Ξέφρενη βόλτα στο Άστρος με τα «Πατίνια του Έρωτα» (pics)

Σάβ, 06/04/2019 - 14:32
Image
Image
Image
Image

Μοναδικές στιγμές σπαρταριστού γέλιου αλλά και μια συνολικά χιουμοριστική ματιά της καθημερινότητας μας και του σύγχρονου τρόπου ζωής, βίωσαν την Παρασκευή το βράδυ οι θεατές που προσήλθαν μαζικά στα «Πατίνια του Έρωτα», την πρεμιέρα μια σειράς παραστάσεων που δίνει το Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους (Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα).

Από την νέα υψηλής θεατρικής απόδοσης και αισθητικής παραγωγή του ΘΕΑ αποζημιώθηκαν πλήρως οι θεατές που αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες και γέμισαν ασφυκτικά τον ανακαινισμένο, ζεστό και καλλιτεχνικά φιλόξενο χώρο εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Άστρους, σε μια αξιοζήλευτη θεατρική βραδιά.
Περίτεχνα και αρμονικά ο χαρισματικός σκηνοθέτης Κώστας Φαρμασώνης «πάντρεψε» σε μια παράσταση δύο κείμενα από τους εκλεκτότερους σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς, του καταξιωμένου και βραβευμένου Αρκά Σταύρου Τσιώλη και του ταλαντούχου και ξεχωριστού από την νεότερη γενιά συγγραφέων Άκη Δήμου.

Ένας συνδυασμός ξεδιπλώματος χαρακτήρων και συνηθειών της καθημερινότητας μας, «ηρώων» της διπλανής πόρτας, ηθογραφίας της σύγχρονης κοινωνίας, των ρυθμών της ζωής, της εργασίας, της διασκέδασης και κυρίως των διαπροσωπικών και των ερωτικών σχέσεων, μας αποκαλύπτει, μέσα από στιγμές ξεκαρδιστικού γέλιου, διαφορετικές οπτικές του ανθρώπινου βίου στην σύγχρονη Ελλάδα. Κι όλα αυτά αποδίδονται ελεύθερα και αυθεντικά από την ώριμη πια, δεμένη και καλοκουρδισμένη από τον Κώστα Φαρμασώνη θεατρική ομάδα του ΘΕΑ, η οποία διευρύνει συνεχώς τους θεατρικούς ορίζοντες του εργαστηρίου και επεκτείνει το ρεπερτόριο και το κοινό της.  

Tην πρεμιέρα της σειράς παραστάσεων, η οποία προσφέρει την εξαίρετη ευκαιρία στο θεατρόφιλο κοινό της Κυνουρίας και της ευρύτερης περιοχής να απολαύσουν μια παράσταση υψηλού επιπέδου στην «καρδιά» ακόμα της χειμερινής σεζόν, τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους, ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας με καταγωγή από τα Δολιανά Κώστας Βούλγαρης, ο βουλευτής Γιώργος Παπαηλίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρης και ο υπ. Δήμαρχος Β. Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης. Οι παραστάσεις συνεχίζονται…  

 

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio