Τα κουνούπια... τσίμπησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας

Πέμ, 14/06/2018 - 10:16
Image

Καλοκαίρι έφτασε και οι ενοχλητικοί -και επικίνδυνοι ενίοτε- κώνωπες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα παράλια κυρίως του Δήμου μας. Σημειωτέον ότι πέρυσι πολύς λόγος έγινε για το πρόγραμμα κωνωποκτονίας σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, με αφορμή και δύο θανατηφόρα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αργολίδα. Επίσης, όπως έχει δηλώσει ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου οργανώνεται ώστε να μελετήσει την κατάσταση σε βάθος, δημιουργώντας ένα Παρατηρητήριο.

Με αφορμή τις παρατηρήσεις του Άγγελου Καμπύλη σε σχέση με τα κουνούπια και τα παράπονα για πολλά τσιμπήματα στον Δήμο, ο δήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς αναφέρθηκε στο πρόγραμμα κωνωποκτονίας και στον τρόπο με τον οποίον αξιολογούνται τα παραδοτέα από τις Υπηρεσίες.

Έχουμε το καλύτερο πρόγραμμα κωνωποκτονίας στην Πελοπόννησο.

Ο κ. Μαντάς ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος παραλαμβάνει μηνιαίες αναφορές από την Υπηρεσία οι οποίες αναφορές περιλαμβάνουν τις συγκεκριμένες εργασίες που έχει κάνει ένα συνεργείο: «Όχι είδα ένα κουνούπι εκεί και πήγα. Παλιά, βαφτίζαμε οτιδήποτε οι Υπηρεσίες μας παραλάμβαναν ανάλογα με τα παραδοτέα τους. Αυτό που παραλαμβάνουμε, είναι μηνιαίες αναφορές με συγκεκριμένες εργασίες ενός συνεργείου», επανέλαβε ο κ. Μαντάς.

 

 

Σχόλια επισκεπτών

Αντί να ξοδευόμαστε κάθε χρόνο ραντίζοντας τα κουνούπια με φάρμακα που κοστίζουν, μήπως έπρεπε να αποξηράνουμε τα έλη με μπάζα από δημόσια και ιδιωτικά έργα (δρόμους κλπ κατασκευές?.). Εάν τεμαχίζαμε τα έλη και τα μοιράζαμε ως οικόπεδα στους κατοίκους, με σκοπό να τα μπαζώσουν , θα λύναμε το πρόβλημα των κουνουπιών μόνιμα και θα δημιουργούσαμε ωραίους οικισμούς.. Ο καθένας θα το μπάζωνε και θα το έκανε ένα παραθαλάσσιο πανάκριβο οικόπεδο...

.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio