Έγινε το πρώτο βήμα για το νέο Δημαρχείο της Βόρειας Κυνουρίας

Κυρ, 13/01/2019 - 21:16
Image

Το απόγευμα του Σαββάτου συνεδρ'ιασε στο Άστρος  Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης με το 'ενα θέμα να αφορά την ανέγερση Δημαρχείου στο Άστρος. Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς ανέφερες τα εξής:

Ένας καινούργιος αγώνας δρόμου ξεκινά για το Δήμο μας. Για την χρηματοδότηση της ανέγερσης Δημαρχείου στο Άστρος, από το πρόγραμμα Φιλόδημος του Υπουργείου Εσωτερικών. Αγώνας δύσκολος και απαιτητικός σε στενά χρονοδιαγράμματα. Εκτός από την δουλειά και τη συνεργασία, απαραίτητη συνταγή επιτυχίας αυτή τη φορά είναι να αφήσουμε πίσω τις αντιδράσεις, τις μικροψυχίες, τα πολιτικά και άλλα συμφέροντα του παρελθόντος. Γιατί όλα αυτά μας έκαναν ένα Δήμο χωρίς Δημαρχείο. Η ευκαιρίες δε δίνονται κάθε μέρα. Για αυτό και πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι. 
Το πρώτο βήμα έγινε στη χθεσινή επιτροπή διαβούλευσης
.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Ιστορικό

Στον Δήμο μας, το ζήτημα της στέγασης των υπηρεσιών, μας έχει απασχολήσει από το έτος 1998. Ήδη το 2002 εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για την ανέγερση Δημαρχείου στην Πλατεία Β’ Εθνοσυνέλευσης.

 Όμως, λόγω:

Άστοχων χειρισμών του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» που χρηματοδότησε πολλά άλλα Δημαρχεία σε Δήμους την οκταετία 2000 – 2008,

Αδράνειας στην υποβολή προτάσεων σε σχετικές προσκλήσεις του 3ου Κ.Π.Σ. και του ΕΣΠΑ,

Τοπικών επιλογών και αδιαφορίας,

το έργο δεν υποβλήθηκε ποτέ για χρηματοδότηση και τελικά δεν χρηματοδοτήθηκε ποτέ.

Αντ΄ αυτού και ενώ η οικοδομική άδεια ήταν σε ισχύ, ο χώρος της πλατείας Καρυτσιώτη κηρύχτηκε ως ιστορικός τόπος με την από 1/8/2005 απόφαση ΥΠ.ΠΟ.  και οι επιλογές των εκάστοτε τοπικών Δημοτικών αρχών, οδήγησαν στην αγορά άλλου οικοπέδου για την ανέγερση Δημαρχείου.

Με την από 4/8/2011 άδεια του ΥΠΠΟ, εγκρίθηκε εκ νέου η μελέτη ανέγερσης Δημαρχείου στην ίδια θέση.  Η απόφαση αυτή προσβλήθηκε από ιδιοκτήτες όμορων οικοπέδων και εν τέλει ακυρώθηκε με Απόφαση του Κ.Α.Σ.. Αξίζει να αναφερθεί ότι ένα από τα επιχειρήματα που προέβαλλαν οι προσφεύγοντες, ήταν και ότι ο Δήμος δεν ενδιαφέρθηκε για την ανέγερση του Δημαρχείου, αφού απέκτησε οικόπεδο σε άλλο χώρο. Καμία ενέργεια για εξεύρεση χρηματοδότησης, μελέτη και αδειοδότηση Δημαρχείου δεν ακολούθησε για το οικόπεδο που αγοράστηκε και σήμερα ύστερα από χρηματοδότηση του ΠΔΕ και κατασκευή υποδομών λειτουργεί ως χώρος στάθμευσης και χώρος λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς.

Στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας ήδη από το 2007, έχει καταγραφεί η ανάγκη κατασκευής νέου Δημαρχείου. Επίσης στο Γ.Π.Σ. που εκπονήθηκε πρόσφατα και ήδη βρίσκεται στη διαδικασία έγκρισης, αναφέρεται η άμεση αναγκαιότητα στέγασης των υπηρεσιών σε δημοτικό κτήριο. 

Το νέο Δημαρχείο Βόρειας Κυνουρίας θα επιτρέψει την εξοικονόμηση πόρων από ενοίκια, τη συστέγαση όλων των υπηρεσιών και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη. Επιπλέον, στο βαθμό που θα ενταχθεί στην χωρική αναδιοργάνωση του Άστρους το νέο Δημαρχείο θα συμβάλλει στην ανάδειξη ενός νέου πόλου, ο οποίος θα συμπεριλαμβάνει σχολεία, το Μουσείο, και το χώρο της Β’ Εθνοσυνέλευσης.

Σημερινή κατάσταση

Οι Δημοτικές υπηρεσίες στεγάζονται εν μέρει σε δημοτικά κτήρια (Γραφείο Δήμαρχου) και στο μεγαλύτερο ποσοστό σε μισθωμένα ιδιωτικά κτήρια γραφείων εντός του Οικισμού του Άστρους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, με επαναλαμβανόμενες κατ’ έτος αποφάσεις του, παρατείνει τις μισθώσεις αυτές, σε αναμονή πιθανότητας χρηματοδότησης για κατασκευή Νέου Δημαρχείου. Όμως μέχρι σήμερα, δεν είχε δημοσιευτεί πρόσκληση για χρηματοδότηση ΟΤΑ για κατασκευή αντίστοιχων υποδομών, από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους.  Η διαπαραταξιακή επιτροπή που είχε συσταθεί με την 245/2015 απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, έθεσε το θέμα στην επιτροπή διαβούλευσης, η οποία με την 3/2016 απόφαση της πρόκρινε την ανέγερση νέου Δημαρχείου στο Αστρος, αναβάλλοντας όμως την διαδικασία για οικονομικούς λόγους.

Η ευκαιρία του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»

Στις 18/01/2019 ενεργοποιείται η δυνατότητα υποβολής προτάσεων για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «Ανέγερση ή/και Αποκατάσταση Δημοτικών κτιρίων» ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Ανέγερση και Επανάχρηση δημοτικών κτιρίων»

Η πρόσκληση αυτή αφορά τη χρηματοδότηση των Δήμων της χώρας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους, καθώς και παραχωρημένης ακίνητης περιουσίας σε αυτούς, για διάστημα τουλάχιστον 15 ετών μετά την οριστική παραλαβή του έργου. Ειδικότερα θα χρηματοδοτηθούν έργα που αφορούν την κατασκευή – ανέγερση νέων δημαρχιακών κτιρίων ή/και επέκταση υφιστάμενων.

Α) Η κατασκευή – ανέγερση αφορά τους Δήμους που δεν διαθέτουν ιδιόκτητο δημαρχιακό κτίριο στην έδρα του Δήμου ή σε απόσταση μικρότερη των 20km από αυτή. Ο περιορισμός της χιλιομετρικής απόστασης δεν αφορά στους ορεινούς Δήμους όπως αυτοί προσδιορίζονται στο Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ I» (ν. 4555/2018) στα άρθρα 2 και 3, όπως αυτά συμπληρώνουν το άρθρο 2 του ν.3852/2010.

Β) Η επέκταση αφορά σε ιδιόκτητα δημαρχιακά κτίρια τα οποία δεν επαρκούν για την πλήρη στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου.

Η τεκμηρίωση ανάγκης της ανέγερσης νέων / επέκτασης δημαρχείων πρέπει να αποδεικνύεται από χρηματοοικονομική ανάλυση / μελέτη σκοπιμότητας από την οποία να προκύπτει η οικονομική ωφέλεια του Δήμου από την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης με βάση τα στοιχεία του εγκεκριμένου Οργανισμού (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας) και της υφιστάμενης στελέχωσης του Δήμου.

Είναι προφανές ότι με τη δημοσίευση της παραπάνω πρόσκλησης, δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα χρηματοδότησης για την κατασκευή σύγχρονου Δημαρχείου σε επέκταση του Υφιστάμενου Γραφείου Δημάρχου στο Κέντρο του Αστρους. Η κατασκευή – ανέγερση δεν μπορεί, κατά την άποψη μου, να αποτελέσει στόχο για το Δήμο μας, αφού δεν πληροί τα κριτήρια της πρόσκλησης. Η ύπαρξη του Υφιστάμενου Δημοτικού κτιρίου, δημιουργεί σύμφωνα με την πρόσκληση του προγράμματος τον μονόδρομο της περίπτωσης Β.

Απαιτούμενες ενέργειες / χρονοδιάγραμμα / διαδικασίες / προβλήματα

Α.  Επικαιροποίηση -  καταγραφή των αναγκών των δημοτικών υπηρεσιών σε χώρους με την εκ νέου σύνταξη κτηριολογικού προγράμματος.

Β. Εξασφάλιση Γής

Για την επέκταση του υφιστάμενου Δημαρχείου, απαιτείται η εξασφάλιση πρόσθετου χώρου (οικόπεδο) βόρεια του δημοτικού ακινήτου. Το σημερινό δημαρχείο βρίσκεται εντός δημοτικού οικοπέδου με ΚΑΕΚ 030271311001 εμβαδού 415.05 τ.μ. Για να δημιουργηθεί οικόπεδο ικανού εμβαδού για ανέγερση σε προσθήκη κατ’επέκταση, θα πρέπει να συνενωθεί τουλάχιστον με τα γειτονικά:

ΚΑΕΚ 030271311022  εμβαδού 236,35τ.μ. και

ΚΑΕΚ 030271311002  εμβαδού 184,45τ.μ.

Δημιουργώντας συνολικό οικόπεδο εμβαδού 835,85τ.μ.

Σε περίπτωση μη εξυπηρέτησης των αναγκών του κτηριολογικού προγράμματος, πιθανώς να απαιτηθεί και η επιπλέον συνένωση με το οικόπεδο,με ΚΑΕΚ 030271311020, εμβαδού 423,74τ.μ.

Επίσης, για την εξασφάλιση χώρου στάθμευσης των δημοτικών οχημάτων και των οχημάτων Δημοτικών υπάλληλων, θα ήταν σκόπιμη η αγορά του οικοπέδου με ΚΑΕΚ 030271310027 εμβαδού 1450,21τ.μ. των ίδιων ιδιοκτητών με το 030271311002.  

Γ. Έλεγχος Πολεοδομικών δεδομένων

Πριν την έναρξη όποιας διαδικασίας αγοράς Γής, θα πρέπει να ελεγχθούν όλα τα πολεοδομικά δεδομένα των οικοπέδων ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα ανάπτυξης των απαιτούμενων ποσοστών δόμησης, κάλυψης και όγκου και να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα λήψης των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων.

Δ. Εκπόνηση, έλεγχος και θεώρηση μελετών.

Στην πρόσκληση του προγράμματος Φιλόδημος, αναφέρεται η απαίτηση για συνυποβολή με το αίτημα χρηματοδότησης και όλων των οριστικών μελετών του έργου, ελεγμένες και θεωρημένες. Δεδομένου του υφιστάμενου φόρτου της Τ/Υ του Δήμου μας από ανειλημμένες ανελαστικές υποχρεώσεις σε ήδη ενταγμένα και σε εξέλιξη έργα, αλλά και της περιορισμένης από άποψη αριθμού και ειδικοτήτων επάρκειάς της για εκπόνηση, παρακολούθηση, έλεγχο και θεώρηση των οριστικών μελετών στα χρονοδιαγράμματα που απαιτούνται, θα πρέπει να αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι ενίσχυσης της Τ/Υ στο επίπεδο της εκπόνησης των μελετών (Τοπογραφικές, Αρχιτεκτονικές, Στατικές, Η/Μ, Τεύχη Δημοπράτησης).

ΣΤ. Χρονοδιάγραμμα

Η πρόσκληση «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» με τίτλο «Ανέγερση και Επανάχρηση δημοτικών κτιρίων» αναφέρει ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων την29η Μαρτίου 2019.

Μάλιστα, καθώς μετά την υποβολή της πρόσκλησης ακολουθεί η άμεση αξιολόγηση, η ημερομηνία υποβολής των προτάσεων δύναται να λήξει σε χρόνο νωρίτερο της ανωτέρω προσδιοριζόμενης ημερομηνίας σε περίπτωση εξάντλησης του προς διάθεση προϋπολογισμού.

Άρα, θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις που να εξασφαλίζουν την ολοκλήρωση όλων των προαπαιτούμενων στην πρόσκληση ενεργειών, έως τις 29-3-2018.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας

Παναγιώτης K.Μαντάς

Σχόλια επισκεπτών

Αντιπαρέρχομαι για λόγους οικονομίας χώρου και χρόνου το ιστορικό μέρος της εισήγησης του κ. Δημάρχου,και εστιάζω στην παρακάτω πρότασή μου...
Φαίνεται λοιπόν από την εισήγηση πως για την ανέγερση ή επέκταση του "νέου" δημαρχείου, απαιτείται αγορά οικοπέδων κλπ χώρων γεγονός που λόγω της θέσεως των,κέντρο του Άστρους , θα εκτοξεύσουν κατά πολύ το συνολικό κόστος του όλου έργου . Γιατί λοιπόν να μην αξιοποιηθεί ο χώρος του παλαιού γηπέδου,ιδιοκτησίας πλέον του δήμου βόρειας Κυνουρίας, στα νοτιοανατολικά της τοπικής κοινότητας Μελιγούς, όπου μπορούν να συγκεντρωθούν ΟΛΕΣ οι υπηρεσίες του δήμου σε ένα υπερσύγχρονο δημαρχείο, ακόμα και τα πάσης φύσεως οχήματα και συνεργεία του,άφθονοι χώροι όχι μόνο για στάθμευση των οχημάτων του προσωπικού, αλλά και των συναλλασσομένων πολιτών και πάλι να μένει αδιάθετος χώρος , υπάρχει δε η άμεση και απρόσκοπτη πρόσβαση λόγο επαφής ουσιαστικά με την τον εσωτερικό δρόμο Αστρους -Μελιγού-Λεωνίδιο αλλά και τον περιφερειακό Άστρους -Λεωνιδίου. Τέτοιος χώρος ΔΕΝ υπάρχει ούτε θα βρεθεί σε όλη την έκταση του δήμου.Και μη βιαστούμε να πούμε περί έδρας του δήμου κλπ...κλπ... Ας γίνει ,εάν φυσικά χρειαστεί, ότι έγινε με το θέμα του ενιαίου οικισμού για την κατασκευή των δικτύων του βιολογικού. Μεσόγειο Άστρος-Μελιγού ,Παράλιο Άστρος. Και ο νοών νοητό. Ιδού η Ρόδος ιδού και το μηδενικό κόστος εξευρέσεως και αγοράς χώρων .
Πρόταση που θα την προωθήσω σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς,σε όλες τις βαθμίδες διακυβέρνησης.
Ευχαριστώ.

Κρίμα υποτίθεται ότι είσαι και νέος και εκπροσωπείς το καινούργιο.
Η απάντηση έρχεται από μόνη της από τα πρόσωπα που επιλέγεις για υποψήφιους στον συνδυασμό σου.
Σκιές από το παρελθόν δώσε και λαβείν αυτό από μόνο του δείχνει την απόγνωση που είσαι.

Α ρε Τάκη, όσο πλησιάζουν εκλογές οι συριζαιοι θα φτιάξουν ουρανοξύστες και διαστημικού σταθμούς (τώρα δίνουν το χρήμα μετά τις εκλογές Θα τα φτιάξουν) κι εσύ θα τη βγάλεις μόνο με επέκταση δημαρχείου; Τζάμπα το χρήσμα...

Σωπα ρε μεγαλε.Γραψε μας και μας να μαθουμε τις λαμογιες.Η τις κρατας κρυφες για να τον προστατεψεις?
Αλλωστε ο Μαρτης ειναι πριν τις εκλογες .Θα εχουμε δει τι θα γινει.
Εσεις συνεχιστε το χαβα σας μεχρι τοτε .Μια σας μαρανε το ενα,μια δε γινεται το αλλο,μια δεν υπαρχουν λεφτα για το τριτο.
Αν ητανε να παρετε το δημο ,θα καταλαβαινα οτι το κανετε εκ των προτερων για να δικαιολογησετε το οτι δε θα κανατε τιποτα.Ουτε θα διεκδικουσατε χρηματα γιατι δε θα μπορουσατε και φυσικα κανεις δε θα ενδιαφεροταν να σας βοηθησει οπως γινοταν και παλια.
Τωρα που ξερετε καλα οτι ουτε συνδυασμο δε μπορειτε να φτιαξετε,γιατι το κανετε?
Για να απελπισετε και τους λιγοστους οπαδους σας οτι δεν προκειτε να γινει τιποτα ουτως η αλλως?

Όλοι ξέρετε ότι αν ποτέ γίνει δημαρχείο, ο Μαντάς θα το φτιάξει. Και βγάζετε τη χολή σας. Ξέρετε κάτι ρε νούμερα της αντιπολίτευσης που θέλετε να γίνετε και δήμαρχοι? Δεν θα σας ψηφίσουμε. Όχι γιατί ρίχνετε χολή στον καλύτερο δήμαρχο που είχε ποτέ ο δήμος. Κανείς δεν είναι παντοτινος. Αλλά γιατί εσείς είσαστε εξόφθαλμα ανίκανοι να κάνετε οτιδήποτε. Ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι δε φτάνετε το Μαντά.

Μην εξάπτεστε κύριοι πραίτορες. Είχατε 9 χρόνια να κάνε πολλά πράγματα. 5 ολόκληρα ξεκάθαρα, πλήρους παντοκρατορίας, ώστε να ετοιμάσετε πρόταση για δημαρχείο και να την υλοποιείσετε. Τα προγράμματα έτρεχαν άλλο που έπρεπε να συνεργαστείτε με την περιφέρεια κι όπως τώρα φαίνεται ξεκάθαρα για λόγους πολιτικού συμφέροντος επιλέξατε να στερήσετε πόρους από τον τόπο σας. Θα τα ακούτε λοιπόν τώρα. Όσα ταξίματα και υποσχέσεις να εμφανίζετε προεκλογικά δεν σας πι-στευ-ει κα-νείς. Κι αυτό κατάκτηση σας είναι να μην σας πιστεύει πια κανείς. Οπλιστείτε με υπομονή γιατί μέχρι να απαλλαγείτε από τα καθήκοντά σας έχετε να ακούσετε πολλά.

Μέχρι να απαλλαγούν αυτοί από τα καθήκοντα τους, προλαβαίνεις εσύ να μάθεις αφαίρεση ?... 2011-2019 κάνει 8. Το Δημοτικό το έβγαλες?.... τους πραίτορες που τους έμαθες? σε κόμιξ?

ΧΑΧΑΧΑ ρε κακομοίρη τα έτη δεν είναι πορτοκάλια... μετράνε κανονικά από την πρώτη μέρα. Αν δεν σου βγαίνει μέτρα με τα δάχτυλα. 9 χρόνια είναι γεμάτα κι αν σου φάνηκαν λίγα δεν πειράζει πάλι με χρόνια με καιρούς...

Στην πρώτη Δημοτικού, με πορτοκάλια μετράνε.. Αλλά τώρα, αν εσύ νομίζεις οτι έχουμε Δεκέμβρη του 2019, ρε φίλε? τι πίνεις και δε δίνεις?

Είχατε 9 χρόνια κύριοι να βαλετε την επέκταση του δημαρχείου στο προγραμμα Φιλόδημος που βγήκε τέλη του 2018.
Καποιοι προφανώς μας θεωρούν ηλίθιους.
Τουλάχιστον μάθαμε την άποψή τους ότι δε θέλουν νέο Δημαρχείο από τα λεφτά της κυβέρνησης της Ελλάδας και ότι δε θα έκαναν τίποτα για να πάρουν και αυτό το έργο.
Προφανώς θα ζητήσουν χρήματα από ξένες χώρες αυτοί αν εκλεγούν για να κανουν εργα.
Αλήθεια ΠΟΙΟΝ νομίζετε ότι κοροιδευετε?

Χολή και όξος πίνει, αλλά δεν έχεις δίκιο ότι δε δίνει'θέλει να μας το κεράσει κι όλας.
Πόσο υποφέρουν μέσα τους μερικοί όταν πάει να γίνει κάτι καλό!
Πόσο καλύτερη θα ήταν η χώρα μας αν δεν είχε τέτοια μιζέρια,κακοπροαίρετη διάθεση,αρνητικότητα και μηδενισμό.
Αν υπήρχε εποικοδομητική κριτική ,έστω και σκληρή,αλλά όχι κακόμοιρη και καταστροφική.

Εγώ πάντως παιδιά παρακολουθώντας τα δρώμενα στο Δήμο πεθαίνω στα γέλια.
Ξέρω από πριν τι θα γραφτεί.
Θα σας το πω και σας για να μην μπείτε στον κόπο να διαβάζετε.

-Είδηση ...Κανει το τάδε έργο ο Μαντάς
_Απάντηση....."Τώρα το θυμήθηκε?"+ μερικά μπινελίκια

-Είδηση....Παίρνει εκατομμύρια ευρώ για το δείνα έργο ο Μαντάς
-Απάντηση..."Δεν υπάρχουν αυτά τα λεφτά γιατί εχουμε χρεωκοπήσει"

-Ειδηση...Το ανακοίνωσε ο Χαρίτσης
-Απ. ..."τι να μας πει εμάς ο Χαρίτσης' + ένα στόλισμα στο γενεολογικό του δέντρο

_Ειδ. ...Εγκρίθηκαν τα χρήματα
-Απ. ...Δε θέλουμε τα λεφτά των βρωμοσυριζαίων

_Ειδ. ...Πήρε κι αλλες χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων ο Μαντάς
-Απ. ...Θα τιμωρηθεί στις εκλογές για τα αίσχη του.Θέλει να εκμαυλίσει τον κόσμο με τα χρήματα

ΜΑΙΟΣ 2019
-Ειδηση........75% πηρε τελικα στις εκλογές ο Μαντάς
-Απάντηση.......Σας τα λέγαμε ,ο λαός τον τιμώρησε ,ούτε 80% δεν πήρε.

Το θέμα είναι ότι δεν έχει πάρει ούτε σεντ μέχρι τώρα και λέει για εκατομμυρια που τα θυμήθηκε προεκλογικά. Μια κουτσή λαϊκή έφτιαξε επί θητείας του. Τα υπόλοιπα φούμαρα. Ούτε λάμπα στη ραχουλα δεν κατάφερε να αλλάξει.

Άγνωστα μέτρα. Άγνωστα κίνητρα. Αλλά πολλά λόγια... Πολλές υποσχέσεις για καλύτερες ημέρες. Σε όλους. Επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Λες και πρόκειται για ανεγκέφαλο κοινό... με μοναδικό του ταλέντο... την αναζήτηση ελπίδας.

Συζητήσεις και διαβεβαιώσεις (και έγγραφες) για ρυθμίσεις και παροχές, μέχρι και από τις "παγωμένες" δημόσιες επενδύσεις και τους πόρους οικονομικών υπουργείων ή της Περιφέρειας. Και ας γελάνε κάτω από τα μουστάκια τους... παράγοντες των υπουργείων, δείχνοντας σαν να ψιθυρίζουν (για την εκταμίευση των πόρων που τάζουν...) το γνωστό... MHN ΦΑΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΓΛΑΡΟΣΟΥΠΑ".

...... Μια κουτσή λαϊκή που το οικόπεδο ήταν αγορασμένο από τους προηγούμενους για να γίνει δημαρχείο,ένα έτοιμο λιμάνι παντελώς ανεκμετάλλευτο που μαραζώνει,σκουπιδούπολη το καλοκαίρι ο πόλος έλξης του Δήμου,βιολογικός αλά γεφύρι της Άρτας....πόσα ακόμα να προσθέσω;;; Αλλά ο Δήμαρχος στο σχεδιασμό επι χάρτου, στη σπέκουλα και στη φανφαρολογία είναι και ο πρώτος!!! Ας μην είχε ο μέντορας του ο γιατρός(!) πιασμένος από τη μύτη τους πέρα του Μουστού ψηφοφόρους θα έτρωγε πολύ μαύρο...Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά.Ειδικά τώρα που στερεύουν οι υποσχέσεις και αποκαλύπτονται οι προθέσεις...

Μαντά, αν βρεις χρήματα και φτιάξεις και το δημαρχείο θα είσαι σαράντα χρόνια δήμαρχος. Θα περάσεις και τον τσιγγουνη. Συνέχισε την καλή δουλειά που κάνεις και εδώ είμαστε εμείς, οι πέρα από το μουστο.... και όλοι οι άλλοι που δε θα γίνει το δημαρχείο στο χωριό τους... άσε όποιον έχει πίκρα που έχασε την κουτάλα να φωνάζει...

Δεν είναι μόνο οι πέρα του Μουστού που πάνε μονοκούκι στο Μαντά.
Δυστυχώς το ίδιο γίνετε σε Βέρβενα,Παράλιο,Μελιγού,Αστρος κτλ για ανεξήγητους λόγους.
Προφανώς έχουν πετύχει επικοινωνιακά να θολώσουν τα νερά,να μπερδέψουν τον κόσμο με τα εκατομμυρια που έρχονται (αλλά δε θα φτάσουν), δημιουργώντας ψεύτικες προσδοκίες σε όλους.

Σταματήστε εκεί στην αντιπολίτευση να παίζετε το παιχνίδι του Μαντά.
Βγείτε στην κοινωνία και δώστε ελπίδα στον αποπροσανατολισμένο κόσμο.
Δεν βλέπετε ότι πηγαίνουμε για συντριβή ?
Μόνο γέλια ακούς αν πει κανείς ότι παίζονται οι εκλογές.
Πρέπει ΤΩΡΑ να του βγείτε από μπροστά βγάζοντας ένα τέτοιο πρόγραμμα που να γίνει ΤΟ ΘΕΜΑ συζήτησης στα καφενεία και στις πλατείες, όπου τώρα κυριαρχεί ο συρφετός των εκατομμυρίων που λένε ότι θα πάρουν.
Για να σώσουμε ότι σώζεται και τουλάχιστον να μην δημιουργηθει καθεστώς παντοκρατορίας τους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio