Έκοψε την πίτα ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Σίταινας (pics)

Κυρ, 28/01/2018 - 10:21
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Το βράδυ του Σαββάτου στις 27/01/2018 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου της Σίταινας.

Μια οργανωμένη εκδήλωση η οποία έγινε μέσα σε ένα ζεστό και φιλόξενο κλίμα χαράς και αισιοδοξίας στο κέντρο Γλυφάδα στο Παράλιο Άστρος.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο αντιδήμαρχος Δημήτριος Γκάυρος, ο γραμματέας Δ.Σ. Κώστας Τσιώρος, ο σύμβουλος αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Καμπύλης, η αντιπρόεδρος της ΕΕ Γυναικών Εύη Τατούλη, και πλήθος κόσμου.

Ο πρόεδρος έκανε κάτι πολύ πρωτότυπο έδωσε την σκυτάλη στα παιδιά κι εκείνα με την σειρά τους με τις γλυκές φωνούλες τους ευχαρίστησαν θερμά τον κόσμο που τους τίμησαν με την παρουσία τους, μιλώντας για την ίδρυση του Συλλόγου που έγινε το 1981, την καταγραφή της ιστορίας, την αναβίωση των ηθών και εθίμων, και το ξαναζωντάνεμα πανηγυριών του τόπου.

Ακόμη μίλησαν για την προστασία και την ανάδειξη των πολιτιστικών τους μνημείων, για τους ορειβατικούς συλλόγους και την άριστη συνεργασία τους με τα γειτονικά χωριά.

Όταν τελείωσαν όλα αυτά που τους είχαν προταθεί να διαβάσουν

πιάστηκαν χέρι χέρι και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια του τόπου τους.

Στη συνέχεια μικροί μεγάλοι αφού απόλαυσαν το φαγητό τους διασκέδασαν με κέφι και πολλά χαμόγελα

Ήταν ένα παραδοσιακό γλέντι με καλή μουσική από την ορχήστρα που φιλοξενούσαν.

Την διακόσμηση του χώρου την επιμελήθηκαν ο Νίκος με τη σύζυγο του Ρία, οι οποίοι το έκαναν με πολύ αγάπη για το χωριό τους και τους φίλους τους.

Είχαν επιλέξει βότανα (τσάι και ρίκι), κλαδιά ελάτου ρόδια και δημιούργησαν υπέροχες συνθέσεις στολίζοντας την είσοδο του κέντρου, τον χώρο μέσα και τα τραπέζια. Το ρόδι συμβόλιζε το γούρι για το νέο έτος.

Στο τέλος πούλησαν λαχνούς στον κόσμο και κέρδισαν πάρα πολλά δώρα.

Το φλουρί το έτυχε η Κατερίνα Σαμαρτζή.

Ήταν μια ιδιαίτερη βραδιά που θα μείνει αξέχαστη για όλους.

Γεωργία Δήμου

Σχόλια επισκεπτών

Στην εκδήλωση αυτή , όπως και σε άλλες εκδηλώσεις των Σιταινιωτών που έχω βρεθεί, ο Πολιτιστικός Σύλλογος ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν, χωρίς να ανακοινώσει -προσφωνήσει τους "Επώνυμους" διαχωρίζοντάς τους από το "πλήθος κόσμου".
Από τη στιγμή όμως που αναφέρετε κάποιους επώνυμους λογικό θα ήταν να τους αναφέρετε όλους. Γιατί εγώ είδα στην εκδήλωση αυτή και άλλους αντιδημάρχους και άλλους δημοτικούς συμβούλους (εκτός αυτών που παρουσιάζετε) και προέδρους τοπικών κοινοτήτων και πολιτιστικών συλλόγων .

KAΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΙ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΤΡΕΞΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΤΗΚΑΝ..ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΤΙΑΣ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΕΙΧΕ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ.ΤΟΠΟΣ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΩΡΙΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..

ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΩ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΛΛΑ..

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ

Εκτός από την κακοποίηση της γλώσσας "ΕΝΕΡΓΗ ΠΟΛΙΤΗΣ" κακοποιείτε - παραποιείτε βάναυσα και την πραγματικότητα - αλήθεια.
Στην εκδήλωση αυτή τα παιδιά μίλησαν και καλωσόρισαν το κοινό (και κανένας άλλος).
Τα παιδιά ξεκίνησαν το χορό.
Τα παιδιά μοίρασαν τις ευχετήριες-εχαριστήριες κάρτες.
Η νεολαία του Συλλόγου έκοψε την πίτα.
Στο λόγο και στην παρουσία των παιδιών και της νεολαίας έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο "ευχαριστήριο" δελτίο τύπου του Δ.Σ. του Συλλόγου.
Πώς λοιπόν και πού είδατε να "παραγκωνίστηκαν" ;
.Τα παιδιά και η νεολαία πήρξαν διαχρονικά η ψυχή αυτού του Συλλόγου. Αθλοπαιδιές και γιορτές νεολαίας σμπεριλαμβάνονται κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις του Συλλόγου. Στέκι Νεολαίας υπάρχει στη Σίταινα.
Συλλογικότητα υπήρξε και συνεχίζει να υπάρχει σε αυτόν το Σύλλογο, γιατί διαφορετικά δεν θα υπήρχε ένα τόσο πλούσιο έργο.
Ως εκ τούτου τι επιδιώκετε και πού στοχεύετε με το σχόλιό σας ;;;;;;;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio