«Ναι» από Αχιλλέα στον Δήμο για την ανάπλαση στο γήπεδο του Παραλίου Άστρους

Κυρ, 10/02/2019 - 21:17
Image
Image
Image

Σημαντική μέρα μπορεί να χαρακτηριστεί η Κυριακή 10 Φεβρουαρίου του 2019 για τον Αχιλλέα, το παράλιο Άστρος αλλά και ευρύτερα την περιοχή της Βόρειας Κυνουρίας που επενδύει στον αθλητισμό για τα επόμενα χρόνια.

Μείζον θέμα η παραχώρηση του γηπέδου του Παραλίου Άστρους από τον Αχιλλέα για 15 χρόνια στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας με την προοπτική βελτιωτικών έργων και ανάπλασης των εγκαταστάσεων που αφορούν πλαστικό χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου αλλά και δημιουργία γηπέδων τένις και μπάσκετ στους πέριξ χώρους του γηπέδου.

Έτσι λοιπόν διοικητήριο του Παραλίου Άστρους συγκλήθηκε ΔΣ για του γηπέδου του Αχιλλέα στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας για 15 χρόνια παρουσία του Δημάρχου κ. Μαντά, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Καμπύλη, του προέδρου της τοπικής κοινότητας του Παραλίου Άστρους κ. Κωνσταντίνου αλλά και άλλων μελών όπως επίσης και των ανθρώπων της διοίκησης του ΜΑΝΟ Αχιλλέα.

Το έργο που ουσιαστικά θα δημιουργήσει ένα αθλητικό γηπεδικό συγκρότημα στο Παράλιο Άστρος εντάσσεται στο πρόγραμμα "Φιλόδημος" και πέρασε ομόφωνα με τους ανθρώπους του Αχιλλέα με σαφήνεια να τονίζουν και να τοποθετούν την θέση τους ζητώντας εκ μέρους των αρμόδιων αρχών εγγυήσεις ως προς την άμεση έναρξη των βελτιωτικών εργασιών στο γήπεδο.

Είναι σαφές λοιπόν ότι αναμένεται η αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου του Παραλίου Άστρους με την ανάπλαση του και με την αρωγή του Αχιλλέα με την Βόρεια Κυνουρία να στέλνει ξεκάθαρα κοινωνικά μηνύματα αθλητισμού.  

Σχόλια επισκεπτών

Αφού θα το δίνατε που θα το δίνατε γιατί χάσατε χρόνο από το αν το είχατε παραχωρήσει προ πολλού στην περιφέρεια και να φτιάξετε ένα δυναμικό χώρο άθλησης ; Γνωρίζετε οι πάντες πως δεν μπορούσε να εκτελεστεί το έργο όσο το είχε επ ' ονοματί της η ομάδα.Τι θα πρωτοφτιάξει το Φιλοδήμος ; Ζήσε Μάη να φας τριφύλλι . Τριψ΄αλάτι κι.έρχομαι ............ .

Στο Παρ.Αστρος χρειάζεται κ ταρτάν στίβου.Κατι που πρέπει να γίνει,να γίνει σωστά.Στην περιοχή μας δεν αναπτύσσεται ο στίβος γιατί δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις εγκαταστάσεις

Πράγματι χθές ήταν μια πολύ σημαντική μέρα για τον ΑΧΙΛΛΕΑ, το Παράλιο Άστρος και τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, αφού έστω και καθυστερημένα αποφασίστηκε ομόφωνα η παραχώρηση του γηπέδου για την αναπλασή του. Ένα όνειρο ζωής για την δική μας γενειά, αφού δεν πρόλαβε ο οραματιστής Αγγελόπουλος το 1966 να κάνει το τότε γήπεδο με στίβο, σκεπαστές κερκίδες 5000 θέσεων και Ποδηλατοδρόμιο στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου, όπως προέβλεπαν τα τότε σχέδια. Όταν το 1976 μια μικρή ομάδα νέων ξεκινήσαμε την αναγέννηση του Αχιλλέα, αργότερα δυστυχώς δεν έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες προκειμένου το γήπεδο να φτιαχτεί, αν και δόθηκαν οι ευκαιρίες, τις οποίες δεν μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε με αποτέλεσμα να φθάσουμε στο 2019 και να μην έχει γίνει τίποτα. Τώρα πλέον έχοντας ωριμάσει οι συνθήκες και με βάσει τα αποτελέσματα της Γενικής συνέλευσης, ή σημερινή διοίκηση θα πρέπει να κάνει τα παρακάτω βήματα:
1. Η Γενική συνέλευση όμοφωνα εξουσιοδότησε την σημερινή διοίκηση όπως προχωρήσει άμεσα σε συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους και σε διάστημα 10 ημερών, στην προετοιμασία σύμβασης παραχώρησης για 15 χρόνια στον Δήμο λαμβάνοντας υπόψη, όλες τις παρατηρήσεις που εκτέθηκαν κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα "Φιλόδημος" και την επισκευή βασικών απαραίτητων έργων που πρέπει να γίνουν, όπως η μάντρα και τα αποδυτήρια, σε εύλογο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με τον Δήμο.
2. Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο θα πρέπει να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες με τον Δήμο και την Περιφέρεια για την ολοκληρωμένη αξιοποίηση του γηπέδου σε αθλητικό κέντρο, που τόσο ανάγκη έχει ό τόπος, σύμφωνα και με την πρόταση που υπάρχει ήδη από την Περιφέρεια, σε μια πιο ρεαλιστική βάση.
3. Την επαφή και έρευνα με ιδιώτες οι οποίοι ενδεχομένως να ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση του γηπέδου, προκειμένου να χρησιμοποιείται για προετοιμασία ομάδων ποδοσφαίρου ή μπάσκετ πχ Αστέρα Τρίπολης ή επενδυτή ο οποίος θα ενδιαφερθεί για την αξιοποίηση του γηπέδου με την παραχώρησή του.
Τέλος με χαρά άκουσα την πραγματοποίηση μιας υποχρέωσης που οφείλουμε, έστω και τώρα, για την βράβευση των κληρονόμων του οραματιστή Αγγελόπουλου, ειδικά για μας που είχαμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να προτείνω στο Διοικητικό Συμβούλιο του Αχιλλέα και την βράβευση των κληρονόμων των ανθρώπων που παραχώρησαν την γή για την δημιουργία του τότε γηπέδου, την οποία οφείλουμε να αξιοποιήσουμε.

Δεν τις θέλουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις με το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ οι αντιπολιτευόμενοι του Δημου για τους γνωστούς πλέον λόγους,ότι δεν έχει λεφτά η Ευρωπαική Ενωση,το Κράτος κτλ.

Και ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ.
Η μόνη ελπίδα να γινουν τα έργα είναι άμα βγει ο Καμπύλης.Τα χρήματα θα δωθούν από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΤΙΜΟΣ που θα χρηματοδοτήσουν φιλότιμα από τις τσέπες τους *** .
Α,και ένας περιπλανώμενος μανάβης.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΗ :κ κ Μαντα-Σκαντζε
Αφου τα νερά του Ανάβαλου έπνιξαν τον κάμπον του Αστρους , αφου οι κόμβοι στον περιφερεικό δρόμου Αστρους -Λεωνιδίου είναι ολοκληρωμένοι,αφού το Αστρος έγινε πρωτεύουσα πόλη με το λαμπερό έργο το Δημαρχείο του Φιλόδημου, αφου το πρόστιμο των 3.500.000εκατομμυρίων ευρώ για το λιμάνι προχωράει καλά ήδη οι Δημότες έχουν πληρώσει 300.000 χιλιάδες ευρώ, απο τις τσέπες τους ήλθε η ώρα του γηπέδου του ΠΑΡΑΛΙΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ.( εκει θα σπείρουν αλάτι αλλα προσοχή στις αλατούσες)
Επειδή οι Δημότες και μυαλό και μνήμη εχουν το επόμενο προεκλογικό έργο ΜΑΝΤΑ-ΣΚΑΝΤΖΟΥ θα είναι το ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ στου ΜΠΑΤΑΡΟΛΑ ( για τους αμερικάνους Βερβαινιώτες) ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΚΓ ( για τους Αγιοπετρίτες) το ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ ( στην ΦΟΥΣΚΑ)
και τι άλλο θα μας πουν αυτοί οι λεβέντες αφου το μόνο που τους εδιαφέρει το πως θα διορίσουν κανά συγγενικό τους άνθρωπο ( Μάθε δημότη ποιά κυρία προσέλαβε επιστημονικό συνεργάτη ο Μαντάς και τι σχέση έχει με τον Σκαντζό.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ......
ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΗΛΟΥΙΑ

Φίλε ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕ έχω κι εγώ αγανακτήσει που δεν τελείωσε το Δημαρχείο με το προγραμμα Φιλόδημος αν και δεν έχει γίνει ουτε η μελέτη για να ζητηθεί η χρηματοδότηση.
Προφανώς κάτι θα ξέρεις παραπάνω.Πρώτα γίνετε το έργο και μετά ζητάμε την έγκριση και τα χρήματα.ΣΩΣΤΟΣ.
Αίσχος επίσης που δεν έφτιαξε ο Μαντάς το δρόμο του Λεωνιδίου αλλά και της Μονεμβάσιας.Δεν με ενδιαφέρει που δεν είναι δική του δουλειά.Εγώ απαιτώ να τα φτιάξει.

Επίσης απο εδω και πέρα να διαλέγει για συνεργάτες φιλους του Καμπύλη και όχι δικούς του.Ποιός είναι αυτός που θα διαλέξει κι όλας?

Προφανώς κάποιους σας ενδιαφέρει μόνο επί ποιας Δημαρχίας θα γίνει το γήπεδο...εμάς όμως τους πολύ περισσότερους μας ενδιαφέρει ο αθλητισμός,για εμάς κ τα παιδιά μας αλλά κ για την ανάπτυξη της περιοχής.Αυτο όμως να γίνει σε σωστή βάση.Δεν μπορεί μια περιοχή να μην έχει ένα κατάλληλο χώρο ώστε να περπατάει κάποιος με ασφάλεια κάνοντας την γυμναστική του.Ο τελευταίος τέτοιος χώρος στην περιοχή μας όπου θα μπορούσε να συνδιάσει στίβο και τα υπόλοιπα αθλήματα είναι το γήπεδο του Αχιλλέα, διότι τα υπόλοιπα γήπεδα στην περιοχή είναι μόνο ποδοσφαιρικά.Ας φτιαχτεί κάτι σε σωστές βάσεις είναι ευκαιρία.Ας δούμε λίγο τις γειτονικές πόλεις,Τρίπολη Ναύπλιο Αργος,.Τα γήπεδα είναι γεμάτα μέχρι αργά το βράδυ από κόσμο που περπατάει κ αθλείται.Εδω στο Δήμο δεν υπάρχει δυστυχώς τέτοιος χώρος.

Έχεις απόλυτο δίκιο αγαπητέ 09:20. Θα ήταν ευχή έργον αν γίνει η ορθότερη δυνατή αξιοποίηση των χρημάτων, ώστε να υπάρξει τάπητας τρεξίματος στο Παράλιο Άστρος. Δεν διαφωνεί κανείς να "στρωθεί" το γήπεδο του ποδοσφαίρου, μαζί με αυτό όμως υπάρχουν πολλές ανάγκες πια, χιλιάδων επισκεπτών. Η εξαιρετική τοποθεσία και δομή του χώρου το επιτρέπει. Αν καταφέρει τελικά ο δήμος να πάρει τα χρήματα (600.000 λέει το πρόγραμμα που θα τα μοιράσει σε Π. Άστρος και Κορακοβούνι, άρα 300.000) αξίζει ακόμα και να προσθέσει ένα μικρό ποσό (το πρόγραμμα το επιτρέπει) από τον προϋπολογισμό και να κάνει κάτι πιο ολοκληρωμένο. Ας το δούνε σαν βασική τουριστική υποδομή. Ευκαιρία να αποδείξουν ότι δεν κινούνται "φραστ-φρουστ" προεκλογικά για τα μάτια του κόσμου αλλά τους νοιάζει να κάνουν κάτι καλύτερο... Μακάρι να υπάρξει λογική...

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio