Το κράτος ζητάει πίσω οικόπεδα στο Αρκαδικό Χωριό!

Πέμ, 14/03/2019 - 23:06
Image

Επείγουσα ανακοίνωση εξέδωσε ο πολιτιστικός σύλλογος του Αρκαδικού χωριού στην οποία αναφέρει τα εξής:

Πληροφορούμαστε ότι η υπό εκκαθάριση ΔΕΠΟΣ (δηλαδή το Υπουργείο Οικονομικών στην πραγματικότητα), ζητάει πίσω τα οικόπεδα στο Αρκαδικό Χωριό των οποίων οι ιδιοκτήτες τους, δεν τα έχτισαν μέσα στην 5ετία, σύμφωνα με τον όρο που υπήρχε στα συμβόλαιά τους.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ΔΕΝ επιστρέφει τα χρήματα που έδωσαν, ζητώντας να καταπέσουν σαν ποινική ρήτρα. Πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια του Ελληνικού Κράτους, το οποίο αφού έπεισε τους ομογενείς να αγοράσουν οικόπεδα φέρνοντας στην Ελλάδα πολύτιμο συνάλλαγμα, τώρα τους τα ζητάει πίσω, τη στιγμή μάλιστα που η ΔΕΠΟΣ εγκατέλειψε το Αρκαδικό Χωριό στη μοίρα του και ΔΕΝ ολοκλήρωσε ποτέ τα έργα υποδομής και τους κοινόχρηστους χώρους που είχε αναλάβει.

Πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά στην ενέργεια αυτή, η οποία πρώτα απ’ όλα εκθέτει και προσβάλλει το Ελληνικό Κράτος και βέβαια και τους ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Φωτό Νο1: ο συγχωριανός μας, Νίκος Γιογγάρας υπογράφει το πρώτο προσύμφωνο με το ελληνικό κράτος, τέλος της δεκαετίας του ’80.

Φωτό Νο2 και Νο3: κλιμάκιο απόδημων ελλήνων (αγοραστών οικιών και οικοπέδων), κατά την επίσκεψή τους στην Ελλάδα και συνάντησή τους με αρμοδίους, το 1992.

1 2 3

Σχόλια επισκεπτών

Σωστή η κίνηση εάν υπάρχει τέτοιος όρος, με την προϋπόθεση της εξετάσεως του γιατί δεν οικοδομήθηκαν ή αν υπάρχουν ακόμα στην κατοχή του αρχικού αγοραστή. Ακόμα δε να γίνει εξ αρχή έλεγχος ΟΛΩΝ των τίτλων για να αποκαλυφθεί ,αν φυσικά έχει γίνει, να έχουν περιέλθει οικόπεδα,σπίτια,κλπ στην με οποιονδήποτε τρόπο κατοχή ή κυριότητα, ατόμων που ΔΕΝ τα δικαιούνται και δεν τα έχουν αποκτήσει σύμφωνα με τον αρχικό σκοπό της δημιουργίας και της διαθέσεως της γης, για το Αρκαδικό χωριό.

Σωστά πράττει το κράτος και ζητάει πίσω τα οικόπεδα εφόσον δεν έχουν εκπληρωθεί οι όροι της αρχικής ουσιαστικά παραχώρησης-δωρεάς (συμβολικό το τίμημα αγοράς τους). Κακώς συνδέεται η μη υλοποίηση των έργων υποδομής από την ΔΕΠΟΣ με την επιστροφή των οικοπέδων στο Ελληνικό δημόσιο. Προφανώς οι ομογενείς – κάτοικοι του χωριού έχουν δικαιώματα και θα πρέπει να διεκδικήσουν την υλοποίηση των έργων υποδομής που εκκρεμούν από την ΔΕΠΟΣ.

Μα, πως θα πάει να χτίσει κάποιος σε οικόπεδο, όταν γνωρίζει πως το σπίτι του, δεν θα έχει δρόμο, νερό, ρεύμα και αποχέτευση; Η ΔΕΠΟΣ, δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις υποδομές. Το 1997 η ΔΕΠΟΣ μετατράπηκε σε ΑΕ με μία μετοχή, η οποία ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο (Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών). Ήταν και υπό την εποπτεία του ΥΠΕΧΩΔΕ. Από ένα σημείο και μετά, χρήματα από τα οικόπεδα που πωλούνταν, αντί να πέφτουν στο Αρκαδικό Χωριό για την ολοκλήρωση των υποδομών, πήγαιναν για μισθούς των υπαλλήλων της ΔΕΠΟΣ, καθώς το κράτος σταμάτησε να τους πληρώνει. Η τραγική εξέλιξη, τόσο για τους υπαλλήλους, όσο και για το Αρκαδικό Χωριό είναι γνωστή. Αυτή η προσπάθεια της αρπαγής των οικοπέδων είναι θέμα σοβαρό, όσο και γελοίο. Άλλο ένα λαμπρό παράδειγμα της ‘‘φερεγγυότητας’’ του ελληνικού κράτους; Απόδημοι Έλληνες, ετοιμάστε κι άλλους παράδες, απ’ αυτούς που δουλέψατε σκληρά στη ξενιτιά για ν’ αποκτήσετε, και μη ξεχάσετε να τους στείλετε κατά δώθε για επένδυση... Εγγυάται το Ελληνικό Δημόσιο. Ντροπή.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio