Μαντάς: Να έρθουμε κοντά στα αρχαιολογικά μνημεία του τόπου μας

Δευ, 27/08/2018 - 11:08
Image
Η Βόρεια Κυνουρία διαθέτει μεγάλο αρχαιολογικό και ιστορικό πλούτο, τον οποίον η δημοτική αρχή φιλοδοξεί να αναδείξει, τόσο για να έρχονται σε επαφή μαζί του οι δημότες και να μαθαίνουν την ιστορία του τόπου τους, δηλαδή τη δική τους ιστορία, όσο και για να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών και επισκεπτών.
 
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς κατά την έναρξη της υπέροχης συναυλίας του Χρήστου Θηβαίου στο Κάστρο του Παραλίου Άστρους την Κυριακή το βράδυ, υπό το φως της πανσελήνου του Αυγούστου στο πλαίσιο του 5ου Estella Festival, αναφέρθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου και στη φιλοδοξία της δημοτικής αρχής οι δημότες να αναγνωρίσουν, να γνωρίσουν, να ανακαλύψουν αυτόν τον σπάνιας ομορφιάς χώρο.
 
Ο Παναγιώτης Μαντάς είπε, αφού αναφέρθηκε εν συντομία στην ιστορία του Νησιού του Παραλίου Άστρους για το οποίο έχουμε ίχνη ζωής από το 3.000 π.Χ.:
 
Φιλοδοξούμε να γενικεύσουμε η σχέση του Δήμου μας με το Κάστρο.
 
«Ο Δήμος δεν είναι ένα γραφείο, αλλά ένα σύνολο δημοτών, μια δημοτική αρχή και ένα Δημοτικό Συμβούλιο. Πρέπει να γνωρίζετε ότι για πέμπτη χρονιά γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια που ξεκίνησε με τον τίτλο ''ανακαλύπτοντας ένα Κάστρο'', συνεχίστηκε υπό τον τίτλο ''αναγνωρίζοντας ένα Κάστρο'', για να μάθουμε όλοι την ιστορία του Κάστρου του Παραλίου».
 
«Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας θέλει να κάνει τους αρχαιολογικούς μας χώρους γνωστούς σε όλους τους δημότες και στους επισκέπτες του. Μέσα από τις εκδηλώσεις δίνουμε τη δυνατότητα της επίσκεψης στο Κάστρο μας, που χρήζει προστασίας, αναστήλωσης, στερέωσης. Αναγνωρίζουμε, σεβόμαστε και επισκεπτόμαστε αυτόν τον χώρο.»
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον λόγο του ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας επεσήμανε για το Νησί: «Ο άνθρωπος για χιλιάδες χρόνια στολίζει με τα έργα του αυτόν τον χώρο και τον καταστρέφει». Μια σημαντική παραδοχή, ώστε να ξεκινήσουμε όλοι, δημοτική αρχή και πολίτες, για να αλλάξουμε τα πράγματα.
 
Να στολίζουμε και όχι πια να καταστρέφουμε.
Video

Σχόλια επισκεπτών

5 χρόνια δήμαρχος + 4 αντιδήμαρχος = 9. Αρχαιολογικό Μουσείο Αστρους: Κλειστό. Επαυλη Ηρωδη στην Ευα Δολιανων: Θαμμένη στο χώμα. Καστρο Παραλίου: Γκρεμισμένα ερείπια. Για όλα αυτά υπάρχουν χρήματα και μελέτες έτοιμες στην περιφέρεια. ΠΟιος ενδιαφέρεται; Πότε θα γίνει πράξη η φιλοδοξία του δήμου; Πόσα χρόνια ακόμα κοροϊδία και μεταξωτές κορδέλες;
ΥΓ Η συναυλία ηταν πολύ καλή αλλά δεν φτάνει

Το να φύγει ο τατουλης και οι συν αυτω, το σκέφτεσαι καθόλου; Είδαμε ποσο βοήθησαν τον τόπο. Η καλημέρα του μαντα τον πείραξε τρομάρα μου; Έχει ταξει σε όποιον μιλα ελληνικά και έχει δουλέψει τους πάντες.. και για να κάνει κάτι, πρέπει να είσαι περιφερειακός σύμβουλος.. εκεί ξέρει μόνο και τα κάνει.. βρε ουστ.. έχει στα λόγια αναστηλώσει κάστρα κι εκκλησιες, έχει φτιάξει αθλητικά κέντρα έχει λύσει τη διάβρωση των ακτών, έχει εξαφανίσει τα σκουπίδια...καλά κάνει τελικά ο Μαντας και λέει καλημέρα μόνο σε σοβαρούς και όχι σε παραμυθάδες... ο τύπος όταν ήταν υπουργός πολιτισμού δεν έκανε τίποτα για το κάστρο, αλλά έφτιαξε το ανάθεμα της ευας. Τώρα θα το κάνει; Μην τρώτε κουτόχορτο....

Σιγα ρε μεγάλε; γιαυτο κλαίει ο Πέτρος στα σκαλάκια στο Καστρί καθε βράδυ; δεν του λέει καλημέρα ο Μαντάς; πω πω τον έχει λιώσει!

Πέρα από τις παρεμβάσεις για αυτά τα θέματα από το Δήμο, δεν υπάρει καμια αλλη δυνατότητα από μέρους του για τα θεματα που απτονται του Υπουργείου Πολιτισμού. μην του τα φορτώνετε και αυτά. Το κάστρο ήταν ερείπιο πριν από αυτόν...αυτός του έδωσε λίγη από την ταυτότητα. Μέχρι εκει μπορεί...

Καημό το χω ο δόλιος ψηφοφόρος να ακούσω μια φορά εναν πολιτικό να πει "εχω την ευθύνη να φτιάξω τον τόπο μου". Για όλα κάποιος άλλος έχει ευθύνη. Μόλις γίνει καμια ράμπα τρέχουν για κορνίζα αλλά για να φτιάξουν τα αρχαία φταίνε τα υπουργεία και ο Τσίπρας και ο Ιμπραήμ. Γιατί βάζουνε για δήμαρχοι αφού δεν μπορούνε;

Δεν κατάλαβες καλά. Μέχρι εκεί μπορεί ο δημος όχι ο Μαντας. Αν νομιζεις ότι αυτός που θέλει να γίνει δημαρχος είναι καλύτερος από τον μαντα, μάλλον κανεις λάθος. Απλως ο Μαντας έχει ένα ελάττωμα: δε λέει ψέμματα και δεν τάζει..

Ωραία τα προεκλογικά αλλά χθες στην υπέροχη αυτή συναυλία συνέβη ένα ατύχημα που πάγωσε το αίμα όλων των παρευρισκομένων....
Υπάρχει κάποια ενημέρωση για τον άνθρωπο. ..Νομίζω πως όλοι θα θέλαμε να μάθουμε αν είναι καλά. ...

Κάντε όλοι τον σταυρό σας ανάψτε καμία λαμπάδα στην Παναγία που είναι καλά ο άνθρωπος, νέο παιδί γιατί θα μας βγαίνανε ξυνες οι φιεστες στα κάστρα και τα φεγγάρια. Δόξα τον Παναγαθο!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio