Eιδική εκδήλωση για τον  επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων από την δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Αλλαγής»

Πέμ, 11/04/2019 - 12:51
Image

Η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία Αλλαγής» με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Καμπύλη, έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη νέα γενιά του τόπου μας,

διοργανώνει την Τετάρτη 17-04-2019 και ώρα 17:00  στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Ι.Ν Αποστόλου Παύλου στο Άστρος

ειδική εκδήλωση για τον  επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων, σε συνεργασία με ειδικό σύμβουλο σταδιοδρομίας της εταιρείας Orientum.

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε μαθητές  Γ΄ Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και σε γονείς, νέους και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν, να ρωτήσουν και να ενημερωθούν για τις συνθήκες απασχόλησης, ώστε να πάρουν τις βέλτιστες αποφάσεις ως προς την εκπαιδευτική και την επαγγελματική τους διαδρομή.

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση θα αναπτυχθούν οι εξής θεματικές ενότητες:

•        Σύστημα πρόσβασης στην Γ’ βάθμια εκπαίδευση

•        Επιλογή σχολής

•        Παρουσίαση των σχολών ανά επιστημονικό πεδίο

•        Επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων

•        Εναλλακτικές καριέρες

Κεντρικός εισηγητής θα είναι ο κ. Αποστόλης Τζιανάκης, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού και συγγραφέας του βιβλίου «Πάμε Πανεπιστήμιο 2019».

Μετά την ολοκλήρωση της εισήγησής του, ο κ. Τζιανάκης θα απαντήσει σε ερωτήσεις και θα λύσει απορίες του κοινού.

Είσοδος ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες-διευκρινίσεις στα τηλέφωνα: 6987740627 και 6972316164

Σχόλια επισκεπτών

Όχι θα βγάζει ο Μαντάς κοινωνικά φροντιστήρια κι εσύ θα κάθεσαι.... είπαν οι Δαλιανεοι και κάποιοι άλλοι συμβουλάτορες στον καμπύλη... κι αυτός το έκανε... τρομάρα του... να ήταν η πρώτη φορά!!! Βρε πας στο γκρεμό, γελαει ο κοσμος, δεν το βλέπεις και σφυριζεις αδιάφορα ?? Ένας φίλος.

ΡΕ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ...ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΤΑΚΗ ΜΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΦΩΣ...ΡΙΞΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΗΓΕΤΗ ΣΤΟ ΚΟΣΜΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΕΙ.ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΠΤ

Ο Καμπύλης δε σου φταίει σε τίποτα. Σε πονάει πολύ βλέπω το ότι είναι κοινωνικά αποδεκτός. Γιατί βγάζεις χολή εναντίον του.Έχει να κερδίσει η περιοχή με την εκλογή του.Αλίμονο στις κοινωνίες που έμειναν στάσιμες. Ότι είχε να δώσει το έδωσε αυτή η δημοτική αρχή.Γυρνάμε σελίδα !

Σκέψεις αφελούς.
Αρχικά θα ήθελα να πω, πως ανάλογες κινήσεις είναι ωφέλιμες κι ενημερωτικές. Όμως προκαλούν εύλογα ερωτήματα. Τα παιδιά της γ' λυκείου, ήδη έχουν αποφασίσει για το μέλλον τους γιατί σε μερικές εβδομάδες θ αρχίσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Ποίο λοιπόν το ώφελος πέρα από μια αναστάτωση και χάσιμο χρόνου τους; Για την γ' γυμνασίου συζητηται το θέμα. Κατόπιν,ο ομιλητής ποια σχέση έχει με τον ΟΑΕΔ και οποιαδήποτε με τον κ. Καμπύλη; Όσο για την επιλογή του χώρου. Παραβλέπω το "σύγχρονο πνεύμα και τη σκέψη" του ιερέα Γ. Αρφάνη,κι εστιάζω στην παραχώρηση του χώρου. Είναι δυνατόν τη στιγμή που η προεκλογική περίοδος είναι στο φόρτε της να εμπλέκεται η εκκλησία; Ξεχνάμε πως ο διοργανωτής της εκδήλωσης είναι υποψήφιος δήμαρχος; Τι σόι παιγνίδια είναι αυτά από την πλευρά του ιερέα; Υπάρχει απόφαση του συμβουλίου του γι αυτό και πρακτικό συνεδριάσεως για την απόφαση; Η προϊσταμένη του αρχή είναι γνώστης του θέματος της παραχώρησης της αίθουσας κι έχει εγκρίνει την απόφαση αυτή; Πολύ θα θέλαμε να δούμε τα πρακτικά τις αποφάσεις και τις εγκρίσεις αυτές. Γιατί σε κάθε περίπτωση η αίθουσα είναι συνολικό δημιούργημα πολλών κατοίκων της περιοχής και ενοριτών και όχι παραταξιακών παραγόντων. Και σε κάθε περίπτωση, κάλλιστα μπορούσε να βρεθεί άλλος χώρος πχ στο λύκειο, ή ακόμα και σε ιδιωτικό χώρο του κ. Καμπύλη. Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Τί γυρεύει η αλεπού στο παζάρι; Κάποιοι χώροι όπως το σχολείο ή η εκκλησία θα έπρεπε να είναι σεβαστοί, όχι να γίνονται οχήματα προεκλογικης εκμετάλλευσης. Αφήστε τους μαθητές στην ησυχία τους. Οι μαθητές δεν κοροιδευονται. Έτσι προσπαθήσατε να τους χρησιμοποιήσετε και στην κατάληψη του Λυκείου ... ποιος είναι ο ρόλος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων; Η ίδια εκδήλωση οργανώθηκε περσι από τον Σύλλογο. Τί άλλαξε φέτος; Γιατί κάποιοι εκμεταλλεύονται καταστάσεις για να προάγουν δικά τους συμφέροντα; Λυπηρό ...

Ενοχλείστε?
Γιατί ακριβώς?
Επειδή κάποιοι σκέφτονται πραγματικά το μέλλον του τόπου μας, που είναι τα παιδιά μας, και το θέτουν ως προτεραιότητα τους?
Επειδή δεν σας πέρασε καν από το μυαλό, 9 χρόνια τώρα, να το κάνετε εσείς?
Επειδή απλά φοβαστε και το μόνο που μπορείτε να κάνετε πλέον είναι λέτε ψέματα και κακοηθειες!!!
... Σε λίγο θα ηρεμήσετε. Θα γυρίστε στα σπίτια σας!!!
Υπομονή!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio