«Πρωτοβουλία Αλλαγής»: Ισχυρός Δήμος με ανεξάρτητα Κοινοτικά Συμβούλια

Πέμ, 09/05/2019 - 09:52
Image

Ο συνδυασμός «Πρωτοβουλία Αλλαγής» με αφορμή την απόφασή του να μην ανακοινώσει συνδυασμούς στις Τοπικές Κοινότητας του δήμου Βόρειας Κυνουρίας ανακοινώνει τα εξής:

Ο νέος νόμος για τη λειτουργία των Δήμων, γνωστός και ως «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι», που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στις επικείμενες δημοτικές εκλογές φέρνει μια σειρά μεταρρυθμίσεων με στόχο την ενίσχυση του ρόλου των Τοπικών Κοινοτήτων μέσα σε έναν Δήμο.

Μεταξύ άλλων επέρχονται οι ακόλουθες σημαντικές αλλαγές:

α) Η εκλογή του Κοινοτικού Συμβουλίου γίνεται ανεξάρτητα από την εκλογή του ψηφοδελτίου του Δημάρχου. Θα υπάρχουν υποχρεωτικά ξεχωριστά ψηφοδέλτια, δηλαδή θα υπάρχει ξεχωριστή κάλπη για τον υποψήφιο Πρόεδρο της κάθε Τοπικής Κοινότητας και ξεχωριστή κάλπη για τον Δήμαρχο. Ο υποψήφιος Δήμαρχος δεν μπορεί πλέον να έχει στο ψηφοδέλτιο του και υποψηφίους για Τοπικά Συμβούλια (όπως γίνονταν έως τώρα), διότι αυτά καταργήθηκαν και επανήρθαν οι ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, και αποκτούν έως ένα βαθμό αυτόνομη νομική μορφή.

β) Οι Πρόεδροι κοινοτήτων καλούνται όχι μόνο υποχρεωτικά στο δημοτικό συμβούλιο (με δικαίωμα ψήφου), αλλά και στις επιτροπές του δήμου, για θέματα που αφορούν την περιοχή τους.

γ) Ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι Τοπικές Κοινότητες αποκτούν τον δικό τους Προϋπολογισμό, το δικό τους ταμείο! Αξιοσημείωτη είναι η αποφασιστική αρμοδιότητα που αποκτά ο Πρόεδρος της Κοινότητας σε σχέση µε την κατανομή του αναλογούντος, στην κοινότητα, ποσοστού των κεντρικών αυτοτελών πόρων (ΚΑΠ), οι οποίοι προορίζονται για τις επενδυτικές ανάγκες του δήμου. Κάθε κοινότητα θα έχει πλέον δικούς της πόρους (ΚΑΠ) και θα αποφασίζει για πού θα χρησιμοποιηθούν. Με άλλα λόγια, οι αποφάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό δεν θα λαμβάνονται αποκλειστικά από το δημοτικό συμβούλιο, με δεδομένο ότι ένα μέρος των προτεραιοτήτων θα καθορίζεται πλέον σε επίπεδο κοινότητας.

Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω σοβαρά υπόψη στον πολιτικό σχεδιασμό για την λειτουργία του νέου Δήμου που οραματίζεται, η «Πρωτοβουλία Αλλαγής» αποφάσισε να σεβαστεί τον ενεργό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι τοπικές κοινότητες για το αύριο στην διοίκηση του Δήμου.

Με την απόφαση αυτή η Πρωτοβουλία Αλλαγής στέλνει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι ως επόμενη δημοτική αρχή θα σεβαστεί τις αποφάσεις των κατοίκων στις Τοπικές Κοινότητες και θα συνεργαστεί με όλα τα Κοινοτικά Συμβούλια που θα αποφασίσουν με την ψήφο τους να εκλέξουν, χωρίς να ξεχωρίζει τους Κοινοτικούς Προέδρους σε «δικούς μας και δικοί τους».

Παράλληλα διασφαλίζεται η ανεξάρτητη, ακομμάτιστη και απρόσκοπτη λειτουργία των Κοινοτικών Συμβουλίων χωρίς τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το «καπέλωμα» της όποιας δημοτικής παράταξης επέλεξε να κατεβάσει συνδυασμούς και στις Τοπικές Κοινότητες.

Η Πρωτοβουλία Αλλαγής έχοντας πλήρως κατανοήσει  τον νέο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι δήμοι μετά τις εκλογές, επί της ουσίας αποφάσισε να «αναγνωρίσει» και να «παραχωρήσει»» από τώρα όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι» στα Κοινοτικά Συμβούλια και ο επόμενος δήμαρχος να επικεντρωθεί στην χάραξη της κεντρικής αναπτυξιακής πολιτικής του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Δεν είμαστε ίδιοι με την απερχόμενη Δημοτική Αρχή που έμεινε στα παλιά.

Τολμάμε για την ΑΛΛΑΓΗ στα Δημοτικά πράγματα.

Δελτίο Τύπου

Σχόλια επισκεπτών

Καλά ποιόν κοροιδεύετε; Πως θα αισθάνονται αυτοι που μεχρι τελευταία στιγμη παρακαλάγατε στα χωριά προκειμένου να φτιάξετε τοπικά συμβούλια και φεν μπορέσατε να κάνετε; Και τωρα μιλατε για ανεξαρτητα τοπικα!!!!! Σας εχουν καταλαβει ολοι δυστυχώς για εσάς!

Μεγάλη ανάσα για υποψήφιους Δημάρχους , καθώς και μεγάλη ανάσα για τα χωριά. Προκειμένου να συμπληρωθούν τα ψηφοδέλτια μέχρι και πεθαμένους ψάχνανε, ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με τα κοινά, μέχρι και την κουτσή Μαρία προκειμένου να συμπληρώσουν, γιατί πράγματι ήταν επιτακτική ανάγκη αφού οι ψήφοι του γενικού πήγαιναν ίδιο στο ψηφοδέλτιο. Kί ένας λόγος ακόμα, να μην έχουν οι τοπικές κοινωνίες δοτά συμβούλια επειδή ο συνδυασμός έτυχε να κερδίσει, και ακόμα , άλλος κέρδιζε στα τοπικά κι άλλος έπαιρνε την έδρα. Έτσι κάθε χωριό είναι αναγκασμένο να ψηφίσει αξιόλογους ανθρώπους αν θέλει να αντιμετωπιστούν σωστά τα προβλήματά του. Αν σε τελική ανάλυση δεν φτιαχτεί τοπικό συμβούλιο καθόλου έρχεται ο νομοθέτης και μετά από κάποιες διαδικασίες το καταργεί το τοπικό.

Κύριε καμπύλη μην κοροϊδεύετε τον κόσμο δεν τρώμε κουτοχορτο ο Μαντάς γιατί κατέβασε τοπικά για. Να χάσει τις εκλογές Πέστε στον κόσμο ότι από τις πολλές πόρτες που φάγατε αποφασισατε ενώ φτιάξατε τοπικό στο αστρος να τους παρουσιάσετε σαν ανεξάρτητους γιατί εκτός από Μελιγού και πλάτανο παπαλα χαχαχαχα

Αυτή είναι η ουσία της αυτοδιοίκησης και αυτή είναι και η έμπρακτη απόδειξη της πραγματικής αλλαγής ήθους και πολιτικής πρότασης που ευαγγελίζεται η παράταξη του κ. Καμπύλη. Αυτό δεν σημαίνει πως έκανε λάθος ή ότι είναι αρνητικό που η παράταξη του κ. Μαντά ανακοίνωσε την στήριξή της σε τοπικά συμβούλια, όμως θα είχε μεγαλύτερη βαρύτητα το επιχείρημα τους αν το είχαν κάνει παντού, σε όλα τα διαμερίσματα. Από τη στιγμή που δεν έγινε αυτό τότε δεν έχουν κανένα λόγο οι φανατισμένοι οπαδοί να πανηγυρίζουν. Η στάσεις των δύο παρατάξεων είναι πολιτικά διαφορετικές όπως φαίνεται κι απολύτως σεβαστές.

Αν το εννοούσατε δε θα φτιάχνατε τοπικά ούτε σε Μελιγού και Πλάτανο.Απλά μόνο εκεί μπορέσατε.
Σε Αστρος,παρ.Αστρος,Πραστό,Αγ.Πέτρο κρυφτήκατε πίσω από δήθεν ανεξάρτητους.
Ολα κρίθηκαν.Οι εκλογές τέλειωσαν.

Κάποτε σε δημοτικές εκλογές ο τότε υποψήφιος για το δήμο των Αθηναίων Θεοδ. Πάγκαλος ,ο γνωστός, είχε αποκαλέσει τον έναντι υποψήφιο Δημήτρη Αβραμόπουλο, ως κύριο τίποτα....Ακόμα ψάχνει τις ψήφους του... Κι εσείς λοιπόν troll και fake news του Μαντά, από τα τίποτε τοπικά του Καμπύλη, θα ψάχνετε τις ψήφους σας. Γιατί όντος ,ακόμα κι όπου ονοματίσατε ως τοπικά συμβούλια του Καμπύλη ,ούτε κι αυτά ο ίδιος δεν τα έχει ονοματίσει ως δικά του... Το πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη κύριοι της ΑΝΕΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η κοροϊδία είναι ξεκάθαρη. Μάρτυρες της κοροϊδίας είναι όλοι αυτοί που σταύρωσε για να στελεχώσουν τα τοπικά συμβούλια. Τι νομίζετε? Ότι αυτοί κλείνουν το στόμα τους? Η ότι με ύμνους στο ΣΥΡΙΖΑ που έκανε το νόμο του κλεισθενη θα τη βγάλετε λάδι? Αλήθεια γνωρίζετε ότι η νδ είχε πολεμήσει το νόμο που εσείς εκθειαζετε?

Η κοροϊδία είναι ξεκάθαρη. Μάρτυρες της κοροϊδίας είναι όλοι αυτοί που σταύρωσε για να στελεχώσουν τα τοπικά συμβούλια. Τι νομίζετε? Ότι αυτοί κλείνουν το στόμα τους? Η ότι με ύμνους στο ΣΥΡΙΖΑ που έκανε το νόμο του κλεισθενη θα τη βγάλετε λάδι? Αλήθεια γνωρίζετε ότι η νδ είχε πολεμήσει το νόμο που εσείς εκθειαζετε?

Ο εκλογικός νόμος δίνει την ευκαιρία να ξεκόψουν τα χωριά από το καπέλωμα της κεντρικής διοίκησης και να δουλέψουν για τα χωριά τους.άλλο γενικό ψηφοδέλτιο , άλλο τοπικό .Στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θυμηθείτε ότι σε κάθε χωριό θα υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο.Ας το καταλάβουν οι εξυπνάκηδες, δεν καπελώνεται ο κόσμος ούτε εγκλωβίζεται ,ούτε παίρνει ψηφοδέλτιο με συνδυασμό ονομάτων για να δουν οι έξυπνοι αν ψήφισε ο τάδε. Άλλο τοπικό άλλο γενικό. Οι του γενικού την έκαψαν τη γούνα των χωριών από τις πολλές σπάνιες επισκέψεις, γιορτές -μνημόσυνα, τα χωριά τον τοπικό βλέπουν κάθε μέρα.

Ψέμματα, ψέμματα, ψέμματα. Το αν είναι οι συνδυασμοί ανεξάρτητοι θα μας τι πει σε όλους ο υποψήφιος που παραιτηθηκε σήμερα. Ποιοι τον πίεσαν να κατέβει, ποιοι ζοριστικαν που παραιτηθηκε και ποιοι δικηγόροι έπαιρναν τηλέφωνα για να τον δουλέψουν μέσα και έξω από το πρωτοδικείο. Η βόμβα έσκασε!!!!! Ανεξάρτητοι ***......

Για να τελειώσει μια και καλή το παραμύθι περί ανεξάρτητων αδέσποτων ή όχι τοπικών. Στο Παράλιο έχω ίσα με τα τώρα μετριούνται τρεις συνδυασμοί που διατείνονται πως είναι ανεξάρτητοι. Γιατί όμως στελέχη από τα λεγόμενα κορυφαία ή δυνατά δύο συνδυασμών διατείνονται κρυφίως και υποβρυχίως δηλώνουν πως είναι...... "ανεξάρτητοι" του Μαντά; κ.Χαρβαλε,κ.Πικουλη θα το έχετε κι εσείς ακούσει ε; !!!! Το παλιό αναρχοσύνθημα έλεγε ότι τα αυτιά έχουν τοίχους. Εμείς παραμένουμε στο κλασσικό πως και οι τοίχοι έχουν αυτιά. Και ο νοων νοήτω....

Ποίος κακοήθης κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία του έχει το θράσος να λέει ντροπή σας κύριε Καμπύλη.Σχολίασε την συμπεριφορά σου πρώτα και του Καμπύλη δε μπορείς να του καταμαρτυρήσεις τίποτα. Αυτή δημοτική αρχή ότι είχε να δώσει το έδωσε, γυρνάμε σελίδα με νέο Δήμαρχο. Δε θέλουμε γκέτο και κατεστημένα. Παραγνωρίστηκαν πολλά και μπερδεύεται η δουλειά .

Όχι άλλο κάρβουνο.Τοσο πολύ υπατιμάτε την νοημοσύνη του κόσμου και έχετε το θράσος να ζητάτε και την ψήφο του; Αλήθεια οι επιλογή των υποψηφίων σας ήταν προσωπική σας επιλογή κ.Καμπύλη; Γνωρίζουν ότι κατεβαίνουν για σύμβουλοι της Β.Κυνουρίας και όχι του Αγιάννη που τόσο αγαπούν; Αλλά που να το φαντάζονταν όταν στις προσωπικές τους αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωναν παλιότερα Αγιάννης μόνο!!!
Αυτοί τώρα θα διαδραματίσουν ρόλο στο πολιτικό σκηνικό του δήμου μας;; Με αυτούς ζητάτε την ψήφο μας;;Που το GPS τους έβγαλε στο Παράλιο Άστρος;; Αυτοί που επιζητούν μια φωτογραφία με θέα το όμορφο λιμάνι; Τόσο γρήγορα ξέχασαν το Αγιάννης μόνο;;;;

Εύχομαι να εκλεγείτε κ.Καμπύλη...θα γελάσουμε πολύ όταν οι υποψήφιοι σας που τόσο αλληλοεκτιμούνται προς το παρόν θα βγάλουν τα μαχαιροπίρουνα για τις θέσεις που τους έχετε τάξει.

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΛΕΟΝ . ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΤΑΞΙΜΑΤΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ . ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΙΟΤΗΚΗ ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ. ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΤΟΠΟΣ

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio