Πρόστιμα 10.000€ σε διευθυντές σχολείων εάν κάποιος μαθητής καπνίζει στο προαύλιο

Fri, 09/02/2018 - 20:56

Εξοντωτικά χρηματικά πρόστιμα που φτάνουν και τις 10.000 ευρώ, προβλέπονται από τον αντικαπνιστικό νόμο, σε περίπτωση που διαπιστωθεί κατά τη διάρκεια ελέγχων ότι καπνίζουν εκπαιδευτικοί ή μαθητές ακόμη και στα προαύλια των σχολειών.

Η σχετική εγκύκλιος έφτασε πριν από λίγες ημέρες στα γραφεία των διευθυντών των σχολείων και έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση. Και αυτό γιατί ο κάθε διευθυντής μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να βρεθεί αντιμέτωπος με το συγκεκριμένο πρόστιμο – μαμούθ, σε περίπτωση που κάποιος μαθητής εντοπιστεί να καπνίζει στο προαύλιο. Ήδη η τοπική ΕΛΜΕ και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Μαγνησίας εξετάζουν το θέμα και διατυπώνουν έντονους προβληματισμούς για το πώς μπορεί να ελεγχθεί ένα μαθητικό δυναμικό 200 ή και 300 παιδιών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Για να φτάσουμε πάντως στην επιβολή των προστίμων πρέπει να γίνουν πρώτα έλεγχοι για τη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, συνολικότερα, κάτι που προς το παρόν παραμένει στη σφαίρα της φαντασίας.

Πηγή: tilestwra.com

Comments

Submitted by ΠΟΛΙΤΗΣ on Mon, 12/02/2018 - 19:53 Permalink

Το δεκαχίλιαρο είναι πολύ μεγάλο ποσό για να εφαρμοστεί αρα δεν θέλουν να το εφαρμόσουν.
Ευθύνη έχουν σίγουρα και γιαυτό προσοχή όμως και γιαυτό.
Μεγαλύτερη όμως ευθύνη έχουμε εμείς οι γονείς, οτι τα μαθαίνουμε τα παιδιά μας σπίτι κάνουν και στο σχολείο.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio