Π. Μαντάς: Δεν κάνουμε «εμπόριο ελπίδας» - Εμπιστευόμαστε τον λαό

Πέμ, 25/04/2019 - 12:29
Image

Στο Astros News μίλησε ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς, ο οποίος διεκδικεί και πάλι την πρωτιά στις εκλογές του Μαΐου, που από πολλές απόψεις κρίνονται εξαιρετικά κρίσιμες για τους Δήμους της χώρας μας.

Ο κ. Μαντάς στη συνέντευξή του απεμπολεί τα «θα», αναφέρεται στο έργο που έχει ολοκληρώσει ως σήμερα μη διαχωρίζοντάς το σε σημαντικό και σε λιγότερο σημαντικό, και υπογραμμίζει ότι ως δημοτική αρχή η παράταξή του ενεργεί με σχεδιασμό, με νομιμότητα, με επιτυχία στην εξασφάλιση πόρων και με αυστηρό έλεγχο στην επίβλεψη και παραλαβή των έργων.

Θα είστε και πάλι υποψήφιος δήμαρχος. Για ποιους λόγους συνεχίζετε την προσπάθεια;

Η παρουσία μου στα κοινά και τα δημοτικά πράγματα, ξεκίνησε το 2011 οπότε κατέβηκα για πρώτη φορά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών».

Εξελέγην από την πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος με μεγάλο αριθμό ψήφων. Ήταν ένα σαφέστατο μήνυμα στήριξης από τους συμπολίτες μου στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Σαφέστερο όμως μήνυμα στήριξης ήταν η επιδοκιμασία και η έγκριση των συμπολιτών μου στα πεπραγμένα μου ως αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, με την στήριξη τους στην υποψηφιότητα που έθεσα το 2014, που με ανέδειξαν δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 53%.

Η όλη μου σχέση και δράση αυτά τα χρόνια στηρίχτηκε στην διαπιστωμένη ανάγκη του Δήμου για κατασκευή έργων υποδομής, για τομές, για αλλαγές σε χρόνια κατεστημένες αντιλήψεις και πρακτικές, καθώς και στην χρηστή και  αποτελεσματική άσκηση της δημοτικής αρχής.

Πολλά ολοκληρώθηκαν, πολλά ξεκίνησαν, πολλά σχεδιάστηκαν και κάποια δεν έγιναν. Για πολλούς λόγους, ακόμα και γιατί οι σχεδιασμοί περιλαμβάνουν και αστάθμητους παράγοντες που δεν ήταν δυνατόν να υπολογιστούν τότε. Για αυτό το λόγο θεωρώ ότι βρίσκομαι στο μέσο μιας πορείας στην αυτοδιοίκηση και ότι πρέπει να συνεχίσω για μια ακόμα τετραετία τη δουλειά και την προσπάθεια στο Δήμο. Την τελευταία τετραετία, και το δηλώνω εδώ σήμερα.

Ποια ήταν τα σημαντικότερα έργα τα οποία ολοκληρώσατε στη θητεία σας ως σήμερα στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας;

Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις σημαντικά και λιγότερο σημαντικά. Η παρουσία μας, και αναφέρομαι όχι μόνο σε εμένα, αλλά σε πολλούς φίλους και συνεργάτες μου στο Δήμο, ήταν μια καθημερινή μάχη με μικρά και μεγάλα ζητήματα.

Το να αποκαταστήσεις την οικονομική εικόνα του Δήμου στην τοπική αγορά, το να οργανώσεις υπηρεσίες με γνώση, διάθεση και αξιοκρατική λειτουργία, το να αξιολογηθείς από το κέντρο φιλελεύθερων μελετών «Μάρκος Δραγούμης» ως ο δεύτερος δήμος στην κατηγορία του στο δείκτη αποτελεσματικότητας, είναι σημαντικά έργα.

 

Όπως σημαντικά έργα είναι το Λιμάνι του Παραλίου Άστρους, η προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων,  το Γενικό πολεοδομικό σχέδιο, η ανάπλαση του χώρου της Λαϊκής αγοράς στο Άστρος, ο πλήρης επανασχεδιασμός και λειτουργία της αποκομιδής των απορριμμάτων,  η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, τα μεγάλα έργα ύδρευσης Άγιου Ανδρέα, Ξηροπηγάδου, Πραστού και Κουτρούφων.

 

Αν με ρωτάτε όμως για το πιο σημαντικό, θα σας έλεγα ότι είναι το γεγονός ότι παρ' ότι έγιναν όλα αυτά τα έργα, είμαστε ο Δήμος με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη στην Πελοπόννησο.

 

Τι απαντάτε σε όλους όσοι κατηγορούν τη δική σας δημοτική αρχή για τη μη ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού;

Πρόκειται για έργο που με απασχόλησε προσωπικά τα τελευταία 8 χρόνια. Παραλάβαμε ένα απενταγμένο έργο με έκπτωτο εργολάβο και προϋπολογισμό που δεν έφτανε με κανέναν τρόπο για να ολοκληρωθεί. Αγωγούς χωμένους στο έδαφος χωρίς συνδέσεις, σπασμένους και ακατάλληλους. Παραλάβαμε από την πρώτη μέρα το έργο με τον άμεσο κίνδυνο να μας ζητηθεί να επιστρέψουμε 5.000.000,00 ευρώ για τι δεν είχα ολοκληρωθεί και δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί. Εξασφαλίσαμε 9 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον.

Ελέγξαμε τις κακοτεχνίες και τα λάθη. Τα διορθώσαμε όλα. Το έργο ολοκληρώθηκε και δουλεύει. Ολοκληρώσαμε όλες τις διοικητικές διαδικασίες για την κατασκευή και σύνδεση των κατοικιών με το δίκτυο. Σήμερα, η ΔΕΥΑ προσκαλεί τους κατοίκους να συνδεθούν. Είναι ανακριβές ότι δεν ολοκληρώθηκε ο Βιολογικός καθαρισμός. Το δίκτυο και η μονάδα  είναι ήδη σε λειτουργία και μπορεί να συνδεθεί ο καθένας. Επίσης, η επέκταση του δικτύου σε ολόκληρο το Παράλιο Άστρος, έχει ήδη υποβληθεί για χρηματοδότηση.

Και όπως πλέον όλοι γνωρίζουν ό,τι υποβάλλεται στο Δήμο μας για χρηματοδότηση, χρηματοδοτείται.

Πείτε μας ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας για τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, εφόσον επανεκλεγείτε.

Δεν πρόκειται να μπω στη λογική του «Θα» και του «κατόπιν ενεργειών μου». Ύστερα από την πρώτη έκδοση του επιχειρησιακού προγραμματισμού του Δήμου στην οποία συμμετείχα ως μελετητής, το πρόγραμμα ανάπτυξης  αναθεωρήθηκε τρεις φορές. Τα μεγάλα έργα υποδομής είτε ολοκληρώθηκαν είτε βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης. Τα πάντα έγιναν ως προϊόντα του βασικού σχεδιασμού μας.

Στην πορεία των τελευταίων χρόνων δόθηκε η δυνατότητα προσέγγισης του στόχου δεκαετιών. Της εκπόνησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Η Οργάνωση του χώρου, των χρήσεων γης και των δραστηριοτήτων για την μετατροπή του Δήμου σε ένα δήμο βιώσιμο, όπου η τοπικές οικονομικές λειτουργίες  θα αρκούν για να ζει ο πληθυσμός του χωρίς να ερημώνουν πλέον τα χωριά μας, ούτε να διακινδυνεύουν οι φυσικοί μας πόροι.

Αξιοποιήσαμε στο έπακρο τους πόρους κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου. ΕΣΠΑ, ΠΕΠ Πελοποννήσου, ΠΑΑ, ΠΔΕ, ΕΠΑΝΕΚ, ΕΠΕΡΑΑ, Φιλόδημος.  Τα αποτελέσματα είναι απτά και ορατά. Περιγράφονται με αποφάσεις ένταξης και χρηματοδότησης.

Στόχος και προτεραιότητα λοιπόν είναι να υλοποιηθούν τα προβλεπόμενα στον νέο σχεδιασμό της επόμενης δεκαετίας, δηλαδή του ΓΠΣ, μαζί με την κατασκευή όλων των βασικών υποδομών για τις οποίες έχουμε εξασφαλίσει τις χρηματοδοτήσεις.

 

Αυτό που η δημοτική αρχή της περιόδου 2014- 2019 θα παραδώσει στην επόμενη, δηλαδή στη νέα μας παράταξη, είναι μια σειρά από ώριμα έργα προς δημοπράτηση, με εγκεκριμένη χρηματοδότηση 14 εκατομμυρίων. Τα πεπραγμένα μας, κυκλοφορούν ήδη σε ολόκληρη  τη Βόρεια Κυνουρία σε ειδικό έντυπο που έχουμε εκδώσει. Είναι άξια σύγκρισης και εξαγωγής συμπερασμάτων η κατάσταση που παραλάβαμε το 2011. Εμείς με αυτό τον τρόπο έχουμε αποδείξει ότι ενεργούμε. Με σχεδιασμό, με νομιμότητα, με επιτυχία στην εξασφάλιση πόρων και με αυστηρό έλεγχο στην επίβλεψη και την παραλαβή.

Γιατί δεν ήρθαν τα  νερά του Αναβάλου στον κάμπο της Βόρειας Κυνουρίας;

Τα μεγάλα και σημαντικά έργα απαιτούν μελέτες, εγκρίσεις και χρηματοδότηση. Κάθε έργο έχει τη δική του διοικητική μελετητική , οικονομική και τεχνική εξέλιξη. Όλοι γνωρίζουν ότι μπορούμε να εκτελέσουμε μεγάλα έργα, γιατί το έχουμε αποδείξει. Το έργο του Αναβάλου, ήταν μόνο ευχή και προεκλογική εξαγγελία για χρόνια. Τώρα δεν είναι πλέον.

 Για τον Ανάβαλο είμαστε σε  συνεργασία με την Περιφέρεια, υπάρχει η προμελέτη, η οριστική μελέτη, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Έχουν υποβληθεί στο ΥΠΕΚΑ για έγκριση περιβαλλοντικών όρων. Το ΥΠΕΚΑ έχει απαντήσει ότι θα εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους, ύστερα από την έγκριση των μελετών για την πηγή και την υδροληψία που εκπονούνται από την  Περιφέρεια.

Ακόμα, έχουμε στα χέρια μας έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών που αναφέρει ότι θα χρηματοδοτήσει το έργο όταν του κατατεθούν οι εγκεκριμένες μελέτες.                      

Τέλος,  έχουμε εγγράψει τα δικαιώματα της Βόρειας Κυνουρίας στα νερά του Αναβάλου στο σχέδια διαχείρισης υδάτινων πόρων της Ανατολικής Πελοποννήσου.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Σημαίνουν ότι για το μεγαλύτερο έργο που σχεδιάζεται στον τόπο μας, εμείς κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά. Να το οργανώνουμε με γνώση, σοβαρότητα και ειλικρίνεια. Λέμε στον κόσμο την αλήθεια και αυτό πρέπει να είναι απόλυτα αποδεκτό. Γιατί γύρω μας βλέπουμε πλέον τα υπόλοιπα έργα που κατασκευάσαμε με την ίδια ακριβώς λογική. 

Πρόκειται για ένα έργο που απαιτεί χρόνο, κόπο και προσπάθεια. Για να γίνει το έργο και όχι για να πούμε ότι θα γίνει. Εμείς βάζουμε τη γνώση, τον κόπο και την προσπάθεια. Οι δημότες θα μας δώσουν το χρόνο.

Το «εμπόριο ελπίδας» σε απεγνωσμένους ψηφοφόρους είναι το ατού πολλών υποψηφίων, ποια είναι η άποψή σας για αυτό το θέμα;

Ο λόγος για τον οποίον ασχολήθηκα και ασχολούμαι με τα κοινά, είναι ότι διαπιστώνω πως μπορώ να προσφέρω στον τόπο που γεννήθηκα, ζω και μεγαλώνω το παιδί μου. Παρ' όλ' αυτά, πάντα η προσωπική μου αξιοπρέπεια αποτελούσε και θα αποτελεί  για μένα κόκκινη γραμμή για ό,τι έχει σχέση με το Δήμο. Δεν προτίθεμαι να χρησιμοποιήσω αθέμιτα μέσα, για να εξασφαλίσω την ψήφο των συνδημοτών μου. Σήμερα, έρχονται υπόψη μου πολλές πληροφορίες για ανεξέλεγκτο εμπόριο ελπίδας που χρησιμοποιείται για άγρα ψήφων. Πρέπει να ξεκαθαρίσω το παρακάτω: Γνωρίζουμε όλοι ότι στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε, το εμπόριο ελπίδας με κάθε μορφή και κυρίως χρησιμοποιώντας την λαίλαπα της ανεργίας που μαστίζει τα χαμηλά οικονομικά στρώματα, φαντάζει ευκαιρία για τους πολιτικούς. Ποιους όμως πολιτικούς; Αυτούς που δεν σέβονται την κοινωνία, που δεν προέρχονται από την κοινωνία, που είναι προσκολλημένοι σε πρακτικές του παρελθόντος και που στην ουσία ήταν και είναι εχθροί της.

Εμείς, επειδή ακριβώς προερχόμαστε από αυτά τα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα, προσπαθήσαμε και θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο τραγικό σημερινό οικονομικό περιβάλλον, πάντα με σεβασμό στην αξιοπρέπεια κάθε δημότη.

Όλη η δουλειά που κάναμε αυτά τα χρόνια αφορούσε την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για να λειτουργήσει ο παραγωγικός ιστός αυτού του δήμου, σε συνεργασία με την ιδιωτική οικονομία. Προσδοκάμε σε νέες θέσεις εργασίας, σε ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων με ανθρώπινο μέτρο, στους τομείς του τουρισμού και της αγροτικής παραγωγής, ως αποτέλεσμα των υποδομών που κατασκευάζονται. Είναι καταστατική μας δέσμευση ότι δεν θα υποτιμήσουμε την αξιοπρέπεια και την νοημοσύνη κανενός με το να τάξουμε εργασία από το πουθενά.

 

Γιατί όταν φύγουμε από τα κοινά, θέλουμε να φύγουμε με το κεφάλι ψηλά. Θέλουμε τότε οι δημότες μας να μας σέβονται όπως εμείς τώρα τους σεβόμαστε. Ελπίζω ότι θα καταδικαστούν από τους δημότες όποιες ενέργειες υποψηφίων τους υποτιμούν.

Τέλος, εκθέστε μας συνοπτικά σημαντικούς λόγους γιατί ο ψηφοφόρος να στηρίξει την παράταξή σας.

Η εικόνα που έχω αποκομίσει από τους δημότες της βόρειας Κυνουρίας σήμερα, είναι ότι εμπιστεύονται τους ανθρώπους που δούλεψαν και πέτυχαν τους στόχους που είχαν θέσει. Εμπιστεύονται τη δημοτική αρχή που ως πρώτο προεκλογικό της μέλημα, δεν βάζει την ψηφοθηρία με όλα τα μέσα, αλλά τον εκσυγχρονισμό των ψηφοδελτίων της, τον εμπλουτισμό με νέους ανθρώπους, ενεργούς, που θα δημιουργήσουν την εικόνα μιας πιο πλήρους ομάδας από αυτή που τίμησαν με την ψήφο τους το 2015. Ο αρχηγός της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών, και η παράταξη που σχηματίζεται έχει αποδείξει πλέον:

 

1.            την αποτελεσματικότητα

2.            την ικανότητα

3.            τις φρέσκες ιδέες

4.            την αμφίδρομη σχέση με την κοινωνία

5.            τη δυνατότητα να δέχεται και να μεταδίδει ερεθίσματα αφού τα μελή του νέου σχήματος είναι ενεργά μελή της κοινωνίας μακριά από τζάκια η κομματικούς εναγκαλισμούς.

 

Οι δημότες πρέπει να ψηφίσουν τον συνδυασμό μας γιατί πιστεύω ότι έχουμε παγιώσει πλέον σχέση αλληλοσεβασμού. Δεν κινούμαστε σε μονοπάτια προσωπικών υποσχέσεων, εμπορίου ελπίδας, εκβιασμών τοπικισμών, ή ψηφοθηρίας με αθέμιτα μέσα. Απλώς διεκδικούμε την εμπιστοσύνη τους.

 

Ο λαός δεν κάνει ποτέ λάθος. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στο λαϊκό αισθητήριο.

 

Σχόλια επισκεπτών

Θα πρέπει να είναι πολύ δύσκολο να βλέπει ο πρώτος πολίτης ενός δήμου, εδώ και 10 χρόνια, την συνεχόμενη ερημοποίηση του δήμου του.
Η’ μάλλον όχι;
Μάλλον η καρέκλα λύνει όλες τις δυσκολίες!

ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ. ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.. ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΤΟΠΟΣ , ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΟΛΟΙ!!!

Υπάρχει ένας τουλάχιστον σημαντικός λόγος που σου δίνει την δυνατότητα να μιλάς για εμπόριο ελπίδας: να μην την έχεις ξαναπουλησει. Αν το έχεις κάνει ήδη και σε έχουν πάρει όλοι χαμπάρι, σου έχουν γυρίσει την πλάτη και δεν σε πιστεύουν πια, τότε δεν έχει νόημα να το λες γιατί απλώς δεν μπορείς πια να το κάνεις. Έπαιξες κι έχασες.

ΠΟΣΟ ΑΣΤΕΙΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΥΝΟΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΙΤΣΕΣ ΤΟΥΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΛΑΘΗ (ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ) ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΦΑΝΗΚΑΝ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ..ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΟΥΝΤΩΝ ΟΤΙ Ο ΜΑΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ "ΣΕ ΑΞΙΑ" ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΚΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Ο ΚΑΜΠΥΛΗΣ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ.

ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΣΟΥ...ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ.ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ.ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΒΡΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΙ ΧΑΜΠΑΡΙ

Το εχασες το παιχνιδι μαντα .εγω δεν ειμαι βλακ ας να δεινω καθε μηνα απο την δεη για το δημο και εσυ να κανεις βλακιες οπως προστιμο για το λιμανι του παραλιου.τα εχω πει στον καμπυλη αυτα και πολλα αλλα που πρεπει να κανει και το παιδι εκατσε και με ακουσε.200 ψηφοι γυρνανε απο εσενανε στον καμπυλη.ας προσεχες .εχω γυρισει ηδη αυτους τους ψηφους στον καμπυλη.μεχρι και ο κατσης καταλαβε τι εισαι

Αυτά τα αστειάκια δήθεν με το παλιό συνεχίστε τα εναντίον σα είναι. Γιατί κανείς δεν γελάει αντίθετα κλαίει με μαύρο δάκρυ γιατί διαπιστώνει ότι τελικά όντως υπήρξε χειρότερο από όλα τα παλιά και είναι αυτό που βιωσαμε τα 5 τελευταία χρόνια. Συγρκιθηκατε μετρηθηκατε κι αποτύχατε γιαυτό θα πάτε σπίτια σας.

Γυρνάμε σελίδα,ότι είχε να δώσει η δημοτική αρχή το έδωσε. Δε χρειάζονται κατεστημένα.Εννιά χρόνια ήταν αρκετά για να υλοποιήσουν το έργο τους. Αλίμονο στις κοινωνίες που συντηρούν τους ίδιους και τους ίδιους.

Θα είσαι ξανα δημαρχος για τρεις λόγους: Πρωτον, δουλευεις πολύ και λες λίγα. Δευτερον, είσαι σωστος και σοβαρος άνθρωπος. Τρίτον, ολοι βλεπουν οτι αν οι αντιπαλοι σου κερδιζαν τις εκλογες, δεν θα υπήρχε κανείς να διοικήσει το Δήμο. Ούτε ο Καμπύλης, ούτε κανενας απο τους υποψηφιους του μπορουν να προσφερουν ακομα και αν ηθελαν.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio