Τελευταία πράξη για την υπόθεση του κτιρίου του ΟΤΕ στο Παράλιο Άστρος

Παρ, 25/10/2019 - 11:34
Image

Το κτίριο του ΟΤΕ στο Παράλιο Άστρος απασχόλησε το ΔΣ στην τελευταία του συνεδρίαση, καθώς η νυν δημοτική αρχή έφερε το θέμα «Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου κ. Κουτσογιάννη Σπυρίδωνα για την εκδίκαση της εφέσεως της Α.Ε. ΟΤΕ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε. (Σχετική η 132/2019 Απόφαση Ο.Ε)». Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο θα γίνει στις 19 Νοεμβρίου, αφού η δίκη είχε αναβληθεί τον Μάρτιο.

Η δημοτική αρχή υποστήριξε ότι η προηγούμενη διοίκηση δεν είχε ορίσει δικηγόρο για την εκδίκαση της υπόθεσης, και εμμέσως πλην σαφώς έψεξε τον πρώην δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μαντά.

Ο κ. Καμπύλης είπε: «Το περίεργο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι ενώ η προηγούμενη Δημοτική Αρχή ενημερώθηκε στις 16-02-2018 με έγγραφο από το Συμβούλιο της Επικρατείας ότι ορίζεται δικάσιμος στις 19-03-2019, ποτέ δεν όρισε δικηγόρο. Θα ήθελα ο πρώην Δήμαρχος να μας απαντήσει, γιατί θεωρώ ότι είναι εγκληματική αμέλεια για την έκβαση της υπόθεσης, όταν υπάρχει ενημέρωση από το Συμβούλιο της Επικρατείας ότι σε μία συγκεκριμένη ημερομηνία εκδικάζεται η αίτηση αναίρεσης του ΟΤΕ, να μην ορίζεται δικηγόρος για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του Δήμου, εκτός αν την προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν την ενδιέφερε αν τελικά τελεσιδικήσει η υπόθεση υπέρ του Δήμου και μεταβιβαστεί οριστικά το ακίνητο στον Δήμο.

Για καλή μας τύχη, η εκδίκαση της υπόθεσης στις 19-03-2019 αναβλήθηκε και ορίστηκε καινούρια δικάσιμος στις 19-11-2019. Για καλή μας τύχη πάλι, ο κύριος Γαρδικιώτης διαπίστωσε τη νέα ημερομηνία της εκδίκασης της υπόθεσης, γιατί ο Δήμος δεν είχε ενημερωθεί από την στιγμή που δεν είχε παρευρεθεί στην εκδίκαση της υπόθεσης τον Μάρτιο. 

Ευτυχώς λοιπόν, είχαμε αυτήν τη θετική εξέλιξη και αφού διαπιστώσαμε πότε είναι η ημερομηνία της συγκεκριμένης υπόθεσης, πήραμε την προηγούμενη εβδομάδα την υπ’ αριθμό 132/2019 απόφαση, με την οποία ορίσαμε τον δικηγόρο κύριο Κουτσογιάννη, αντί του ποσού των 2.580,00 Ευρώ συν Φ.Π.Α., προκειμένου να εκπροσωπήσει τον Δήμο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, γιατί ο δικός μας Νομικός Σύμβουλος δεν μπορεί να παρασταθεί.

Γι’ αυτόν το λόγο λοιπόν έρχεται το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να ορίσουμε ακριβώς την αμοιβή. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, ελπίζουμε να είναι θετική η έκβαση της υπόθεσης. Ο κύριος Κουτσογιάννης είχε ασχοληθεί στο παρελθόν με υπόθεση σχετική με το θέμα που του είχε αναθέσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και γι’ αυτό επιλέξαμε να του αναθέσουμε την υπόθεση και ελπίζουμε να καταφέρει να κερδίσουμε την αίτηση της αναίρεσης και να μην δικαιωθεί η εταιρεία Αστικά Ακίνητα Ο.Τ.Ε.».

Ο κ. Μαντάς απάντησε: «Εμείς ήμασταν λοιπόν η Δημοτική Αρχή που ορίσαμε τον κύριο Κουτσογιάννη και με δικούς μας προσωπικούς χειρισμούς καταφέραμε σε πολύ σύντομο διάστημα να κερδίσουμε αυτή την υπόθεση, η οποία για πάρα πολλούς εδώ και για την κοινή γνώμη θεωρούταν χαμένη. Είχατε πει και συγχαρητήρια τότε.

Το δεύτερο που έχω να πω είναι ότι είναι πάρα πολύ απλό το γιατί η Οικονομική Επιτροπή δεν όρισε δικηγόρο να εκπροσωπήσει· γιατί μας ήταν γνωστό ότι η συζήτηση θα ακυρωθεί. Το τρίτο που έχω να πω είναι ότι κάνατε πολύ καλά στην Οικονομική Επιτροπή να ορίσετε τον κύριο Κουτσογιάννη, γιατί είναι ο άνθρωπος ο οποίος πήρε την υπόθεση, η οποία είχε βαλτώσει κινούμενη ανάμεσα σε γραφεία δικηγόρων που χειρίζονταν θέματα του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Διοικητικού Εφετείου και σε αλληλογραφίες στη Νομική και Οικονομική μας Υπηρεσία, οι οποίες είχαν σκοπό να πετάξουν αυτή την υπόθεση από πάνω τους, θεωρώντας ότι δεν μπορείς να τα βάλεις με την ΟΤΕ Αστικά Ακίνητα και την έφερε εις πέρας κερδίζοντάς την, ύστερα και από κάποιες δικές μου ενέργειες – και δεν είναι κακό να το πω και συνεχείς επαφές με την εταιρεία ΟΤΕ Αστικά Ακίνητα.

Είναι μία υπόθεση η οποία ξεκίνησε και κερδήθηκε, καταρχήν, όσον αφορά την ανακοπή της μετεγγραφής από τον ΟΤΕ, σε μία εποχή που ο ΟΤΕ ήταν δημόσιο, ήταν κράτος, ήταν κοινωφελής οργανισμός και συνέχισε με μία εταιρεία «ΟΤΕ Αστικά Ακίνητα», την οποία διοικούν Γερμανοί. Με αυτούς τους Γερμανούς λοιπόν τα βάλαμε και δεχτήκαμε τόσο τις επιθέσεις, όσο και τις απειλές τους και τους κερδίσαμε στο δικαστήριο, αρνούμενοι μάλιστα να ενδώσουμε σε συμφωνία η οποία ήταν μία δική τους πρόταση και περιείχε το δικαίωμα χρήσης του κτιρίου από εμάς. Αυτή είναι η αλήθεια γύρω από το θέμα και καλό θα είναι, όταν συζητάμε για τόσο σημαντικά θέματα για τον τόπο μας, να βγάζουμε από μέσα μας την αντιπολιτευτική διάθεση. Εμείς αυτό το κάνουμε, όντας αντιπολίτευση. Εσείς μην το κάνετε, όντας Δημοτική Αρχή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως ειπώθηκε και στη συνεδρίαση, το κτίριο του ΟΤΕ να περάσει στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, με ενέργειες της τότε Δημοτικής Αρχής, το 2017 έγινε η καταχώρηση στο Κτηματολόγιο στο όνομα του Δήμου. Δεν έχει τεθεί σε χρήση, καθώς αναμένεται η εκδίκαση της έφεσης που έκανε ο ΟΤΕ τον Νοέμβριο.

Σχόλια επισκεπτών

Καλά πονηρούλη Καμπύλη, κοίτα εσύ να μη χάσεις την κερδισμένη από τον Μαντά υπόθεση.. Αυτά σου είπαν οι μεγαλοδικηγόροι σου να λές; Η ιστορία άλλα γράφει. Οτι ο Μαντάς κέρδισε τον ΟΤΕ στο Δικαστήριο. Για να κερδίσει, εγώ λέω ότι θα είχε καλές πληροφορίες, καλούς νομικούς συμβούλους και καλή στρατηγική. Δε αρέσεις καθόλου όταν κάνεις τον κουτοπόνηρο...

Εσύ "εξυπνουλη" γιατί καμαρώνεις; Που έκανε το αυτονόητο και συνέχισε την δική; ο Μαντας δεν ξεκίνησε καμία δική. Παρέλαβε διαδικασία σε τρίτο βαθμό. Μήπως γνωρίζεις "εξυπνουλη" τι θα πάθαινε αν δεν την συνέχιζε; Άσε λοιπόν τις εξυπνάδες και ή απαντά γιατί έμεινε ο δήμος και το δημόσιο συμφέρον ανυπεραπιστο τον Μάρτιο ή αξιοποίησε τον ελεύθερο χρόνο που έχεις πλέον για να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου...

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio