«Ποια κουβέντα σου 'φυγε απ' των δοντιών το φράγμα;»

Σάβ, 30/03/2019 - 17:41
Image

Μόλις προχτές ο κ. Τάκης Μαντάς, ο Δήμαρχός μας (σ.σ. Δήμαρχος = Άρχων του Δήμου, του λαού), με προσωπική του επιστολή προς τα ΜΜΕ επιχείρησε, όπως υποστηρίζει, να δώσει απάντηση (σε ποιους άραγε;) για το θέμα του Δημαρχείου. Ενώ αυτοχαρακτηρίζεται «ήπιος» που αποφεύγει «εκ χαρακτήρος τους υψηλούς τόνους», έχει την αξίωση να του συγχωρήσουμε τη δυσώδη απρέπεια του τίτλου της επιστολής. Α ν ε π ί τ ρ ε π τ ο.

Στη συνέχεια, ο πρώτος πολίτης της μισής Κυνουρίας μέμφεται τους πάντες για τα πάντα. Παραβλέπει τη δική του ευθύνη (9 συνεχή χρόνια είναι Δήμαρχος) για το βάλτωμα του θέματος Δημαρχείο και αναφέρεται απαξιωτικά στο καταλληλότατο οικόπεδο, που αγοράστηκε από τη Δημοτική Αρχή Ευστρατίου Δαλιάνη ειδικά για την ανέγερση Δημαρχείου, το οποίο ο σημερινός Δήμαρχος ανάλωσε για τη δημιουργία Λαϊκής Αγοράς. Εστιάζει τέλος το μένος του σε κείνους τους Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Κυνουρίας διαφώνησαν με την πρόταση του. Πώς το εννοεί άραγε αυτό; Α κ α τ α ν ό η τ ο.

Αναρωτιέμαι: Η πλειοψηφούσα πτέρυγα, αυτή της Δημοτικής Αρχής δεν ήταν σε θέση να εγκρίνει την πρόταση του Δημάρχου; Ως δημότης Βόρειας Κυνουρίας φρονώ ότι: ο Δήμαρχος οφείλει να γνωρίζει πως σε όλα υπάρχουν όρια. Ακόμη και στην απρέπεια. Του χρειάζεται αυτοσυγκράτηση, σεβασμός στην άλλη άποψη και ψύχραιμος χειρισμός ενός τόσο σοβαρού θέματος. Το γεγονός πως ζούμε σε προεκλογική περίοδο δε σημαίνει πως επιτρέπεται η άρση κάθε ηθικού φραγμού..

Στ.Γρ.Παπαντώνης
Άστρος 29-3-19

Σχόλια επισκεπτών

Ο Δήμαρχος προφανώς και χάνει την ψυχραιμία του και φανερώνει το αληθινό του πρόσωπο.
Τάκη μην βιάζεσαι...θα έχεις πολλές ευκαιρίες να μας δείξεις το αληθινό σου πρόσωπο.Έρχονται πολλά μέχρι τις εκλογές...

"Ανάλωσε το οικόπεδο για τη δημιουργία λαικής αγοράς"
Η σωστή έκφραση είναι΄΄ αξιοποίησε΄΄ το οικόπεδο ,που δεν υπήρξε η δυνατότητα τις προηγούμενες δεκαετίες , ούτε υπάρχει στο ορατό μέλλον,να γίνει Δημαρχείο.Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει πρόγραμμα και χωρίς πρόγραμμα δεν υπάρχουν χρήματα.
΄΄Εχει μένος με αυτούς που καταψήφισαν΄΄
Δεν μπορεί να δείξει και αγάπη σε αυτούς που για μικροκομματικούς λόγους καταψήφισαν 2 εκατ.ευρώ για την επέκταση του υπάρχοντος Δημαρχείου.Τα χρήματα αυτά χάνονται,το καταλαβαίνετε αυτό?Δεν μπορούν να πάνε αλλού.Μας τα έδιναν και τα επιστρέψαμε.
΄΄Η πλειοψηφούσα πτέρυγα δεν έφτανε να υπερψηφίσει?΄΄
Οχι ,δεν έφτανε,χρειαζόταν αυξημενη πλειοψηφία δύο τρίτων.

Οσο για τους νεκροθάφτες του Αστρους ,είναι σκληρό,αλλά πολλοί συμφωνούν μαζί του.Και πάντως δε θίγει προσωπικά Απευθύνετε σε αυτούς που αναγνωρίζουν εκεί τον εαυτό τους
.Δεν είναι όλοι αναμάρτητοι κύριε Στέλιο και ούτε έχουν όλοι το δικό σας ήθος.
Θα επιθυμούσαμε τα ίδια αντανακλαστικά και για όταν καθυβρίζετε καθημερινά ο Δήμαρχος ως ψεύτης,καταστροφέας,ξενοχωρίτης,βρωμοπασόκος,παλιοσυριζαίος κτλ.

Σαφώς και δεν είναι όλοι αναμάρτητοι ούτε και έχουν το ήθος του κ. Παπαντώνη.Αλλά ο Δήμαρχος και σε ατόπημα λεκτικό έπεσε και έθιξε πολλούς με το άρθρο του και μένος έχει,δεν αντέχει την αντίθετη άποψη,άγεται και φέρεται κάνοντας κωλοτούμπες προσπαθώντας να επιβιώσει πολιτικά βαπτιζοντας αυτη την τακτική «πολυσυλλεκτική»(τρομάρα του!!),λέει διαρκώς μισές αλήθειες(προγραμμα φιλόδημος),λεει ψέμματα σε ανθρώπους που είχαν όλη την καλή διάθεση να τον βοηθήσουν.
Και εν τέλη γιατί να τον υπερασπιστεί ο κ Παπαντώνης και οποιοσδήποτε άλλος όταν με τη στάση του και την πορεία του έχει απογοητεύσει φίλους και εχθρούς.
Μπορεί όποιος ανακατεύεται με τα πιτουρα να τον τρώνε οι κότες αλλά στο τέλος η αλήθεια λάμπει.Να είστε σίγουροι..κοντος ψαλμός αλληλουια..

Προς τον κ. Παπαντώνη για σκέψη .
Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες.
Με στραβό αν κοιμηθείς το πρωί θα αλληθωρίσεις.
Τα στερνά νικάν τα πρώτα ή Προς γαρ το τελευταίο εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται

Dimitri...Δεν κατάλαβες τίποτα.. Η μάλλον δε θες να καταλάβεις. Ανεξάρτητα από τον τρόπο, ο Μαντάς έχει δίκιο.. Και το ξέρετε όλοι.. Και ο δάσκαλος το ξέρει...

Αυτά είναι προφάσεις , και δικαιολογίες .Υπάρχουν πλατείες , πάρκα , αναπλάσεις , δεξαμενές , και ένα σωρό άλλα έργα στο Άστρος διαχρονικά . Αυτά τα έκαναν οι νεκροθάφτες ; Ας σοβαρευτούμε λίγο .

.... και για όλους σας που δεν ξέρετε τι σας γίνετε, το οικόπεδο που έγινε η λαϊκή, αγοράστηκε με λεφτά που αποκτήθηκαν από την πώληση του οικοπέδου που σήμερα στεγάζει το ΙΚΑ στην Τρίπολη- επί του κεντρικού δρόμου του- και ανήκαν στη σχολική επιτροπή Γυμνασίου -Λυκείου για τις ανάγκες των σχολικών αυτών μονάδων. Τα χρήματα "*-**" από τα σχολεία, χωρίς να ρωτηθεί η σχολική κοινότητα για τις ανάγκες της, με μια απαράδεκτη απόφαση δυο γραμμών (υπάρχει στο βιβλίο πράξεων της Σχολικής Επιτροπή) επί δημαρχίας Στράτη Δαλιάνη και Προεδρίας της Σχολικής Επιτροπής Άγγελου Καμπύλη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio