Γραπτές δεσμεύσεις Μαντά στους μαθητές του Γενικού Λυκείου Άστρους (pics)

Πέμ, 21/03/2019 - 11:04
Image
Image
Image

Τα προβλήματα που παρουσιάζει το κτιριακό συγκρότημα του Γενικού Λυκείου Άστρους αλλά και οι αλλαγές «στο παρά πέντε» του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ξεσήκωσαν τους μαθητές του Λυκείου, οι οποίοι έκαναν κατάληψη, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του σχολείου τους.

Μάλιστα, χθες Τετάρτη 20 Μαρτίου στο σχολείο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση γονέων και κηδεμόνων και μαθητών, παρόντος του δημάρχου Παναγιώτη Μαντά, ο οποίος έδωσε γραπτώς στους μαθητές τις δεσμεύσεις του για την ανανέωση του σχολικού κτιρίου, που είναι το βασικό αίτημα των μαθητών, δίνοντας μάλιστα και χρονοδιάγραμμα.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, η μελέτη πυροπροστασίας, η οποία πρέπει να εκπονηθεί, θα δείξει αν και εφόσον είναι απαραίτητη η κατασκευή δεύτερου κλιμακοστασίου, όπως απαιτούν οι μαθητές, καθώς θεωρούν ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού μπορεί να προκληθούν προβλήματα από τον συνωστισμό σε ένα κλιμακοστάσιο. Ακόμα, στις διακοπές του Πάσχα θα γίνει το βάψιμο των εσωτερικών χώρων του κτιρίου και μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων η επισκευή του αύλειου χώρου.

Τέλος, ο κ. Μαντάς καλεί τους μαθητές να αναλάβουν εθελοντικά, εφόσον επιθυμούν, τον ευπρεπισμό των τοίχων του σχολείου τους και ο Δήμος θα τους παράσχει τα υλικά.

Σχόλια επισκεπτών

Δεν γνωρίζω τον κο Μαντά, δεν γνωρίζω αν έχει σκοπό να πραγματοποιήσει αυτά που ΕΓΓΡΑΦΩΣ δεσμεύεται στα παιδιά μας αλλά του αναγνωρίζω και του "βγάζω το καπέλο" για το γεγονός οτι θα υπάρχει έγγραφη απόδειξη σε περίπτωση μη τήρησης των αναγραφόμενων δεσμεύσεων του.
Αποτελεί καλό παράδειγμα για να ακολουθήσουν και οι άλλοι που διεκδικούν δημόσια αξιώματα.

Ενώ αν βγει ο Καμπύλης δήμαρχος τί θα κάνει;;θα το εντάξει σε προγράμματα του ΟΑΕΔ και θα το φτιάξει ή θα ακολουθήσει τα προγράμματα παιδείας που είχαν οι μέντορες του; έλεος όχι άλλο κάρβουνο...

Τα παιδια μας τελικα ειναι πιο εξυπνα απο εμας. Τα δουλευε απο τον Οκτωβρη πως θα τα φτιαξει ολα . Με χιλια ζορια τελικα πηραν την γραπτη δεσμευση του δημαρχου . Ας μην τα υλοποιησει μεσα στις διακοπες του Πασχα και......εδω ειμαστε

Ενα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που διεκδίκησαν τα αυτονόητα για την ασφάλειά τους και ενα ακόμα μεγαλύτερο μπράβο, που δεν έμειναν μόνο στις προφορικές δεσμεύσεις, όπως θα κάναμε εμείς οι ευκολόπιστοι οι μεγάλοι, αλλά απαίτησαν να υπάρχουν και γραπτές αποδείξεις. Δήμαρχε....Καταφέραμε να μην μας εμπιστεύονται ουτε τα παιδιά!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio