Συμπληρωματικά στοιχεία για το Δημαρχείο Βόρειας Κυνουρίας

Τρί, 22/01/2019 - 14:16
Image

Συμπληρωματικά στοιχεία για το Δημαρχείο Βόρειας Κυνουρίας Άστρους

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο

α) 31 Μαρτίου 2005 υπογράφεται το 1209 συμβόλαιο μεταξύ του υπογράφοντος και των κληρονόμων Γαϊτάνη για την αγορά του οικοπέδου 6.100 m2 απέναντι από τον Άγιο Νικόλαο για την κατασκευή Δημαρχείου στο συμβολαιογραφείο Μαρίας Ιωάννη Γαλάνη.

β) Τα χρήματα της αγοράς προέρχοντο από το πρόγραμμα ΕΠΤΑ και μάλιστα τα πήραμε από κάποιον άλλο δήμο που δεν μπόρεσε να τα απορροφήσει.

γ) Η αντικειμενική αξία του οικοπέδου ήτο 297.837,38 € σύμφωνα με την έκθεση της Εφορίας, αλλά μετά από διαπραγμάτευση το αγοράσαμε 265.000 € με αποκλειστικό σκοπό, όπως είπαμε, την κατασκευή δημαρχείου στο χώρο αυτό.

δ) Σύμφωνα με το νόμο για να αλλάξει ο σκοπός ενός συμβολαίου αγοράς, κληροδοτήματος, δωρεάς κλπ. θα πρέπει το νομικό πρόσωπο να προσφύγει στο αρμόδιο Πρωτοδικείο και να αλλάξει τον τίτλο του σκοπού της δωρεάς, αγοράς ή του κληροδοτήματος. Τέτοιο πράγμα εδώ δεν έγινε και η δημοτική αρχή αυθαίρετα με μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μετέτρεψε τον σκοπό από Δημαρχείο σε Λαϊκή Αγορά  (είναι νόμιμο?)  Αν είναι δυνατό η απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου να αναιρέσει το συμβόλαιο.

ε) Αριθ. προένταξης χρηματοδότησης από το ΘΗΣΕΑΣ 1185/2006 από το 45% της κατανομής του όλου προγράμματος – 340.000 €

ζ) Αριθ. προένταξης πάλι στο Θησέας για την μελέτη 1178 με 26.670 € .

η) Ύστερα από πρόσκληση δική μου πρόθυμοι όλοι οι μηχανικοί του Δήμου εξέφρασαν τη βούληση να βοηθήσουν για την σύνταξη των μελετών αφιλοκερδώς εκτός από την αρχιτεκτονική μελέτη.

η) Αναθέσαμε στον σημερινό Δήμαρχο κ. Μαντά την εκπόνηση τοπογραφικού διαγράμματος για την κατασκευή Δημαρχείου να το χρησιμοποιήσουμε  στον διαγωνισμό αρχιτεκτονικής μελέτης με αμοιβή του κου Μαντά  1.500 €

θ) Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, ύστερα από απόφαση – αίτημα του Δημοτικού μας Συμβουλίου μας συνέταξε φάκελο των τεχνικών προδιαγραφών για την αρχιτεκτονική μελέτη (αφιλοκερδώς).

Όλα αυτά βέβαια απαιτούσαν χρόνο, ο καιρός περνούσε και δεν προλάβαμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση ενός έργου που ήταν όνειρο και σκοπός δικός μας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας του Δήμου μας.

Ι) Τον ίδιο χρόνο αγοράσαμε και το παραπλήσιο εργοστάσιο του Ευθυμίου(ελαιουργείο) με σκοπό να γίνει σύνθεση αυτών με ένα μουσείο ελιάς, λαδιού και πολυχώρος άλλων δραστηριοτήτων (έκταση οικοπέδου 1.800 m2)  και αυτό έχει μείνει όπως το αφήσαμε.

Κ) Τα παραδώσαμε το 2007 στην επόμενη Δημοτική αρχή, η επόμενη στην μεθεπόμενη και η μεθεπόμενη στην σημερινή όπως τα περιέγραψα.

Λ) Έκτοτε παρέμειναν έτσι επί 13 χρόνια και σήμερα καλούμεθα κιόλας να λογοδοτήσουμε γιατί εμείς επί 4 χρόνια δεν προβήκαμε στην κατασκευή του Δημαρχείου, αφού ολοκληρώσαμε όλα τα διαδικαστικά, που δυστυχώς παρέμειναν μόνο ως διαδικαστικά αφού κανείς από τους τρεις επόμενους δημάρχους δεν συγκινήθηκε, να προχωρήσει για κάτι περαιτέρω.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2

Ως προς την Λαϊκή

αν έπρεπε ή όχι, να γίνει εκεί…

Όπως είπαμε παραπάνω το συμβόλαιο δεσμεύει το σκοπό για τον οποίο αγοράστηκε με ειδικό πρόγραμμα.

Αν ανατρέξει κανείς στο ΦΕΚ 1150\25-8-2006, άρθρο 1, παρ. 5

περί καταλληλότητας  χώρων για ανέγερση σχολείων καθώς και χώρων μετά κτιρίων κατάλληλων για στέγαση σχολικών μονάδων, θα διαπιστώσει τα εξής:

Ασυμβίβαστες χρήσεις

Αποφυγή σταθμών φορτηγών διακίνησης εμπορευμάτων, βιομηχανικές ή εμπορικές δραστηριότητες.

Ο προτεινόμενος χώρος επιβάλλεται να βρίσκεται 500 μέτρα μακριά από χώρους ή λειτουργίες που αποτελούν ηχορύπανση (φωνές, θορύβους κλπ.)

Η απόσταση της λαϊκής από το Λύκειο και το Γυμνάσιο όπου μεθαύριο θα γράφουν Πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και κάθε Παρασκευή που κάνουν μάθημα τα παιδιά είναι μόνο 20 μέτρα μακριά  αγαπητοί φίλοι.

Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Όλα αυτά που γράφω σήμερα και αυτά που έγραψαν οι αξιόλογοι συνεργάτες μου Στέλιος Παπαντώνης, Σωτήρης Λάτσης και Άγγελος Καμπύλης είναι η πραγματική αλήθεια και μόνο αυτή.

Εξ’ άλλου τα γραπτά μένουν, τα έργα μένουν, τα λόγια πετάνε.

Είναι όμως ντροπή να ασχολείται μία δημοτική αρχή για τα πεπραγμένα της τετραετίας μιας  δημοτικής αρχής πριν 13 χρόνια και να μην κριτικάρει τα συνεταιράκια που είχε και την προηγούμενη και την προπροηγούμενη αρχή.

Με τις σκέψεις αυτές κλείνω και βέβαια είμαι ανοιχτός για κάθε διάλογο όπου δει για όλα τα θέματα του Δήμου, καθαρά ξάστερα και σταράτα.

Όσο για τους φίλους και συνεργάτες μου είμαι υπερήφανος και ευτυχής που βρέθηκαν δίπλα μου και εμμένω στην άποψη ότι εργάστηκαν με ήθος, αξιοπρέπεια και πολύ μεράκι, γι αυτό δημιούργησαν ένα τεράστιο έργο.

         Στράτης Δαλιάνης

πρ. Δήμαρχος Β. Κυνουρίας

Σχόλια επισκεπτών

Αν είσαι εκπαιδευτικός όλα τα σκέφτεσαι κ Στράτη οί άλλοι συνάδερφοι σου αυτό καί ο σύλλογος γονέων καί κηδεμόνων έκαναν κάποια ενέργεια γιά αυτό άραγε.20 μέτρα απ τό σχολείο.Κάθε μέρα περνάμε απ εκει ούτε πού πέρασε απ το μυαλό μας

τώρα τα σκέφτεσαι αυτά κ. Στράτη. Αγόρασες όμως το οικόπεδο για Δημαρχείο όταν είδες οτι δε χωράει η είσοδος απο το Αγιο Νικόλα. Τότε δεν το είχες σκεφτεί οτι όλα τα αυτοκίνητα του Δημαρχείου θα έμπαιναν και θα έβγαιναν δίπλα στο σχολείο? ή τότε ήταν αλλιώς? Μήπως αυτό δεν το απαγορεύει ο νόμος? Μα ο νόμος που επικαλείσαι αναφέρει πως χωροθετείς σχολεία, όχι Λαικές.. Κάτι μπερδεύεις Στράτη και δεν το λές...... Εξάλλου, πάντα μαέστρος ήσουν στις μισές αλήθειες...

Ναι υπαρχει οντως και η αλλη αληθεια η μιση.Τα κοριτσια θα πεταγονται να ψωνιζουν απο το σχολειο λαικη.Η θα ακουνε φρεσκα ψαρια και φρεσκες ντοματες στις εξετασεις.Α και ηταν ο νυν δημαρχος ο υπευθυνος ρε τι μαθαινει κανεις εστω και καθυστερημενα

Θεωρώ ότι ο περιφερειακός δρόμος η αυτός πρός τό παραλιο Αστρος θά ήταν ο ιδανικότερος τόπος γιά Δημσρχέιο.Πρέπει νά είμαστε οί μοναδικοί πανελλαδικά πού δέν εξαντλήσαμε τα περιθώρια σε εγκαταστάσεις πού ηδη υπαρχουν στήν περιοχή.Μιλάω γιά Καρέλα όλα μαζί και νομίζω θά γίνοταν μιά μικρή πολιτεία εκεί.Τό ενοίκιο ο Τίγρης Μελισαννιδης θα τό ρυθμιζε πολύ χαμηλά.Αλλά καί στήν περίπτωση να αποφεύγαμε το ενοικιο αν διαπραγματευομασταν τον εξυγχρονισμό της εγκατάστασεως η αυτών της αγροτικής τράπεζας λίγο πιο κάτω στο δρόμο( μέσω των πόρων )και νά φτιάχναμε ωραίες εγκαταστάσεις.Επίσης από τό Αστρος καί τήν ευρύτερη περιοχή λείπει ενα εμπορικό κέντρο πού να πληρεί τις προυποθέσεις σύγχρονου εμπορικού κέντρου ,πού νά έλκει τον κόσμο καί οχι νά τόν απωθεί.Μην ακούσω ότι δεν υπάρχει κόσμος.Χρήματα μπορεί να μήν υπάρχουν στήν περιοχή αρκετά πλέον, αν καί εχω αντίθετη άποψη, αλλά πώς θά προσεγγίσουμε νέο κόσμο καί χρήματα στήν περιοχή μας.Τό δημαρχείο είναι σημαντικό έργο αλλά προέχει νά εξασφαλιστούν ή θέση οδηγού ασθενοφόρου προέχει νά στηριχθούν οί ντόπιοι επαγγελματίες ,νά ανοίξουν νέοι ορίζοντες επαγγελματικης κατάρτησης στήν περιοχή μας ώστε να ζητήσουμε ενα ΙΕΚ η ΤΕΙ κάποτε. Αυτά.P.n

Έχω μια απορία κ.Στρατη Δαλιάνη !! Όταν επί δημαρχίας σου έκανες την αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου 6.100 μ2 για να κατασκευάσει το Δημαρχείο γιατί δεν σκέφτηκες να αγοράσει και το διπλανό οικόπεδο που σήμερα έχουν γίνει καταστήματα, και αγοράστηκε αργότερα αν δεν κάνω λαθος από μηχανικούς της περιοχής, ώστε να είναι μεγαλύτερη η πρόσοψη του οικοπέδου επί του επαρχιακού δρόμου απέναντι από τον Άγιο Νικόλα???

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio