Η ΝΔ διέγραψε τους «αντάρτες» του Τατούλη

Fri, 11/01/2019 - 14:46

Τη διαγραφή των έξι «ανταρτών» που δεν πείστηκαν από τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη να «μετανοήσουν» για τη στήριξη που δίνουν στον Πέτρο Τατούλη και στη «Νέα Πελοπόννησο» αποφάσισε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας χθες 10 Ιανουαρίου 2019.

Η διαγραφή αφορά στους Αντωνία Μπούζα (Μεσσηνία), Απόστολο Γκούνη (Μεσσηνία), Βασίλη Σιδέρη (Αργολίδα), Γεώργιο Πετρίτση (Κορινθία), Απόστολο Παπαφωτίου (Κορινθία), και Ιωάννη Μπουκουβάλα (Λακωνία).

Η απόφαση

Το Arcadia Portal επικοινώνησε με τον κ. Γεώργιο Πετρίτση, ο οποίος δεν είχε κάτι άλλο να σχολιάσει σχετικά με την απόφαση του κόμματος παρά: «Και ο κ. Αυγενάκης ήταν κάποτε διαγραμμένος από τη Νέα Δημοκρατία, οπότε ελπίζουμε να βρεθούμε κι εμείς πίσω στη ΝΔ και σε υψηλότερες θέσεις».

Ο κ. Πετρίτσης σχολίασε κυρίως την απόφαση της ΝΟΔΕ Πελοποννήσου να στηρίξει τον κ. Αυγενάκη, κάνοντας λόγο για «ιδιοτελή» συμπεριφορά εκ μέρους των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που δεν στήριξαν Νίκα, την κομματική επιλογή, δηλαδή, και που συμπεριφέρθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, λέγοντας ότι είναι θλιβερή και ότι δεν είναι δυνατόν να κατηγορούνται για ιδιοτελή συμπεριφορά άνθρωποι που έμειναν πιστοί στις αρχές τους και στον συνδυασμό τους.

Είμαι 35 χρόνια στη Νέα Δημοκρατία. Για το κόμμα έχω τρέξει πολύ περισσότερο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Βάζω την αξιοπρέπειά μου πάνω από την κομματική πειθαρχία.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την αντιπεριφερειάρχη κυρία Αντωνία Μπούζα, ζητήσαμε μια πρώτη αντίδραση στη διαγραφή της. Η κυρία Μπούζα, αφού είπε ότι η ίδια δεν θα κάνει πίσω στις αποφάσεις της να στηρίξει τον Πέτρο Τατούλη, στοχοποίησε τον υποψήφιο περιφερειάρχη με τη Νέα Δημοκρατία Παναγιώτη Νίκα ως «ηθικό αυτουργό» των διαγραφών, καθώς, όπως δήλωσε η ίδια, ο κ. Νίκας απαιτούσε τη διαγραφή όλων όσοι διαφωνούν με την κεντρική πολιτική απόφαση του κόμματος. Μάλιστα, η κυρία Μπούζα μάς είπε ότι αφιερώνει τη διαγραφή της στη μνήμη του πατέρα της, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, ενός ανθρώπου που την γαλούχησε με τις αξίες της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας και που ως την τελευταία του πνοή ήταν πιστός στρατιώτης της παράταξης.

Μιλήσαμε και με τον κ. Βασίλη Σιδέρη στην Αργολίδα, ο οποίος φάνηκε οργισμένος με την ανακοίνωση των ΝΟΔΕ Πελοποννήσου, στην οποία χαρακτηρίζονται «ιδιοτελείς» όλοι όσοι επιμένουν και στηρίζουν τον Πέτρο Τατούλη. Ο κ. Σιδέρης χαρακτηριστικά είπε: «Εμείς είμαστε ανιδιοτελείς, οι ΝΟΔΕ είναι ωφελιμιστές, ιδιοτελείς και καιροσκόποι. Αν νομίζουν οι ΝΟΔΕ ότι θα σπρώξουν με αυτόν τον τρόπο τον κόσμο στον κ. Νίκα, είναι γελασμένες. Οι εκλογές κερδίζονται με κοινωνικές συμμαχίες, με σχέσεις με την κοινωνία. Αυτό το ξέρω καλά εγώ, με τους 9.300 σταυρούς στην Αργολίδα. Όσο για τη ΝΟΔΕ Αργολίδας και τον κ. Σχοινοχωρίτη, μια ερώτηση μόνο: ποιος έκανε 1.100 εγγραφές μόνο στο Άργος; Ας βαδίσει το κόμμα με τον κ. Νίκα».

Ο κ. Νίκας είναι επιλογή ήττας για τη Νέα Δημοκρατία

Ο κ. Σιδέρης εξακολούθησε λέγοντας ότι τα στελέχη που διαγράφηκαν, είναι πολύ πιο νεοδημοκράτες από τους «όψιμους γυρολόγους» της παράταξης, ενώ επεσήμανε για ακόμα μία φορά ότι ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι διαγραφέντες είχαν επισημάνει από τις 21 Σεπτεμβρίου στη Νέα Δημοκρατία ότι η επιλογή Νίκα θα διχοτομήσει την Πελοπόννησο. «Στηρίζουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά παραμένουμε στη γραμμή Τατούλη για την Πελοπόννησο και τους πολίτες της».

 

Γαλανιάδη Εύα

Πηγή: arcadiaportal.gr

Comments

Submitted by Anonymous on Fri, 11/01/2019 - 17:30 Permalink

Κατάντια και υποκρισία. Οι άνθρωποι ζουν σε κομματικές σπηλιές και ταυτόχρονα είναι υποκριτές. Βάζουν δήθεν πειθαρχία μόνο στην περιφέρεια και στους δήμους ανέχονται τις υποστηρίξεις κουρελούδες του κάθε βουλευτή με ΣΥΡΙΖΑ και ανάλογα με το συμφέρον. Ξανάπεσε μαύρο το 2010 και μυαλό δεν βάλανε. Θα το ξαναφάνε και τώρα. Περαστικά.

Submitted by Ενας on Fri, 11/01/2019 - 19:50 Permalink

Κομματικη πειθαρχια μονο σε ολοκληρωτικα κουμουνιστικα σταλινικα καθεστωτα εφαρμοζεται και οχι σε δημοκρατικα . Εισαστε απαραδεκτοι και η ηττα σας θα ειναι μεγαλη . Πιο μεγαλη ηττα θα ειναι ομως του βουλευτη που παταει σε 2 βαρκες

Submitted by share on Fri, 11/01/2019 - 22:31 Permalink

Κάποιοι είναι πανέξυπνοι αφού μπορούν να κουμαντάρουν και να καπελώνουν αρκετούς ! Και να στραφείτε εναντίον τους δε γίνεται τίποτα . Πάλι θα τους ψηφίσετε . Και βέβαια θα πατάνε σε δυο βάρκες , ποιος θα τους το απαγορέψει ; Με τι προσόντα !Δημοκρατία δεν έχουμε ;

Submitted by Anonymous on Sat, 12/01/2019 - 00:34 Permalink

Tι το συζητάμε?Ανεξάρτητα από προτιμήσεις ΚΑΙ ο Τατούλης θα βγει ΚΑΙ ο Βλάσης θα βγει ΚΑΙ ο Μαντάς θα βγει.Λίγο πιο δύσκολα ο Τατούλης στο β γύρο ,άνετα ο Βλάσης,ακόμα πιο άνετα ο Μαντάς.
Είτε το θέλουμε ,είτε όχι,όλοι στην Αρκαδία το γνωρίζουν.Ολα τα άλλα είναι εκτός επαφής με την πραγματικότητα.Τα γράφουν είτε κομματάρχες του Βλάσση εναντίον του Τατούλη,του Μαντά εναντίον Τατούλη,του Τατούλη εναντίον Βλάσση,του Καμπύλη εναντίον Μαντά.

Submitted by Anonymous on Sat, 12/01/2019 - 11:36 Permalink

Η διαφορά μας είναι ότι εσάς ο καημός σας είναι οι εκλογές και τα νταραβερια σας αλλά εμάς είναι οι ζωές μας και ο τόπος μας. Εσείς κερδίστε ή ονειρευτείτε για τις εκλογές ότι θέλετε, εμείς θα συνεχίσουμε με τα ψέματα με την αδιαφορία και την αχρηστοσυνη να μένουμε πίσω.

Submitted by orans on Sat, 12/01/2019 - 12:34 Permalink

Δίκαιο θα ήταν να καταψηφίσει ο κόσμος αυτούς που το παίζουν σε διπλό ταμπλό . Γιατί ως φαίνεται περί πολλού κόπτονται για το κοινό καλό . Τι λέτε , κόπτονται ;

Submitted by Χρυσόψαρο on Sat, 12/01/2019 - 20:09 Permalink

Επειδή μας χαρακτηρίζει η μνήμη του χρυσόψαρου, ας θυμηθούμε τι έλεγε ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης για τη δική του διαγραφή από τον κ. Σαμαρά, το Νοέμβριο του 2010 :
"Προαποφασισμένη εκκαθαριστική επιχείρηση του κόμματος από όσους δεν θεωρούνται απόλυτα υποταγμένοι στην εσωστρεφή και παρωχημένη αντίληψη του κ. Σαμαρά για την πολιτική."
"Διαγραφή που οφείλεται στον παροξυσμό πανικού και την παταγώδη αποτυχία των προσωπικών πολιτικών επιλογών του κ. Σαμαρά στις αυτοδιοικητικές εκλογές."
Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί...

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio