας τους ήταν να αναδειχθεί η αξία της τήρησης στατιστικών στοιχείων στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και να δοθεί ώθηση στην πρακτική της τήρησης στατιστικών στοιχείων στον χώρο της Δημόσιας Διοίκησης γενικότερα στην πατρίδα μας (πράγμα στο οποίο ως χώρα υστερούμε) και όχι να λειτουργήσουν (οι μελετητές) ως Στατιστική Υπηρεσία.

Παράλληλα και ανεξάρτητα από την παραπάνω σοβαρή επισήμανση πρέπει να παρατηρηθεί ότι σύμφωνα με την επίμαχη μελέτη του ΚΕΦίΜ οι δέκα αποτελεσματικότεροι δήμοι της χώρας βάσει των στοιχείων για το 2017 είναι σύμφωνα με τον Δείκτη οι εξής:

Δήμος Μετσόβου, Δήμος Αριστοτέλη, Δήμος Καλαβρύτων, Δήμος Καλαμάτας, Δήμος Ιωαννίνων, Δήμος Φιλιατρών, Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων, Δήμος Ζαγορίου, Δήμος Άνδρου και Δήμος Ήλιδας.

Βλέπουμε λοιπόν ότι, απουσιάζει από την πρώτη δεκάδα ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, ο οποίος είναι ενταγμένος στην (υπο)κατηγορία των μεγάλων ορεινών και νησιωτικών δήμων (άνω των 10.000 κατοίκων).

Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται συνολικά 20 δήμοι, ενώ δεν διευκρινίζεται στην μελέτη πόσοι από αυτούς έδωσαν τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν.

Στην (υπό) κατηγορία λοιπόν των Δήμων αυτών, σύμφωνα με την ίδια μελέτη τον μεγαλύτερο δείκτη αποτελεσματικότητας σημείωσε ο Δήμος Κεφαλλονιάς (53,47), και έπονται ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας (51,29), ο Δήμος Σάμου (50,71), ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης (47), ο Δήμος Πάρου (46,86), ο Δήμος Χίου (45,77), ο Δήμος Κέρκυρας (45,65), ο Δήμος Λήμνου (44,92), ο Δήμος Μυκόνου (44,43) και ο Δήμος Λευκάδας (44,30).

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει λοιπόν ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως παρουσιάζονται από τον κ. Μαντά και είναι φανερό ότι αυτός ανενδοίαστα προέβη σε εξόφθαλμη διαστρέβλωση μιας πιλοτικής μελέτης, οι συντάκτες της οποίας εκ των προτέρων έχουν πληροφορήσει ότι τα στοιχεία στα οποία αυτή βασίσθηκε είναι ελλιπή. 

Είναι έτσι προφανής ο στόχος του κ. Μαντά: 

Επιδιώκει να εξαπατήσει τους Δημότες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας ενόψει των εκλογών.

Τα πραγματικά στοιχεία

Περαιτέρω όμως, και προκειμένου να γίνει αντιληπτή η διάσταση μεταξύ πραγματικότητας και παραπληροφόρησης, ειδικά σε ότι αφορά τα «ανοικτά» οικονομικά ζητήματα του Δήμου μας και την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης-διοίκησης, εκ μέρους της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, ρωτάμε τον κ. Μαντά αν στα στοιχεία που έδωσε στο ΚΕΦίΜ περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:

1) Η επιβολή σε βάρος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας δημοσιονομικής διόρθωσης ύψους 3.852.938,92 Ευρώ σύμφωνα με την 2157/8.6.2016 Απόφαση Δημοσιονομικής Διόρθωσης του Υπουργού Οικονομικών για το έργο «Έργα Υποδομής και Προστασίας Λιμανιού Παρ. Άστρους».

2) Η απαίτηση εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου περί επιστροφής του συνόλου του ανωτέρω ποσού από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας λόγω α) μη σύννομης διαδικασίας ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου του Λιμανιού του Παραλίου Άστρους, β) μη σύννομης σύναψης προγραμματικής σύμβασης για το ίδιο έργο, γ) σοβαρών παρατυπιών στην διαδικασία ανάθεσης;

3) Ο εξαναγκασμός του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, μέχρι στιγμής, να καταβάλει περί τα 300.000,00 ευρώ από το παραπάνω ποσό δημοσιονομικής διόρθωσης.

4) Το γεγονός ότι το παραπάνω συνολικό ποσό της εις βάρος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας καταλογιστικής πράξης υπερβαίνει τα προϋπολογισθέντα τακτικά έσοδα του Δήμου όχι μόνον του 2016, αλλά και εκείνων των παρελθόντων πρόσφατων ετών. Συγκεκριμένα αντιπροσωπεύει το 125,18% των προϋπολογισθέντων τακτικών εσόδων του 2016, το 124,92% των εσόδων του 2015 και 121,04% των εσόδων του 2014! 

5) Το γεγονός ότι παραπάνω συνολικό ποσό της εις βάρος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας καταλογιστικής πράξης υπερβαίνει κατά πολύ ακόμα και τα εισπραχθέντα τακτικά έσοδα του Δήμου!

6) Το γεγονός ότι παραπάνω συνολικό ποσό της εις βάρος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας καταλογιστικής πράξης, είναι υπερδιπλάσιο των εισπραχθέντων εσόδων (212,70%) του έτους 2016 ενώ υπερβαίνει, αντιστοίχως κατά πολύ και τα έσοδα των παρελθόντων ετών.

7) Το γεγονός ότι παραπάνω συνολικό ποσό της εις βάρος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας καταλογιστικής πράξης υπερβαίνει τα τρέχοντα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου (τακτικά έκτακτα και ανειδίκευτα)

8) Το γεγονός ότι παραπάνω συνολικό ποσό της εις βάρος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας καταλογιστικής πράξης είναι πολλαπλάσιο των τρεχουσών απαιτήσεων (εισπρακτέων υπολοίπων)

9) Το γεγονός ότι ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας κατά παράβαση νόμου και κάθε έννοιας χρηστής διοίκησης και διαχείρισης, έχει παραλείψει να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο, οικονομικούς απολογισμούς των δύο τελευταίων οικονομικών ετών, πράγμα που είναι πρωτόγνωρο στην ιστορία του Δήμου μας.

Είναι βέβαιο ότι όλα τα παραπάνω στοιχεία τα απέκρυψε ο κ. Μαντάς από το ΚΕΦίΜ που πραγματοποίησε την σχετική μελέτη.

Δεν μπορεί όμως να τα αποκρύψει και από τους Δημότες της Βόρειας Κυνουρίας. 

Τον καλούμε να δώσει άμεσα εξηγήσεις και να μην προσπαθεί να αποκρύψει την κάκιστη οικονομική κατάσταση του Δήμου πίσω από ψεύδη, προεκλογική παροχολογία και απατηλά προεκλογικά φυλλάδια. 

Οι στιγμές είναι κρίσιμες γιατί ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, υπό την διοίκηση της παράταξης Μαντά, οδηγείται σε οικονομική κατάρρευση, αφού αδυνατεί να εξοφλήσει το παραπάνω συνολικό ποσό της Δημοσιονομικής Διόρθωσης που του επιβλήθηκε, δηλαδή κινδυνεύει με πτώχευση και αναστολή λειτουργίας του, όπως άλλωστε έχει παραδεχθεί επισήμως ο κ. Μαντάς ως Δήμαρχος.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της μελέτης

Δελτίο Τύπου 

Σχόλια επισκεπτών

Άστο Γιωργάκη, πάλι μπερδεύεσαι.. Όταν προσπαθείς να μηδενίσεις το έργο του αντιπάλου σου και να βγάλεις αρνητισμό, τότε το μονο που καταφέρνεις είναι να μένεις μόνος σου....τα έκανες σκ ....ά

Αν ο Δημος έβγαινε τελευταίος στην κατηγορία του θα λέγατε ότι η μελέτη των στοιχείων μπορεί να είναι ελλιπής?
Μπααα......
Θα λέγατε τι ντροπή και τι άχρηστος είναι ο Μαντάς.Και θα είχατε δίκιο.
Τώρα που είναι πρώτος όμως?

Απόλυτο δίκιο ο προλαλισας σταμάτα Γιώργο να κάνεις παιγνίδι με λάσπη μην ακούς τους μεντώρες σου και τον κολοτουμπα κάνε καθαροκαι τίμιο προεκλογικό παιγνίδι οι κάτοικοι της βόρειας Κυνουριας θα το εκτιμήσουν. .....

Ο ίδιος άνθρωπος κατά του Κ.. Καμπύλη σε όλα τα σχόλια. Έχει τίποτα εναντίον του; Μήπως λέει ψέματα ο κύριος Καμπύλης;Μήπως πρέπει ο κος Καμπύλης να τον ρωτήσει τι θα πεί και τι θα κάνει;Ας αντιπαραθέσει στοιχεία κι ας τον διαψεύσει.

ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΤΣΙ ΦΙΛΕ.. ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ , ΣΧΕΔΙΟ , ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΡΕΥΕΣΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΝΑΣ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΦΑΝΗΚΕΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.. Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ 15ΕΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΓΥΡΟΛΟΓΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΑΕΙ ΟΛΑ.. Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΗ..ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΟΥΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ- ΟΥΤΕ ΑΛΛΑΓΗ.. ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ

Τσουχτερό δημοσίευμα με μάλλον πολλές αλήθειες που άρχισαν να ενοχλούν και θέλουν έρευνα.Ας βγούνε οι υπεύθυνοι του Δήμου με στοιχεία να αντικρούσουν τις καταγγελίες του Καμπύλη Η δεν ξέρω αν η υπόθεση σηκώνει έρευνα εισαγγελέα για σπατάλη και γενικώς φαγωματικες από διάφορους ευρωποντικες του Δήμου πάντως είναι σοβαρές οι καταγγελίες και αν είναι έτσι μερικοί πρέπει να λογοδοτήσουν.

Ποιος κρίνει ποιον; Ένας ανώνυμοςπου το μόνο ξέρει να κατηγορεί. Δεν πιστεύω να σε πήρε το παράπονο για το Γιώργο που του δίνεις και οδηγίες.Δε χάθηκε κανένα παιχνίδι, ο Γιώργος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος εκ των πραγμάτων. Κάθε αλλαγή για καλό.

Ρε Γιώργο φθάσαμε δέκα μερες πριν τις εκλογές και ακόμα δεν μας έχεις πει τι θα κάνεις εσύ; Εβγαλες ενα φυλλαδιο και δεν έχει ούτε γραμμή για τις προτάςεις σου. Έτσι πιστεύεις θα πάρεις εκλογές;

κύριοι του μαντά θα σταματήσετε τις επιθέσεις προς το προσώπου του καμπύλη και θα απαντήσετε για μια φορά σε αυτά που σας καταλογίζει το άρθρο ;;;;;; οι δημότες απαιτούν μετά από 9 χρόνια απαντήσεις για το που πήγαν τα λεφτά τους και όχι να τους συμπεριφέρεστε σαν να είναι χαζοί..15 μέρες υπομονή και θα σας απαντήσουν αναλόγως στις κάλπες

Γιώργο προχώρα, δε σε κρατάει κανένας ούτε μπορούν να σε κατηγορήσουν σε τίποτα.Ο τόπος έχει ανάγκη την αλλαγή. Πολλά έμειναν πίσω. Κάθε αλλαγή σίγουρα κάτι καλύτερο θα φέρει. Σεβαστή η δημοτική αρχή αρχή αλλά κουράστηκε,και μια από τα ίδια. Ευτυχώς έκανε και η περιφέρεια κάποια έργα, διαφορετικά.

Αυτη τη φορά, επειδή το Πάσχα έπεσε βαρύ σε κάποιους και ειδικά στους Γιώργηδες θα σχολιάσω τα Χριστούγεννα...
αν ήσουν χριστουγεννιάτικο λαμπάκι θα ήσουν το καμένο...
για να χαλαρώσετε οι Γιώργηδες ακούστε κανένα παλιό τραγούδι
Προτείνω
Ζηλεύω πολύ Αντυπας
Στίχοι
Τακη μου καλησπέρα
Σε ζηλεύω όλη μέρα
Πήρα να σου πω πόσο με τρελαίνεις
Και να σταματήσεις
Αν συνεχισεις αν συνεχίσεις
Θα χάσω πάλι τη καρέκλα

Τακη μου όλα αυτά τα λέω
Ξέρεις γιατί
Ζηλεύω πολύ, ζηλεύω πολύ
Που δεν μπορώ να την έχω
Ζηλεύω πολύ, ζηλεύω πολύ
Που δεν μπορώ να σε φτάσω .....
Για να απολαύσετε το άσμα μπορείτε να το συνοδεύσετε με χαλβά σιμιγδαλενιο και για αλμυρό κάτι σε ζαμπονοτυροπιτα

Αν κάποιος έχει επιχειρήματα που διαψεύδουν τις παραπάνω καταγγελίες μπορεί να τα παραθέσει. Επιτέλους παραθέστε τα επιχειρήματά σας -γιατί κι εμάς μας ενδιαφέρει- και μην πετάτε τη μπάλα στην κερκίδα. Το μόνο που αποδεικνύετε περίτρανα με αυτή τη στάση είναι ότι δεν έχετε επιχειρήματα και άρα αληθεύουν αυτά που καταγγέλλονται. Απάντηση επί της ουσίας και όχι τουφεκιές στο γάμο του καραγκιόζη.

ΠΡΩΤΟΝ
O δείκτης αποτελεσματικότητας θεωρείτε πιλοτικός γιατί δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για το κομμάτι της κοινωνικής και πολιτιστικής συνεισφοράς των Δήμων.
Εκεί ο Δήμος μας σαρώνει και θα ήταν μακράν πρώτος αν συμπεριλαμβάνονταν και αυτά τα στοιχεία.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ
Οι Δήμοι χωρίζονται σε 4 μεγάλες κατηγορίες για να μπορούν να είναι συγκρίσιμοι.
Δεν μπορείς να συγκρίνεις τις απαιτήσεις,τις ανάγκες και τη λειτουργία του Δήμου Αθηναίων για παράδειγμα με αυτά του Δήμου Κολοπετινίτσας.
Στη δικιά μας κατηγορία συνολικά είμαστε δεύτεροι.
Τι δεν καταλαβαίνετε?
ΤΡΙΤΟΝ
Για το πρόστιμο στο λιμάνι είμαστε στα δικαστήρια και όσοι γνωρίζουν το θέμα ξέρουν ότι θα κερδίσουμε 100%.
Το θέμα είναι ότι το τεράστιο έργο του λιμανιού έγινε.Τα χρήματα που υπολείπονται θα τα πληρώσει η περιφέρεια ή το κράτος.Πάντως όχι εμείς.

Το εκλογικό επίπεδο έπεσε στο -1 δυστυχώς μετά τα λεγόμενα του κ.Καμπύλη.Τα στοιχεία που λέει είναι ψευδή και ασύστολα με βλέψεις βρώμικες και πονηρές.Τα οικονομικά στοιχεία που κοινοποίησε ο Δήμαρχος μας είναι πλήρη διάφανα και ξεκάθαρα αφού ανακοινώνονται πανελλήνια για όλους τους Δήμους της Ελλάδας.Λυπάμαι κ.Καμπύλη που στον ΟΑΕΔ επιτελούσες έργο και τώρα ως υποψήφιος δήμαρχος έχοντας τα τσιράκια δίπλά σου κάνεις έναν προεκλογικό αγώνα κατώτερο των περιστάσεων και δουλεύεις πισώπλατα και ύπουλα θίγοντας και τον ίδιο σου τον ευατό.Φιλικά ένας δημότης που έχει ζήσει πράγματα και καταστάσεις.

Που είστε ρε καμπυλοδαλιαναιοι να πιείτε για το astrostv.gr που κάνει προπαγάνδα υπέρ του καμπύλη και κατά του Μαντά ? Για πάρτε θέση
Δεν είμαστε πρόβατα.
Αυτή είναι η αλλαγή που θέλετε να κάνετε και να φέρετε του καινούργιο?

Διαβάζοντας τα παραπάνω πιστεύω ότι αντιπολίτευση γίνεται όταν μαζεύεις τα στοιχεία και τα παραθέτεις, όταν κάνεις ερωτήσεις αφήνοντας υπονούμενα, αυτό σε απλά ελληνικά λέγεται λασπολογία. Το ευχάριστο είναι ότι τις περισσότερες αυτός που πετ'αει την λάσπη στον ανεμιστήρα στο τέλος του γυρίζει μπούμερανγκ. Κρατήστε ένα επίπεδο, αφήστε την λασπολογία, τους διορισμούς κλπ, αντιπολιτευθήτε σωστά και αφήστε τον κόσμο να κρίνει και εσά και τους όλους όσοι πολιτεύονται, εκλογές είναι. Έλεος!!!! Καλή επιτυχία σε όλες και όλους

Λοιπόν ας δεχτούμε ότι όλα αυτά που λέει ο κ.Καμπύλης είναι ορθά. (δεν το γνωρίζουμε, αλλά υποθέτουμε, αφού δεν υπάρχει σαφής πληροφόρηση και από τις δύο μεριές) Θέλω να παραθέσω την εξής απορία: Γιατί ο συνδυασμός του κ.Καμπύλη δεν αναφέρει πιθανές προτάσεις για την λύση των ζητημάτων αυτών; Δηλαδή έστω ότι ο Δήμος πάει για πτώχευση όπως αναφέρουν, ποιες θα είναι οι κινήσεις του εφόσον τελικά εκλεγεί Δήμαρχος;

Το να αναφέρουμε απλώς τα προβλήματα χωρίς να διερευνούμε πιθανές λύσεις αυτών και να πιστεύουμε πως όλα θα λυθούν μαγικά μόνο με αλλαγή δημοτικών αντιπροσώπων, νομίζω βρισκόμαστε εκτός τόπου και χρόνου.

Υγιής αντιπολίτευση σημαίνει αναγνώριση έργου από την αντίπαλη παράταξη, παράθεση προβλημάτων και αντίκρουση αυτών με ρεαλιστικά πολιτικά προγράμματα.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία!!!

Το σωστο ειναι να βγει ο δημαρχος επισημα να διαψευσει το δημοσιευμα .Με επιχειρηματα και χαρτια . Αν δεν το κανει τοτε εχει λερωμενη τη φωλια του και η τιμωρια θα ειναι μεγαλη στην καλπη

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio