Eορτασμός της 196η Επετείου της Β Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος (pics,vid)

Παρ, 03/05/2019 - 14:02
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Πλήθος επισήμων τίμησε με την παρουσία του τον εορτασμό της 196ης Επετείου της Β' Εθνοσυνέλευσης της οποίας οι εργασίες έλαβαν χώρα από τις 30 Μαρτίου έως 18 Απριλίου του 1823, την Παρασκευή 3 Μαΐου στο Άστρος.

Μετά τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν στον χώρο της Εθνοσυνέλευσης στο αγροκήπιο Καρυτσιώτη, όπου ακολούθησε το τελετουργικό με τις καταθέσεις στεφάνων και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον φιλόλογο κ. Θεόδωρο Γ. Διαμαντόγιαννη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρέλαση των σχολείων και των πολιτιστικών συλλόγων της Βόρειας Κυνουρίας.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το βράδυ στην κεντρική Πλατεία Άστρους με το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής.

Το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν, οι βουλευτές Αρκαδίας Παπαηλιού Γιώργος και Βλάσης Κωνσταντίνος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Ρουμελιώτης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι,  Γιώργος Μπακούρης, ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς, επίσης αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από τη Βόρεια Κυνουρία και την Τρίπολη, όπως ο κ. Γκάβρος, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Τρίπολης κ. Καραλής, η πολιτευτής Αρκαδίας κυρία Εύη Τατούλη. Επίσης υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας και των σωμάτων ασφαλείας της περιοχής.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, των βουλευτών, Παπαηλιού και Βλάση και της πολιτευτής Αρκαδίας κυρία Εύη Τατούλη.

Ο κ. Παπαηλιού μίλησε για την επέτειο, χαρακτηρίζοντάς την ως μια σημαντική στιγμή για την περιοχή, τονίζοντας ότι η σύγκληση της εθνοσυνέλευση θωράκισε και θεσμικά την Επανάσταση και συγκρότησε περαιτέρω των επαναστατημένο Ελληνισμό.

Ο κ. Βλάσης είπε: «Γιορτάζουμε και τιμούμε την Εθνοσυνέλευση που έβαλε την σφραγίδα στο Σύνταγμα που κάποιοι θέλουν να παίξουν μαζί του, αλλά για εμάς ο οδηγός του Συντάγματος στο Άστρος θα μας οδηγεί για πάντα».

Η κυρία Τατούλη χαρακτήρισε επίκαιρο το μήνυμα  της Εθνοσυνέλευσης. «Το Άστρος πρωτοστάτησε στην εθνική ομοψυχία και τη συνεννόηση, αυτό το μήνυμα εύχομαι να συμπαρασύρει τη χώρα μας,  και είναι ο μόνος δρόμος για ένα καλύτερο αύριο.»

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην σελίδα μας στο Face book

Κοινό ρεπορτάζ ArcadiaPortal.gr - AstrosNews.gr

 

Έφη Καστραντά

Video

Σχόλια επισκεπτών

Μεταξύ συγγενών και φίλων η παρέλαση και φέτος. Που είναι τα χρόνια που ζωντανευε η πλατεία του Αστρους σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Κανείς δεν κάθεται μεσ'τον ήλιο σε έναν δρόμο έξω από τον παλμό του κέντρου να παρακολουθήσει αυτές τις μοντερνιες. Οι επόμενοι δημοτικοί άρχοντες μήπως πρέπει να ξανασκεφτουν τουλάχιστον να επαναφέρουν τον εορτασμό έτσι όπως τον ξέραμε που έδινε χρώμα και παλμό στην καρδιά του χωριού; Μας θλίβει όλους αυτή η εικόνα

Η παρέλαση και η εορτή της Εθνοσυνέλευσης δεν γίνεται ούτε για να ζωντανέψει η πλατεία του Άστρους ούτε για να αποχτήσει παλμό το κέντρο του. Γίνεται για πολλούς και πιο ουσιαστικούς διαφορετικούς λόγους...που μάλλον αποτελούν ψιλά και δύσκολα γράμματα για κάποιους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτή η "γούβα" έχει μείνει 500 χρόνια πίσω και μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τίποτα από το πλούσιο ιστορικό της παρελθόν...

Eεις κι εσύ Anonymous 23,30 τα "δίκια" σου !!! Παρήλθαν οι εποχές των πολυπληθών δημοσίων τραπεζωμάτων, πριβέ αργότερα, μυστικών στο τέλος.... Που είναι η καταμέτρηση πλήθους υπουργών ,γραμματέων,φαρισαίων,παμπελλοπονήσιων δημάρχων κλπ...κλπ...με τελευταία καταγραφή Τέρενς Κουίκ και Κατρούγκαλου.... Περασμένα μεγαλεία ή ξεφτισμένα εργαλεία ;;;

Ο εορτασμός της Β'εθνοσυνεύλεσης είναι ένα γεγονός για το οποίο οι ΑΣΤΡΙΝΟΙ πάνω απ'όλα θα έπρεπε να είναι περήφανοι και να τιμούν με την συμμετοχή τους στον εορτασμό της ημέρας.Για την 'απαξίωση'της ημέρας ας αναλογιστούμε καλύτερα σε ποίο βαθμό ευθύνεται πρώτα απ'όλα η οικογένεια,το σχολείο και μετά ας επιρρίψουμε ευθύνες στο Δήμο.Αν εμείς οι ίδιοι δεν μάθουμε στα παιδιά μας για ποιον λόγο θα πρέπει να συμμετέχουν,αν το σχολείο δεν βρει"κίνητρα" να πείσει τα παιδιά για την σημασία της συμμετοχής τους, αλλά,φοράμε κατά την άλλα τα ωραία μας ρούχα και πάμε να δούμε την παρέλαση μαζί με αυτά τότε σίγουρα έχουμε αποτύχει.Ποια παρέλαση; Αυτή που έχουμε ΑΠΑΞΙΩΣΗ; Γιατί,βαριόμαστε να τα ντύσουμε, θέλαμε να κοιμηθούμε μια ώρα περισσότερη, θέλαμε να πάμε μια βόλτα έκτος ειδικά εκείνη την ημέρα,δεν είμαστε Αστρινοί και θέλουμε να σνομπάρουμε το γεγονός, είμαστε αντίθετοι στην δημοτική αρχή.. κλπ.κλπ.Χωρίς ΠΑΡΕΛΘΟΝ δεν μπορείς να έχεις ΜΕΛΛΟΝ...η γενικότερη απαξίωση των πραγμάτων θα φέρει και άλλα ποίο δυσάρεστα γεγονότα.
Φυσικά αξίζει να δωθούν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που συμμετείχαν και στις οικογένειές τους και εννοείται πολλά μπράβο στους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και ειδικά στο Άστρος που με την συμμετοχή τους κάθε χρόνο δίνουν το δικό τους αέρα και την πρέπουσα σημασία στον εορτασμό της επετείου της Β'εθνοσυνεύλεσης.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio