Ενστάσεις και σκληρές αντιπαραθέσεις στην συνεδρίαση του ΔΣ Βόρειας Κυνουρίας

Πέμ, 21/02/2019 - 19:46
Image

Τις ενστάσεις τους κατέθεσαν τα μέλη της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας κατά την συζήτηση του 5ου θέματος στην ημερήσια διάταξη του ΔΣ που αφορούσε την έγκριση σύναψης Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και της Αναπτυξιακής Πάρνωνα - Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ, για το έργο «Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, έως το έτος 2020» την οποία εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Μαντάς Παναγιώτης.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Καμπύλης χαρακτήρισε την σύμβαση ως αόριστη, πολιτικά ανήθικη και σκανδαλώδης τονίζοντας ότι φαίνεται να εξυπηρετεί άλλες ανάγκες.

Καταψηφίζουμε την εισήγηση και θα απέχουμε και από την επιτροπή παρακολούθησης της σύμβασης

Ο κ. Άγγελος Καμπύλης ανέφερε «γιατί δεν προσλαμβάνεται έναν ειδικό συνεργάτη σύμβουλο και δύο μηχανικούς με εμπειρία για να στηρίξουν την τεχνική μας υπηρεσία και πάτε σε μία ανάθεση η οποία συνεργάζεται με επιστήμονες,  και ακολουθείτε διαδικασίες οι οποίες δεν γνωρίζω αν είναι διαφανείς

Έπειτα τον λόγο έλαβε ο δήμαρχος ο οποίος σημείωσε ότι δεν θα ενδώσει σε υβριστικές κορώνες ούτε θα σηκώσει το γάντι σε έμμεσες απειλές των συμβούλων, τονίζοντας ότι αυτή η «επίθεση» που δέχτηκε γίνεται στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας των μελών της αντιπολίτευσης.

Εγώ θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω για τον δήμο στο οποίο υπάρχουν και τα αποτελέσματα

Ο κ. Παινέσης ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετοί άνεργοι στην περιοχή και έτσι δεν θα έπρεπε να καλυφθούν οι θέσεις μέσω προγραμματικής σύμβασης  με αυτό το ύψος.

Θα έπρεπε να κάνετε έρευνα αγοράς, είμαι χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο και τέτοιες πρακτικές δεν έχω ξαναδεί

Ο κ. Κατσής ανάφερε ότι το ποσό είναι μεγάλο έτσι θα πρέπει να προκηρυχτεί δημόσιος διαγωνισμός για την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου με συγκεκριμένα έργα.

Εγώ καταψηφίζω και δεν δίνω λευκή επιταγή

Στην δευτερολογία του ο κ. Μαντάς είπε χαρακτηριστικά «Να επιβεβαιώσω για ακόμα μία φορά την τεράστια απόσταση που μας χωρίζει ανάμεσα σε λόγο και πράξη, ανάμεσα σε πολιτικαντισμό και πολιτική.

Σχόλια επισκεπτών

ΑΠΟΦΑΣΊΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ,,.......
Αλήθεια τι κρύβεται στο βάθος της σύμβασης της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΕ.
ΣΥΜΦΕΡΟΝ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ-η και κάτι άλλο που οι μηχανικοί της περιοχής δεν ξέρουν.........
ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ 3.5 εκατομμυρίων για το λιμάνι του Παραλίου Αστρους,
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΗΛΘΕ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ
ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...........
Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΜΑΣ ΦΥΛΑΞΕΙ ...........................

Καθίστε σε μια γωνιά και τηρατε τι έχει να γίνει μέχρι το Μάιο... Θα πάει το ρουσφέτι και το βόλεμα σύννεφο. Συγχαρητήρια στο astrosnews που ρίχνει φως σε αυτά τα ζητήματα. Έκκληση στον επομενο δήμαρχο να μην παραλάβει αν δεν ελεγχθούν πρώτα όλες αυτές οι σκοτεινές συμβάσεις.

Ο άλλος λέει: δεν είχα καταλάβει το θέμα να πούμε και απείχα.ειπε οτι συμφωνεί με την ανάθεση αλλα δεν ξέρει τι έργα θα γίνουν να πούμε. Πω πω πω κοιτάξτε ποιοι αποφασίζουν για εμάς.ελλαδαρα αθάνατη

Ο πνιγμένος τελικά πιάνετε πάντα από τα μαλλιά του....
Η πρακτική που ακολουθείτε στο Δήμο γίνετε παντού.
Ο Δήμαρχος έχει δικαίωμα (εγώ θα έλεγα ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ) να επιλέγει τους συνεργάτες που πιστεύει ότι μπορούν να τον βοηθήσουν καλύτερα στο έργο του.
Ο νόμος το επιτρέπει ξεκάθαρα και εν τέλει ο ίδιος θα κριθεί για την αποτελεσματικότητα των επιλογών του.

Η απελπισμένη προσπάθεια από την αντιπολίτευση να δημιουργηθεί εικόνα θολούρας δείχνει και τον πανικό μπροστά στην επερχόμενη ήττα.
Το μεγάλο γέλιο πέφτει βέβαια όταν συζητάει ο κόσμος για τους συνεργάτες που θα είχε αν έβγαινε ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης κρίνοντας από τους υποψήφιους συμβούλους.

Ενώ ο σημερινός δήμαρχος έχει εξαιρετικούς συνεργάτες. Σαΐνια. Κανένας τους, 4 χρόνια τώρα, δεν έχει ανοίξει το στόμα του σε μια συνεδρίαση του Δ.Σ. για να εκφράσει μια άποψη. Αρχή του ενός ανδρός η σημερινή δημοτική αρχή. Ο Δήμαρχος και γύρω του 16 **

o συμπολίτης 11:40 τι μας λέει; Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Μας θυμίζει κάτι αυτό; Τον τρόπο που φέρονται όλα τα συστήματα εξουσίας λίγο πριν την πτώση. Σε αυτό το φαινόμενο μπροστά βρισκόμαστε και θα το ζήσουμε μέχρι τον Μάιο.

Aκόμα και πάνω στα κύματα να περπατούσε ο Μαντάς η αντιπολίτευση θα έλεγε ότι δεν ξέρει κολύμπι.
Δυστυχώς γι αυτούς ο κόσμος δε μασάει, όσο και να επιμένουν, υβρίζοντας,ότι μασάμε σανό.

ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΩΝ 260.000 ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.
ΛΕΓΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΜΟΡΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΝΥΣΤΙΚΟΥΣ
ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΑΕ.
ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΣΥΣΙΤΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ.
ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥ ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΟΥ ΑΕ.

Να απαγορευτεί τότε η δυνατότητα των Δήμων όλων να κάνουν συμβάσεις.
Αφού το λέει ο καμπύλης το Κράτος είναι υποχρεωμένο να αλλάξει ΤΩΡΑ τους νόμους.Κάτι παραπάνω από τους νομοθέτες θα ξέρει.
Επίσης να απαγορευτεί να εργάζονται όσοι έχουν συγγένεια ή γνωρίζουν τους εκάστοτε δημάρχους γιατί η αντιπολίτευση δε σηκώνει και πολλά.

Οποιος κάτσει με υπομονή και παρακολουθήσει τα βίντεο της αντιπολίτευσης,ακόμα και την τοποθέτηση του Κατσή,αν έχει ελάχιστη κριτική σκέψη θα συμφωνήσει με τις δικαιολογήμενες διαφωνίες και ενστάσεις. Ο Δημαρχος είναι γνωστό οτι λειτουργει συγκεντρωτικά έχοντας γύρω του συνεργάτες-μαριονέτες(από που να αρχίσω;; Προεδρο δημοτικού συμβουλίου;;; Πού να τελειώσω;;; Υπεύθυνη πολιτιστικών(!) του Δήμου;;)αποφασίζει και διατάσσει στα πλαίσια του νόμιμου(ξέρει αυτός είναι μανούλα)και τώρα που ειναι και προεκλογική περίοδος όχι μόνο αισθητικό θα προσλάβει που λεει και ένας φίλος αλλά θα κάνει οτι είναι δυνατόν για να παραμείνει στην καρέκλα...Και ας καταλήξει να έχει συνεργάτες του όλο του το...σοι(συγγενικό αλλά και εξ αγχιστείας).Αφού έστειλε(με την καθοδήγηση του μεντορά του)τους προηγούμενος στα δικαστήρια με κακουργηματικού(!) τύπου κατηγορίες,αφού έκανε μύριες κωλοτούμπες δεξιά κ αριστερά κατέρχεται στον προεκλογικό αγώνα με φόρα.. Έλα με φόρα Τάκη αλλα να ξέρεις οτι όταν πέσει η μάσκα που φοράς θα είναι πολύς ο ιδρώτας... περίμενε και θα δεις...

Oποιος έχει ακόμα και ελάχιστη κριτκή σκέψη θα προσέξει γιατί ακριβώς κατηγορεί ο dimotis το Δήμαρχο.

1)Γιατί χρησιμοποιεί εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους δικούς του σε θέσεις που μόνο δημοτικοί σύμβουλοι δικοί του μπορούν να μπουν.Ο παραλογισμός είναι προφανής.Ας κατέβαινες εσύ dimoti μαζί του για να έχει και υψηλοτέρου επιπέδου συνεργάτες.

2)Γιατί αποφασίζει στα πλαίσια του νόμιμου και μάλιστα είναι και μανούλα.Προφανώς θα έπρεπε να είναι μανούλα στο πλαίσιο του παράνομου .Τότε μάλλον δε θα είχες πρόβλημα και μπορεί να τα βρίσκατε κιόλας ,ε?

3)Γιατί ΘΑ προσλάβει όχι μόνο αισθητικό (τη γυναίκα του εννοεί) αλλά και όλο του το σόι.Πέρα από κακοήθεια ο dimotis έχει και μαντικές ικανότητες προφανώς.Ας πει και στον Καμπύλη το αποτέλεσμα τον εκλογών τότε για να τον προετοιμάζει.

4)Γιατί έστειλε ο προηγούμενος Δήμαρχος τον προπροηγούμενο στα δικαστήρια.Αν είναι αθώος θα δικαιωθεί.Τι ακριβώς φοβάσαι?Και αφού φταίει ο Μαντάς γιατί δεν του κάνετε μια μήνυση για δυσφήμηση?

5)Γιατί μπήκε με φόρα στις εκλογές.Δε σχολιάζω γιατί ξέρω ότι θα θέλατε να μπει σερνόμενος.

6)Γιατί ιδρώνει.Κορυφαίο πολιτικό επιχείρημα από κάποιους που προφανώς δεν ιδρώνει το αυτί τους σε τίποτα.

Αγαπητέ 14.12 ο Γ Καμπυλης δεν νομοθετει αλλα εφαρμοζει τους νομους.Θεωρεις εσυ οτι ο δημαρχος πρεπει να αναθετει μελετες 170.000 εως 260.000 χωρις εργα? Θεωρεις οτι ειναι νομιμο να διοριζει γαμπρους μπατζανακια κλπ.Για λογικεψου λιγο

Γιατί δε μας λένε τα ονόματα των διορισμένων παράνομα?
Μήπως γιατί δεν είναι και φοβούνται τις μηνύσεις?
Λέω μήπως...Μήπως λέω...
Και μήπως για να πάρεις ένα έργο πρώτα δεν πρέπει να έχεις τη μελέτη?
Και μήπως ο λόγος που σαρώνει τα έργα από το ΦΙΛΟΔΗΜΟ ο Μαντάς είναι ότι είχε ετοιμάσει μελέτες ήδη και παίρνει πρώτος από όλους τους Δημάρχους στην Ελλάδα τις χρηματοδοτήσεις?
Και μήπως αν ακολουθούσε τη γραφειοκρατία που θέλετε έπαιρνε τελικά τον πούλο?
Λέω μήπως...Μήπως λέω.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio