Τροχαίο με εγκατάλειψη παιδιών στο Άστρος

Κυρ, 10/12/2017 - 17:23
Image

Τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ στο 2ο χλμ στην ευθεία Άστρους - Παραλίου Άστρους  με θύματα δύο νέα  παιδιά

Τα ξημερώματα κατά τις 2:30 π.μ σύμφωνα με τα ευρήματα και τις αναφορές των ίδιων των παιδιών, ένα όχημα χτύπησε το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν και τα εγκατέλειψε.

Τα νεαρά παιδιά 21 και 17 ετών νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης με τον 17χρονο συνοδηγό να έχει τραυματιστεί πιο σοβαρά. Η διακομιδή τους στο Κέντρο Υγείας Άστρους έγινε με το περιπολικό, ενώ από εκεί στην Τρίπολη με ασθενοφόρο που ήρθε από την Τρίπολη, καθώς στο Άστρος δεν υπήρχε οδηγός.

Ευτυχώς που το περιστατικό δεν ήταν τόσο σοβαρό όσο θα μπορούσε να είναι και οι 

Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει οδηγός σε ετοιμότητα Σάββατο βράδυ στο Άστρος.

 

Τέλος η αστυνομία κάνει έρευνες για τον εντοπισμό του ασυνείδητου οδηγού

φωτογραφία αρχείου

Σχόλια επισκεπτών

Λοιπόν λίγα πράγματα θα πω απλά και κατανοητά. Καταρχήν Περαστικά στα παιδιά και για τον οδηγό δεν υπάρχουν λόγια. Όμως για τον οδηγό στο κέντρο υγείας το βλέπω το ακούω και τρελενομαι. Αφού δεν υπάρχει το κράτος να κάνει κάτι και οι άχρηστοι σε κάθε κυβέρνηση κάνουν τ8 ίδιο ας λάβει τα μέτρα του δήμαρχος!!! Αγαπητέ δημαρχε σε παρακαλώ πολύ μίσθωσε εσύ οδηγό βρες λεφτά και αν δεν έχεις βγες στον κόσμο και πες θέλω οικονομική βοήθεια για να μισθωνουμε οδηγό οι πολίτες. Κάνε κάτι σύντομα μαζί με εμάς τους πολίτες και μην ψάξεις να βρεις κανέναν πουστη από δαυτους τους πολιτικούς και βουλευτές. Ξεκινήστε από αύριο να κάνετε σύσκεψη όλοι μαζί να βρεθεί η λύση μεταξύ μας. Να μην θρυνησουμε νεκρούς λόγο έλλειψης οδηγού. ΑΦΉΣΤΕ ΌΛΑ ΤΑ ΆΛΛΑ ΘΈΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΆΚΡΗ ΏΣΠΟΥ ΝΑ ΛΎΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΤΗΣ Β.ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ. με χαρά θα ήθελα να δω μια ανακοίνωση πάνω σε αυτό το θέμα από τον ίδιο το ΔΉΜΑΡΧΟ.

Περαστικά στα παιδιά. Η συμπεριφορά του οδηγού αχαρακτήριστη. Όσον αφορά στην έλλειψη οδηγού θα πρέπει πλέον η τοπική κοινωνία να βρει λύση. Θα ήθελα επίσης να συμπληρώσω ότι θα πρέπει να γίνει ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΛΩΝ ότι ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ΗΠΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΤΑΧΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.

Έναν έδωσε ο Δήμαρχος. Πόσους είχε το κέντρο υγείας που τελικά δεν υπάρχει βάρδια το σαββατόβραδο; Νομίζω είχε άλλους δύο. Με τρείς οδηγούς δεν μπορεί η Διευθύντρια να βγάλει τις βάρδιες ωστε να καλύψει το Σάββατο; Πόσους θέλει, δέκα;

Θέλω να παραθέσω κάποια στοιχεία και σκέψεις για να γίνει κατανοητό το πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις. Ο Δήμος παραχώρησε έναν οδηγό (ευχαριστούμε πολύ και τον Δήμο και τον Βασίλη το Λιλή για την άριστη συνεργασία) ο οποίος καλύπτει ΜΟΝΟ την πρωινή βάρδια (ΟΧΙ Σαββατοκύριακα ΟΧΙ Αργίες) . Ζητάμε λοιπόν από τους άλλους δύο οδηγούς που έχουν βάλει πλάτη όλα αυτά τα χρόνια να δουλεύουν ασταμάτητα ολόκληρη την καλοκαιρινή περίοδο, όλα τα Σαββατοκύριακα, την Περίοδο των Χριστουγέννων,της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, τα τριήμερα της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου, Πρωτομαγιές, Αγίου Πνεύματος κ.ο.κ. ες αεί... Και ρωτάω εγώ, δεν έχουν αυτοί οι άνθρωποι οικογένειες και ανάγκες; Γιατί με αυτές τις συνθήκες και αυτοί οι ίδιοι να μην θέλουν να φύγουν; Γιατί κάποιος άλλος να έρθει να εργαστεί στη Θέση τους; Επειδή το συγκεκριμένο τροχαίο έγινε Σαββατόβραδο και το ακούσατε πρέπει να καλύπτουμε τα Σαββατόβραδα. Τις άλλες ημέρες δεν γίνονται τροχαία; Τα εμφράγματα, τα εγκεφαλικά, τα οξέα πνευμονικά οιδήματα, οι κρίσεις επιληψίας , οι αναφυλαξίες, τα ατυχήματα των παιδιών στα σχολεία και τόσα άλλα επείγοντα γίνονται συγκεκριμένες ημέρες;
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ και δεν λύνεται με ανώνυμα σχόλια μετά από κάποιο συμβάν. Δεν γνωρίζω άλλη λύση εκτός του διορισμού προσωπικού. Ότι άλλο έχουμε προτείνει συναντά νομικά και άλλα εμπόδια. Έχουμε κουραστεί να προσφέρουμε ότι μπορούμε τρέχοντας σε κάθε επείγον με δικά μας μέσα και να μας βρίζουν ασύστολα γιατί δεν υπάρχει οδηγός, γιατί κατά την κρίση τους αργήσαμε, γιατί.. γιατί...γιατί...
Μέσω του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Άστρους και την άμεση κάλυψη κάθε ανάγκης σε υλικά που προκύπτει, το Κέντρο Υγείας μπορεί και λειτουργεί ικανοποιητικά παρόλη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αντιμετωπίζουν τα όποια προβλήματα ιεραρχικά. Για μένα που το ζω καθημερινά αυτό είναι το ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ πρόβλημα της περιοχής, η οποία έχει απίστευτες φυσικές ομορφιές, αξιόλογους ανθρώπους που ενδιαφέρονται γι'αυτήν και τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης.
Οι αρμόδιοι πρέπει να ευαισθητοποιηθούν, να κινητοποιηθούν και να δώσουν λύση

Όλοι όσοι κάνετε κριτική και έχετε δίκιο, για το σοβαρότατο θέμα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας καθώς και αναλώσιμων, φαρμάκων, γιατρών κ.λ.π. που γίνεται πράγματι γιγάντια προσπάθεια να καλυφθούν με κάθε τρόπο, αν ρωτήθητε για το δημόσιο τομέα θα υποστηρίξετε φανατικά την μείωση του δημοσίου και των δημοσίων υπαλλήλων. Δεν θέλετε «μεγάλο» δημόσιο, αλλά ένα πλήρως εξοπλισμένο και επανδρωμένο Κέντρο υγείας, αστυνομικούς σε κάθε γειτονιά για προστασία, πυροσβεστική σε όλα τα σημεία του πεδινού και κυρίως του ορεινού όγκου, σχολεία σε κάθε χωριό και,και,και.... ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΦΟΡΟΥΣ.
ΟΜΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΗ.
Υ.Γ. Μη μου πείτε τις «σαχλαμάρες» για ανακατανομή των δημοσίων υπαλλήλων που αλλού κάθονται και αλλού λείπουν. Υποδείξετε μου μια δημόσια υπηρεσία - που έχει σχέση με κοινωνικές παροχές- που περισσεύει σήμερα προσωπικό. (Σχολεία, νοσοκομεία, Κέντρα υγείας,παιδικοί σταθμοί, διοικητικές υπηρεσίες( ΚΕΠ, ΕΦΚΑ,ΙΚΑ, ΓΛΚ) κ.λ.π.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και σας παρακαλώ σκεφτείτε τι ακριβώς σας φταίει για τα τόσα σας προβλήματα.

Aγαπητέ κ. Πατούρα είστε αξιέπαινοι και άξιοι συγχαρητηρίων.
Δυστυχώς ο εθελοντισμός δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να καλύπτει κάθε αδυναμία και ανεπάρκεια της κρατικής υπόστασης. Όπως δεν μπορεί και ο Δήμος να αναπληρώνει την όποια κρατική απουσία.
Όσο γι αυτούς που σχολιάζουν και κρίνουν για το πώς 3 οδηγοί δεν επαρκούν ...τι να σχολιάσεις και πώς να τους κρίνεις ; Αυτοί είμαστε, αυτά τα μυαλά κουβαλάμε, τους ίδιους πολιτικάντηδες και τις ίδιες πολιτικές και αύριο θα ψηφίσουμε...γιατί πολίτες σ αυτή τη χώρα ποτέ δε θα γίνουμε..

Επειδή τυχαίνει να έχω κάνει δύο αγροτικά το ένα εκ των οποίων στο ΚΥ Αστρους, μπορώ να σας πω ότι το συγκεκριμένο ΚΥ ήταν το πλέον υποδειγματικό. Οι ελλείψεις σε πολλούς τομείς της υγείας είναι σημαντικές και το πιο άδικο είναι να κατηγορουνται οι εναπομειναντες, ότι δεν καλύπτουν τι πράγμα; Κάθε μήνας έχει 90 8ωρα, πώς να καλυφθούν από δύο και τρεις ανθρώπους;

Αγαπητέ Γιάννη, σωστά αυτά που γράφεις και καλά κάνεις και τα γράφεις για όποιον θέλει να γνωρίζει και όχι να μαθαίνει από άσχετους. Όμως επίσης γνωρίζεις και δεν το αναφέρεις, προς τιμή δικιά σου και των συναδέλφων σου, ότι πάντα είσαστε και θα είσαστε μόνοι. Προχωράτε λοιπόν με τους λίγους με αυτούς που σας καταλαβαίνουν και θέλουν να προσφέρουν αυτό που μπορούν. Δύσκολος δρομος σε μια κοινωνία που από το παρελθόν κουβαλάει χρηματιστηριακές αξίες. Καλή δύναμη σε όλους σας εκεί.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio