Επίσκεψη από το Γυμνάσιο Άστρους στον Αστέρα (pics,vid)

Τετ, 13/02/2019 - 14:55
Image
Image
Image
Image

Μαθητές από το Γυμνάσιο Άστρους επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του ΑΣΤΕΡΑ, το πρωί της Τετάρτης (13/02). 

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Υπεύθυνο Αποκατάστασης των ποδοσφαιριστών του ΑΣΤΕΡΑ, Γιώργο Πριόνα, ο οποίος τους μίλησε για τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματός του και τη σημασία που αυτό έχει για την επαγγελματική διαδρομή των αθλητών.

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ προσέφερε πρωινό και αναμνηστικά στους μαθητές του Άστρους, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" και στις εγκαταστάσεις του συλλόγου. 

Η ομάδα μας εξακολουθεί να στηρίζει τη νέα γενιά, να "συστήνεται" μαζί της και να την "αγκαλιάζει" για μια κοινή πορεία. 

 

Δείτε video και φωτογραφίες από την παρουσία των μαθητών από το Γυμνάσιο Άστρους στις εγκαταστάσεις του ΑΣΤΕΡΑ:

Video

Σχόλια επισκεπτών

ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ!!! Μπράβο στους καθηγητάς που με τόση θέρμη εκγυμνάζουν τα παιδιά μας! Συνχαρτήρια δια το έργο των! Θεωρώ, ότι η επόμενη εκπαιδευτική εκδρομή θα πρέπει να γίνει ή στο metro mall Athens ή στο "φακ"tory outlet, προκειμένου τα τέκνα μας να λάβουν περαιτέρω εκπαίδευση....

Θα προτιμούσες <ΓΟΝΕΑ> (αν είσαι γονέας) τα παιδιά να τριγυρνούσαν στις καφετέριες της Τρίπολης παρα να δουν και να ενημερωθούν πως γυμνάζονται και προπονούνται επαγγελματίες ποδοσφαιριστές του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ???

Το έχετε χάσει τελείως μερικοί ή ζείτε σε άλλη εποχή ή μάλλον σε άλλον πλανήτη. Είναι η περιοχή μας προικισμένη με αυτό το χάρισμα να έχει έναν αθλητικό-επαγγελματικό οργανισμό υψηλότατου επιπέδου όπως ο Αστέρας, ευρωπαϊκών προδιαγραφών και δεν θα πάνε τα σχολεία της Αρκαδίας (και της Πελοποννήσου) επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του; Για να μην πω να γίνει και υποχρεωτική αυτή η εκδρομή από τις δνσεις Εκπαίδευσης. Τι είναι τα σχολεία; Κέντρα γραμματικής πληροφόρησης ή συνολικά μορφώσεως και διαπλάσεως χαρακτήρων και μορφή κοινωνικοποίησης; Δεν πρέπει να παιδιά να έρχονται σε επαφή με τα κοινωνικά, οικονομικά, πολιτιστικά, αθλητικά, ακόμα και επιχειρηματικά και επαγγελματικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής;;; Τι είναι το σχολείο, γυάλα που κρατάει μέσα χρυσόψαρα;;;
Το πρόβλημα θα ήταν αν το ενδιαφέρον έμενε ΜΟΝΟ στον Αστέρα (ή θεματικά μόνο σε ένα πεδίο). Απ'όσο γνωρίζω -και χαίρομαι πολύ γιαυτό- τα προγράμματα των εκδρομών έχουν αναβαθμιστεί αρκετά, με πρωτεργάτες τους εκπαιδευτικούς και την ευρύτερη κοινότητα του Επαγγελματικού Λυκείου κι ακολούθως τις άλλες σχολικές μονάδες της περιοχής, τα σχολεία μπαίνουν συνέχεια στην τοπική μας κοινωνία και δράσεις και επισκέψεις.
Το πρόβλημα επίσης είναι ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο του Άστρους (παραδείγματος χάρη) παραμένει κλειστό και δεν αποτελεί μια ακόμα ευκαιρία επίσκεψης από τα σχολεία της περιοχής κι άλλα σχολεία. Όχι ότι τα σχολεία πηγαίνουν και αλλού. Θα πάνε και σε μουσεία, σε αρχαιολογικούς χώρους, θα πάνε και σε φυσικά τοπία, θα πάνε και σε χωριά και σε εργοστάσια και σε εκκλησίες και στο θέατρο και τον κινηματογράφο και δημόσιες υπηρεσίες κι όπου αλλού θα πηγαίνουν σε όλη τους την ζωή. Ειδικά αν αυτά τα παραδείγματα προάγουν τον επαγγελματισμό στο μέγιστο επίπεδο, όπως ο Αστέρας και ανοίγουν τους ορίζοντες των μαθητών και τους δείχνουν ότι μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στην Ελλάδα και τον κόσμο, δουλεύοντας σωστά και οργανωμένα, με υποδομές και με σχέδιο, ακόμα και από την ...φτωχική μας Αρκαδία....
Άντε ξυπνάτε επιτέλους, η ζωή η ίδια τα προσπέρασε όλα αυτά και περιθωριοποίησε όλες αυτές τις συντηρητικούρες και τις ιδεοληψίες...

Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς που ανοίγουν τα μάτια της νέας γενιάς.
Φαντάζομαι θα είχε και καμιά διάλεξη απο τον πρόεδρο για το πως και γιατί στήνονται αυτές οι αθλητικές επιχειρήσεις ώστε να μυηθούν σωστά .
Άντε και την επόμενη σειρά πρέπει να έχει Μαρινάκης, Μπέος ..............μη χάσουν τίποτα τα παιδιά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio