Ξεκίνησαν οι καθαρισμοί των φρεατίων σε όλο τον Δήμο

Δευ, 07/10/2019 - 14:21
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Ενόψει της φθινοπωρινής-χειμερινής περιόδου, αφενός προς αποφυγή τυχόν πλημμυρικών φαινομένων και αφετέρου προς αποφυγή της δημιουργίας εστιών ρύπανσης και μόλυνσης του περιβάλλοντος, η Υπηρεσία Καθαριότητας - Ανακύκλωσης και  Πρασίνου, το γραφείο Πολιτικής Προστασίας και  η Δ.Ε.Υ.Α. Βόρειας Κυνουρίας , με την παράλληλη ενημέρωση και την εποπτεία των Προέδρων των Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου μας , ξεκίνησε από σήμερα τις εργασίες προληπτικού καθαρισμού, τόσο των σχαρών, όσο και των  φρεατίων υδροσυλλογής και αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, τα οποία βρίσκονται σε καίρια σημεία της επικράτειας του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας .Οι εργασίες αυτές κρίνονται απαραίτητες  ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη απορροή των ομβρίων υδάτων κατά τη διάρκεια του χειμώνα και όχι μονο.


 Σύμφωνα με σχετική δήλωση του αρμόδιου Αντιδημάρχου οι υλοποιούμενες εργασίες θα διαρκέσουν όσο χρονικό διάστημα κρίνετε απαραίτητο κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών και εφόσον κριθεί αναγκαίο, οι καθαρισμοί θα επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα (π.χ. κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων), σύμφωνα με τις ανάγκες και τις υποδείξεις της Υπηρεσίας, αλλά και των κατοίκων του Δήμου  μας, σε περίπτωση που επισημάνουν κάποιο πρόβλημα σε συγκεκριμένα φρεάτια. Η συγκεκριμένη εκστρατεία   περιλαμβάνει την απόφραξη, απόσμηση και καθαρισμό των φρεατίων από ξερά χόρτα, σκουπίδια ή άλλα συγκεντρωμένα υλικά που φράζουν τα φρεάτια και τον επιφανειακό καθαρισμό των σχαρών και των στομίων από φερτές ύλες και κάθε είδους ρύπο.

Επίσης ο κύριος Κατσής δήλωσε:  

Οι εργασίες αυτές  εντάσσονται στις ευρύτερες δράσεις καθαρισμού, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της έγκαιρης προετοιμασίας του δήμου, ενόψει της φθινοπωρινής και χειμερινής περιόδου που σε συνδυασμό με τον καθαρισμό των ρεμάτων αρμοδιότητας πλέον της Αντιπεριφέρειας Αρκαδίας , πιστεύουμε ότι δεν θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα κατά την περίοδο των επικείμενων βροχοπτώσεων. Ως Δημοτική αρχή, συνεχίζουμε με εντατικό ρυθμό να καταβάλλουμε σε καθημερινό επίπεδο μεγάλες προσπάθειες για την αναβάθμιση του Δήμου μας σε όλα τα επίπεδα και ειδικότερα στη διατήρηση της υγιεινής και της καθαριότητας, ώστε να βελτιώσουμε, στο βαθμό που είναι εφικτό, το βιοτικό επίπεδο των συμπολιτών μας.

 

Τις εργασίες επέβλεπε και  ο Δήμαρχος κ. Καμπύλης

 

 

 

,

 

 

Σχόλια επισκεπτών

Όλοι μαζί Δήμαρχος-Αντιδήμαρχος-υπάλληλοι του Δήμου στην καθαριότητα. Ρωτάω απο πότε είχαν να κάνουν καθαριότητα στα φρεάτια και στο Άστρος !!!! Μαζί με την Δημοτική αρχή δουλεύουν και οι εθελοντές καθαριότητας μεθοδικά και με δικά τους έξοδα.Στο κίνημα καθαριότητας μπορείς να έρθεις και εσύ να προσφέρεις αρκεί να αγαπάς το ωραίο και το καθαρό.

Καλό θα είναι να καθαριστούν τα τσιμεντένια αυλάκια στους δρομους και στα χωριά όχι μόνο συνέχεια Άστρος και Παράλιο.Κινηθειτε και στα ορεινά χωριά όχι τα ίδια και τα ίδια.Αν αρχίσουν οι βροχές και δεν καθαριστούν οι δρόμοι θα αρχίσουν οι γκρίνιες.Μην συνεχίζετε και εσείς την εγκατάλειψη στα ορεινά μην ξεχνάτε τι λέγατε προεκλογικά.

Συγχαρητήρια στον αντιδήμαρχο και τη πρόεδρο της δευα για το καθαρισμό των φρεατίων που είχε να γίνει πάνω από επτά χρόνια.περιμενουμε και στα υπόλοιπα χωρια να γίνει το ίδιο κι όχι μόνο στο Άστρος

Μπράβο σας !!! Παρακαλούσαμε χρόνια την προηγούμενη αρχή να καθαρίσει τα φρεάτια και ηταν μονο υποσχεσεις .Εσεις χωρις ουτε ενα τηλεφωνημα το κανατε απο μονοι σας ως αυτονοητο . Μπραβο σε ολους . Επιτελους ο Δημος αποκτησε δημοτικη αρχη με ευαισθησια , με προγραμματισμο και προνοητικότητα .

καθαρίστε και σε κάνα χωριό γιατί αυτοί πού είχαν γνωριμία τα ρίχνουν όπου θέλουν ας πνίγουν άλλοι λεν...μπάζοναν όπουβρούνε για να αλλάξει η ροή του νερού αρκεί αυτοί να μην ενοχληθουν

Μεγάλη επιχείριση καθαριότητας πρέπει να κάνετε στο κεντρικό ρέμα στον ΆΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ. Συντονισμένες προσπάθειες γίνονται να το αναλάβει η περιφέρεια και συγκεκριμένα ο Άντιπεριφεριάρχης κ. Λαμπρόπουλος.Το κίνημα καθαριότητας του Δήμου πάει παντού αρκεί να υπάρξουν και εκεί εθελοντές από τον Άγιο Ανδρέα.Ρωτάω γιατί οι ΣΚΑΝΤΖΟΣ-ΜΑΝΤΑΣ το άφησαν σε άθλια κατάσταση!!!! ΌΛΟΙ μαζί ΜΠΟΡΟΎΜΕ τον Δήμο μας να τον έχουμε ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ αρκεί να βοηθήσουμε εθελοντικά ΟΛΟΙ.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΣΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΣΤΡΟΣ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ.ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ.

Αρχίζει να φαίνεται ο καθαρισμός των φρεατίων μετά την εντολή της Προέδρου της ΔΕΥΑΡΒΚ της κυρίας Χριστίνας Αναγνωστάκου-Χατζηγιάννη. Μπράβο σου Χριστίνα και καλή αρχή.

Καθώς κλαδεύεται και καθαρίζεται περάστε και μια βόλτα από το γυμνάσιο και κόψτε επιτέλους τα δύο πεύκα που είναι στο προαύλιο του γυμνασίου που είναι πολύ επικίνδυνα ιδικά το ενα που έχει πάρει μεγάλη κλίση προς τα αριστερά !!

Πολύ σοβαρή δουλειά απο τους εκλεγμένους του τοπικού Άστρους σε πρώτη φάση.Μιλάω ως Αστρινός και χαίρομαι που το εγγόνι μου πλέον πήγε σε καθαρή παιδική χαρά και βλέπω καθαρές γειτονιές.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio