Ξενάγηση ομάδας φοιτητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Καστάνιτσα

Mon, 15/10/2018 - 11:28

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, ομάδα 70 φοιτητών του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, συνοδεία δύο καθηγητών πραγματοποίησε επίσκεψη στο αρχαιότερο Τσακωνοχώρι του Πάρνωνα και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καστάνιτσας.

Στους χώρους του Κέντρου Ενημέρωσης το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης υποδέχθηκε την ομάδα των φοιτητών όπου ενημερώθηκε για τον παραδοσιακό οικισμό της Καστάνιτσας και παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θεματική παρουσίαση για τον ρόλο και τις αρμοδιότητές του Φορέα Διαχείρισης, για την πλούσια πανίδα και χλωρίδα και τους σημαντικούς τύπους οικοτόπων της προστατευόμενης περιοχής, καθώς και για το καθεστώς προστασίας της, το οποίο είναι απαραίτητο για την ορθολογική διαχείρισή της.

Η ξενάγηση συνεχίστηκε στην Έκθεση Ερμηνείας Περιβάλλοντος με παρουσίαση των εκθεματικών επιφανειών, ενώ στο υπόγειο του Κέντρου η ομάδα των φοιτητών ξεναγήθηκε στην Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων. Παράλληλα, ομάδα επισκεπτών από εκδρομικό πούλμαν της Αθήνας επισκέφθηκε το Κέντρο Ενημέρωσης και περιηγήθηκε στους χώρους του. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη διανομή ενημερωτικών εντύπων (φυλλάδια, οδηγοί, χάρτες κ.λ.π.) του Φορέα Διαχείρισης για την προστατευόμενη περιοχή.

 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio