Όταν ο Πανθυρεατικός κατακτούσε το Κύπελλο Αρκαδίας επί του Λεωνιδίου (pics,vid)

Τετ, 27/02/2019 - 11:25
Image

Ημέρα ημιτελικών του Κυπέλλου Αρκαδίας είναι η Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου και το ArcadiaPortal.gr κάνει μια μίνι αναδρομή σε αγώνες που έμειναν στην ιστορία σας φρεσκάρει την μνήμη με ένα από τα πιο μεγάλα παιχνίδια του θεσμού που πραγματοποιήθηκε πριν από 4 ολόκληρα χρόνια.

Στις 25 Φεβρουαρίου του 2015 ο Πανθυρεατικός αναδείχθηκε Κυπελλούχος Αρκαδίας επικρατώντας στα πέναλτι με 3-2 του Λεωνιδίου στο γήπεδο του Παναρκαδικού (2-2 κανονική διάρκεια) σε ένα πραγματικά ανεπανάληπτο παιχνίδι που έσπασε κυριολεκτικά καρδιές με βάση την εξέλιξη του.

Στον λασπωμένο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Παναρκαδικού οι Αστρινοί πριν από 4 χρόνια και 2 ημέρες βρέθηκαν στον τελικό με τον μεγάλο τους αντίπαλο το Λεωνίδιο πετυχαίνοντας μια ιστορική επιτυχία που σίγουρα έχει την δική της αξία και σημασία.

Το Λεωνίδιο στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι άνοιξε το σκορ με τον Χιώτη μόλις στο 4ο λεπτό με τον Κώστα Μπάρλα να ισοφαρίζει στο 33' και τον Πιτ Κυρίο να δίνει και πάλι το προβάδισμα στους ερυθρόλευκους στο 44' από το σημείο του πέναλτι. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αγγελόπουλος στο 70' έφερε και πάλι την αναμέτρηση στα ίσια με τον αγώνα να αποκτά μια άγρια ομορφιά τόσο στην κανονική του διάρκεια όσο και στα πέναλτι.

Στην διαδικασία των πέναλτι ο Πανθυρεατικός ήταν ο πιο εύστοχος και ο πιο ψύχραιμος φθάνοντας στην κατάκτηση του Κυπέλλου Αρκαδίας με σκορ 3-2 δίνοντας το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς σε εξέδρα αλλά και αγωνιστικό χώρο από τους Αστρινούς.

Ο 44ος τελικός του Κυπέλλου Αρκαδίας της 25ης Φεβρουαρίου του 2015 πέρασε στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους και πιο τους συναρπαστικούς μεταξύ των δύο "μεγάλων" της Κυνουρίας που έδωσαν την δική τους παράσταση σε ένα γήπεδο που η λάσπη δεν φάνηκε ικανή να σταματήσει την θέληση και το πάθος των ποδοσφαιριστών του Πανθυρεατικού και του Λεωνιδίου.

4 χρόνια μετά βρίσκουμε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αρκαδίας το Λεωνίδιο το οποίο σε λίγες ώρες (Τετάρτη 27/2, 16:00) θα υποδεχθεί στον πρώτο αγώνα την Δόξα Μεγαλόπολης ενώ το άλλο ζευγάρι είναι αυτό της ΑΕΚ Τρίπολης με τον Ολυμπιακό Λεωνιδίου (Τετάρτη 27/2, 15:15).

ΤΕΡΜΑΤΑ: 3’ Χιώτης, 44’ Κυρίος Π. (Ιωάν) | 33’ Κ. Μπάρλας, 70’ Αγγελόπουλος.

ΠΕΝΑΛΤΙ: 1-0 (Κυρίος Π. του Ιωάν | εύστοχο), 1-0 (Πολυμενάκος | άστοχο), 2-0 (Κυρίος Ηλ. | εύστοχο), 2-0 (Μπάρλας Β. | άστοχο), 2-0 (Κατσικαδάς | άστοχο), 2-1 (Χατζηγιάννης | εύστοχο), 2-1 (Γολεγός | άστοχο), 2-2 (Κ. Μπάρλας | εύστοχο), 2-2 (Λάτσης | άστοχο), 2-3 (Ιατρίδης | εύστοχο).

ΔΟΚΑΡΙΑ: 48’ Γ. Μπάρλας.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 17’ Πουτσελάς, 21’ Μπουρνάκης, 61’ Κυρίος Π. (Νικ.), 117’ Σμύρος | 40’ Ι. Αδάμης, 62’ Σακελλαράκης, 84’ Δ. Αδάμης, 97’ Ι. Αδάμης.

ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 97’ Ι. Αδάμης.

ΛΕΩΝΙΔΙΟ Α.Σ. (Δημήτρης Κουλεντιανός): Γολεγός Μιχ., Κατσικαδάς (107’ Κυρίος), Μπουρνάκης (85’ Σμύρος), Κυρίος Ηλ., Κυρίος Π. (Νικ.), Κυρίος Π. (Ιωάν.), Χιώτης, Γολεγός Ι., Κατσικαδάς, Λάτσης, Πουτσελάς (55’ Σαρρής).

ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ Α.Ο. (Άρης Σαβούρδος): Σακελλαρίου, Μπάρλας Β., Μπάρλας Γ., Σακελλαράκης, Αδάμης Δ., Σαμαρτζής, Χαρμπαλής (61’ Πολυμενάκος), Αδάμης Ι., Μπάρλας Κ., Δημάκος (80’ Χατζηγιάννης), Αγγελακόπουλος (91’ Ιατρίδης).

Σχόλια επισκεπτών

Μια από τις λαμπρές σελίδες της ιστορίας του ΠΑΝΘΥΡΕΤΙΚΟΥ μια ομάδα που ξεπερνάει την έννοια του συλλόγου και γίνεται σύμβολο για τη πόλη του Αστρους μεγαλώνοντας στα στήθια της γενιές και γενιές παιδιών.

Προσωπικά πιστεύω πως ήταν αν όχι η ΠΙΟ πλήρης ομάδα του ερασιτεχνικού σίγουρα μέσα στην πρώτη τριάδα με παιδιά από τον" στενό" κύκλο της βόρειας Κυνουρίας με χαμηλό μ.ο ηλικίας (η 11αδα είχε 25 μ.ο) πρωταγωνιστές βέβαια ήταν και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες που δεν έπαιξαν σε αυτόν τον αγώνα : ΑΡΦΑΝΗΣ Δ,ΚΟΔΕΛΛΑΣ Κ,ΑΔΑΜΗΣ Β,ΚΑΠΡΑΝΟΣ Γ, ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ Η,ΛΥΤΡΙΒΗΣ Χ, ΣΟΥΡΣΟΣ Γ .......τιμή μου

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio