Κατάληψη ΓΕΛ Άστρους: Συνάντηση και αντιπαράθεση μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και Δημάρχου (pics,vid)

Τρί, 19/03/2019 - 19:35
Image
Image
Image
Image

Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Άστρους από τη Δευτέρα 18 Μαρτίου.

Ως βασικό τους αίτημα οι μαθητές είχαν τη βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών του σχολείου τους και τη δημιουργία μιας δεύτερης σκάλας, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός σε περίπτωση σεισμού ή πυρκαγιάς. Επίσης με έγγραφό τους προς τον δήμαρχο ζήτησαν την ύπαρξη δεύτερου κλιμακοστασίου.

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς βρέθηκε στο σχολείο και πραγματοποίησε σύσκεψη με καθηγητές, εκπροσώπους των μαθητών, και την πρόεδρο της επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου κυρία Τσιώρου, την δεύτερη μέρα της κατάληψης.

Να αναφέρουμε επίσης ότι  οι μαθητές του ΓΕΛ Άστρους, προχώρησαν στην κατάληψη του σχολείου για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στα νομοσχέδια για την αλλαγή του συστήματος πανελληνίων αλλά κυρίως  για την κατάσταση που επικρατεί στις κτιριακές δομές του σχολείου.

Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η πυρασφάλεια που υστερεί το κτίριο τους, καθώς επίσης οι κτιριακές φθορές και η έλλειψη δεύτερου κλιμακοστασίου. Κατά την συζήτηση οι μαθητές ζήτησαν την δέσμευση του δημάρχου ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να επιλυθούν τα θέματα ώστε να ανοίξουν πάλι το σχολείο.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαντάς «Είναι δρομολογημένα όλα και είναι στην διάθεσή σας να τα δείτε, με μια επίσκεψή σας στην υπηρεσία του δήμου»

Ο κ. Μαντάς δεσμεύτηκε μέσα στις διακοπές του Πάσχα να γίνει το βάψιμο εξωτερικά του σχολείου και ζήτησε από τους μαθητές να μην κάνουν γκράφιτι και να προσπαθήσουν ώστε να αποφευχθεί μια νέα καταστροφή στους τοίχους.

Τέλος οι γονείς και οι μαθητές ζήτησαν να μπει σε προτεραιότητα το εσωτερικό του σχολείου, με τον δήμαρχο να αναφέρει ότι δεν υπάρχουν την συγκεκριμένη στιγμή οι προδιαγραφές να γίνει και εσωτερικά του σχολείου παρέμβαση.

Video

Σχόλια επισκεπτών

Βρείτε αν υπάρχει άλλος δήμαρχος που θα πήγαινε σε κατάληψη να συζητήσει με μαθητές, γονείς και καθηγητές. Μπράβο στο Μαντά που έχει τα αρ..... να βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Έτσι είναι, Γιατί καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται....

ΑΣΤΡΙΝΟΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΗΤΕ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.ΤΟ ΑΣΤΡΟΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΕ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΣΤΡΟΣ ΕΓΙΝΕ ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ.... ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ ΜΑΝΤΑ-ΣΚΑΝΤΖΟΥ!!!!! ΤΙΠΟΤΑ-ΤΙΠΟΤΑ-ΤΙΠΟΤΑ .. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΑ......ΕΛΕΟΣ

Τα προβληματα που εκθετουν τα παιδια ειναι κοινοποιημενα στο δημαρχο απο τον Οκτωβριο οπου στη σχετικη συναντηση τους ειπε πως εχουν δρομογογηθει ολα . 4 μηνες μετα τους ειπε παλι πως εχουν δρομολογηθει δηλαδη ψεμα το ψεμα . ΔΗΜΑΡΧΕ τα παιδια δεν τρωνε κουτοχορτο οπως οι δημοτικοι σου συμβουλοι ,εχουν αποψη και τσαγανο γι αυτο και εχθες στη συναντηση ιδρωνες και και ξεφυσαγες γιατι εχεις λερωμενη τη φωλια οσυ. Δεν θελουμε αλλα ψεματα . Εργα θελουμε και αληθειες. Ας μην πουμε κουβεντα για την προεδρο της 2βαθμιας ,αλλου γι αλλου. Παξιμαδια προσφορα και κολυβα . Αισχος

Μπράβο στον κυρ δήμαρχο βορ.Κυνουρίας που θυμήθηκε ότι υπάρχει και η πρωτεύουσα και έδρα του Δήμου το Άστρος μπράβο στους άξιους τοπικούς δημοτικούς συμβούλους που ψηφίσαμε πριν 5χρόνια ,επιτέλους άφησαν τις επιτροπουλες τους που τσιμπάνε κατοστάρικα και αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα του Αστρους,όμως μήπως είναι αργά...κυριοι υπήρξατε η ποίο άχρηστη Δημοτική Αρχή των τελευταίων χρόνων.Το ότι ονειρεύεστε να φτιάξετε και Δημαρχείο σε μια παρδουκα τα λέει όλα.Ήρθε η ώρα να τα μαζεύετε .Ο τόπος μας χρειάζεται νέους ανοιχτομυαλους προοδευτικούς ανθρώπους να αγαπούν τον τόπο τους και όχι ματαιόδοξους κομπλεξικους που είναι υπερήφανοι ότι έφτιαξαν μια πλατεία στην μέση του πουθενά και ότι πέρασε άσφαλτος μπροστά από το μαντρί τους και ούτε ανθρωπάκια που συνωστίζονται μπροστά σε μια πόρτα Επιτροπής για ένα ψωροκατοσταρικο .Μάλλον έφτασε η ώρα του σφουγγαρισματος για σας και ο πανικόςσας δεν κρύβεται.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ν ΑΠΟΡΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΚΘΕΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΙ ΕΛΥΣΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΖΟΥΝΕ?ΑΚΟΥΣΑΝΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ?ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ..ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.ΜΑΝΤΑ ΚΟΨΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΙ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.ΕΙΣΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΟ...ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ..ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΥΠΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

Το ερώτημα που θέτει ο Jonathan Swift (1667-1745) στο έργο του «Η τέχνη της πολιτικής ψευδολογίας» είναι: «Πρέπει να εξαπατάς το λαό για το καλό του;» Η τέχνη της πολιτικής ψευδολογίας είναι όντως "η τέχνη να υποβάλλεις στο λαό σωτήρια ψεύδη με κάποιο καλό σκοπό". Τέχνη λεπτή που διέπεται από τους κανόνες ενός σοφού υπολογισμού, του οποίου παρέχει τις βάσεις: α) να προνοείς ώστε τα ψέματα να μην υπόκεινται σε κανενός είδους επαλήθευση, β) να μην υπερβαίνεις ποτέ τα όρια της αληθοφάνειας, γ) να ποικίλλεις την απάτη επ' άπειρον, δ) να τελειοποιείς την παραγωγή των πολιτικών ψευδολογιών ιδρύοντας "Ψευδολογικές εταιρείες". Αυτοί είναι μερικοί από τους νόμους του "αληθούς ψεύδους" που κρίνονται απαραίτητοι για την εκπαίδευση ενός Ηγεμόνα στα πρότυπα του Niccolo Machiavelli.
Προφανώς ο κ. Μαντάς, ως καλός μαθητής του Machiavelli και θιασώτης του Swift ψεύδεται ασύστολα για το καλό του «λαού του».
ΑΚ56

AK56 εχεις πολύ μελετήσει την τέχνη της Ψευδολογίας. Αυτό είναι γνωστό σε όλους εδώ στο Αστρος, γιατί εχεις θητεύσει δίπλα στο μεγαλύτερο μαιτρ του είδους, Δήμαρχο 2002 - 2006. Αλλα γιαυτό το λόγο, επειδή είσαι γνωστός σε όλους, εχεις αυτό το αποτέλεσμα.. Απο τους χώρους της αριστεράς και της Λαικής επιμόρφωσης, έφτασες πολλά χρόνια μετά να υποδαυλίζεις καταλήψεις σχολείων και τοπικούς συνδιασμούς. Κρίμα, γιατί κάποτε νομίζαμε πολλοί οτι είχες κάτι να δώσεις. Δυστυχώς ήσουν μόνο για να παίρνεις.. Περαστικά σου τώρα. Ασχολήσου με το Μαντά..

Εσείς ανώνυμοι και δημότες προεκλογικά στηριζόμενοι στην Μαντά ,έχω να σας πω πως ο κύριος μόνο υποσχέσεις είναι από τον Οκτώβρη έχουνε πάει τα παιδια και δεν έχουνε βρει λύση ,κάτσε εκλογές δεν έχουμε σε 2 μήνες θα δουμε .....Τρέμετε σύμβουλοι ,μόνο κουτοχορτο τρώτε ....

ΟΥΑΟΥ ΑΚ56.
Προφανώς κατέχεις τέλεια το θέμα της εξαπάτησης και της μαύρης προπαγάνδας.
Και προφανώς είσαι εναντίον του Μαντά.
Οπότε έχουμε να δούμε κι άλλα συνδημότες.
Πες ,πες ,κάτι θα μείνει, που θα έλεγε κι ο άλλος σας αγαπημένος ,ο Γκέμπελς.

Κύριε Δήμαρχε μήπως επιθυμείς να παραμένουν οι μαθητές στο σχολείο τα βράδια να φυλάνε σκοπιά όταν έρθουν οι γνωστοί άγνωστοι να γράψουν την βλακεία τους;;;
Και όταν έρθουν να τους πουν τι;; Είμαστε μαθητές θα σας βάλουμε φυλακή;;

Υ. Γ. Να χαίρεστε την πρόεδρο δευτεροβάθμιας...Μόνο που δεν ξάπλωσε να απολαύσει τον ύπνο της...Όσο για την μόρφωση της σε σχέση με την θέση της..ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΤΤΑ ..!

Υ. Γ. 2 Κοίτα να φτιάξεις την <<πλατεία>> της Μελιγούς (να πει και ο <<κ.>> Ράλλιος ότι κάτι έκανε) είναι πιο σημαντική άλλωστε από το σχολείο..!

Δεν προσυπογράφω τα όσα ο ΑΚ 56 αναφέρει στο σχόλιό του, αλλά είναι (το ηπιότερο) λυπηρό και απογοητευτικό το περιεχόμενο σχολίων όπως αυτό του ανώνυμου (20/3/2019-10.46).
Γιατί κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την ανιδιοτελή προσφορά του ΑΚ 56 στον Δήμο μας και στον τόπο μας, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως πολλά και σημαντικά έργα της περιόδου 2003-2006 φέρνουν τη "σφραγίδα του", κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως από όποιες θέσεις ευθύνης υπηρέτησε τον Δήμο μας εκείνη την περίοδο προσέφερε τις υπηρεσίες του χωρίς αμοιβή, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ηθικό και το ακέραιο του χαρακτήρα του.
Στην πολιτική και στον πολιτικό λόγο η θέση και η αντίθεση, ο λόγος και ο αντίλογος είναι εποικοδομητικά και οδηγούν στην αποτελεσματικότητα, αντίθετα η απαξίωση, η "ανθρωποφαγία" και αυτός ο ανελέητος προεκλογικός πόλεμος μόνο δεινά δημιουργούν και την όποια ελπίδα και προοπτική υποβαθμίζουν.
Τ ότι σ΄αυτόν τον τόπο έχουμε απομείνει τρεις και ο κούκος (και σε λίγα χρόνια θα υπάρχει μόνο ο κούκος) προβληματίζει άραγε κάποιον από εμάς;
.

Πάντα ήπιος ,σωστός,πάντα προοδευτικός και με συνεχή προσφορά στον τόπο ο Νίκος Πολυμενάκος.Υπερασπίζετε τον φίλο του (που μάλλον κατάλαβα ποιός είναι) και καλά
κάνει ,μιλώντας για την θετική του συνεισφορά στο Δήμο και τους αγώνες του.Δεν έχω λόγο να διαφωνήσω και μπράβο του γι αυτό.
Οι άνθρωποι όμως δεν έχουμε,δυστυχώς ή ευτυχώς,μόνο μία πλευρά.Έχουμε και το μεγαλείο μέσα μας,έχουμε και τους δαίμονές μας.
Αυτή που μας έδειξες Νίκο είναι η θετική του μερια.Η άλλη που είδαμε στο σχόλιο του για τον Μαντά είναι γεμάτη εμπάθεια και ξεπερνά την πολιτική αντιπαλότητα χτυπώντας έναν άνθρωπο που όσοι τον ξέρουν, γνωρίζουν ότι ποτέ δεν υβρίζει τους αντιπάλους του και ότι κι αυτός αγωνίζεται νύχτα μέρα για τον τόπο του.
Επομένως, για να είσαι όπως πάντα δίκαιος,πρέπει να πεις στο φίλο σου ότι ήταν εξίσου απογοητευτικός με τον ανώνυμο υβριστή του.

Οι μαθητές έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται για το νέο σύστημα , γιατί αυτό το κράτος αιφνιδιάζει πάντα τους πάντες και γι αυτό είμαστε όλοι στο πλευρό τους. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι η εμπλοκή του κτιριακού στον αγώνα τους. Σαφώς το κτίριο είναι παλιό και χρειάζεται βελτιώσεις, αλλά δε γνωρίζω κανένα σχολείο ή δημόσια υπηρεσία να έχει δύο διεξόδους για να κινδυνολογούμε γι αυτό. Εκτός αν κατεδαφίσουμε εδώ και τώρα όλα τα σχολεία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Κάποιοι προσπάθησαν να καπηλευτούν τον αγώνα των μαθητών και να στρέψουν αλλού τα βέλη { δεν τους άρεσε εκεί που πήγαιναν } με τρανή απόδειξη τη δημοσίευση του
ΑΚ53 και τη στάση κάποιων γονιών στην συνάντηση του Δήμαρχου με τους μαθητές.
Όλα στο βωμό..................

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio