Τι θα γίνει με την έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου στο Άστρος;

Sat, 30/12/2017 - 10:48

Δύο φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει έρθει στο προσκήνιο η έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου στο Άστρος, ύστερα από δύο περιστατικά τα οποία σημειώθηκαν και τελικώς εξυπηρετήθηκαν με καθυστέρηση και με ασθενοφόρο από την Τρίπολη.

Το θέμα έθιξε στη συνεδρίαση του ΔΣ Βόρειας Κυνουρίας την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου η κυρία Ξένια Κορδονούρη, εργαζόμενη στο Κέντρο Υγείας Άστρους.

Η κυρία Κορδονούρη κάλεσε τον δήμαρχο Παναγιώτη Μαντά να κινήσει τις διαδικασίες ώστε να λυθεί αυτό το μείζον ζήτημα, καθώς, όπως υπογράμμισε, κινδυνεύουν ζωές.

Ο κ. Μαντάς απάντησε ότι η «διαχείριση του προσωπικού ανήκει σε άλλους φορείς. Το 2016 μετά από παρέμβαση αυτού του Δήμου άλλαξε ο νόμος και έτσι απασχολείται οδηγός του Δήμου στα ασθενοφόρα. Επαρκέστατα έχει αναδείξει αυτό το δημοτικό συμβούλιο το συγκεκριμένο θέμα». 

Αποδίδουμε τις ευθύνες στους υπευθύνους, που δεν είναι άλλοι από το υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Μαντάς κατηγόρησε την κυρία Κορδονούρη ότι φέρνει το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο για δική της προβολή καθώς η αρμοδιότητα δεν ανήκει στον Δήμο αλλά και, πέρα από αυτό, με πρωτοβουλία του Δήμου υπάρχει ένας οδηγός ασθενοφόρου στο ΚΥ Άστρους.

Συνολικά, οφείλουμε να πούμε ότι οι ελλείψεις τόσο στην Κυνουρία όσο και στην Αρκαδία γενικότερα είναι πολλές στον τομέα της Υγείας και θα έπρεπε τόσο ο Α' και ο Β' βαθμός Αυτοδιοίκησης όσο και οι βουλευτές του Νομού να διαμαρτύρονται στην κεντρική κυβέρνηση συνεχώς, προκειμένου να καλυφθούν.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
katafigio