Τα έξι γουρουνάκια… της Αγίας Σοφίας Κυνουρίας (pics,vid)

Κυρ, 20/01/2019 - 11:37
Image

Μπορεί το κρύο, τούτην εποχή, να είναι ακόμα τσουχτερό, ωστόσο όμως τα σπίνια που κελαηδούν ασταμάτητα πάνω στις κοκορέτσες,  προαναγγέλλουν τον ερχομό της Άνοιξης. Η μέρα άρχισε να μεγαλώνει και οι λιακάδες του Γενάρη, δίνουν αφορμή στους κατοίκους για τις πρώτες εξορμήσεις. Άλλοι στα χτήματα για δουλειές, κι άλλοι για περιήγηση, μαζεύοντας ζωχούς, καυκαλίθρες, άντε και καμιά πρώιμη παπαρούνα, ή και βολβούς ακόμα.

Πέραν αυτών, κι ένα ακόμα σπάνιο θέαμα, περιμένει όσους επιχειρήσουν έναν τέτοιο περίπατο στα λιβάδια του χωριού.

Του σπάνιου  αυτού και ευχάριστου θεάματος, προηγείται ήχος κουδουνιού, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα ψυχικά και …σωματικά ο περιπατητής, γι αυτό που θ’ αντικρίσει.

Έξι (6) ήμερα γουρουνάκια (ιδιοκτησίας), βόσκουν αμέριμνα και ελεύθερα κάτω απ΄τις ελιές, καθοδηγούμενα απ΄ τη μητέρα γουρούνα, η οποία φέρει κουδούνα στο λαιμό για να επιβάλλεται ακόμα περισσότερα σ΄ αυτά, πέραν της δύναμης που της εξασφαλίζει γι αυτό το σκοπό, ο αυξημένος της όγκος, αλλά και η μέχρι τώρα πείρα της ζωής.

Όπου και η γουρούνα, ακολουθούν και τα γουρουνάκια, άλλα τρέχοντας κι άλλα με νωχελικό ρυθμό, όλα τους με τη μουσούδα λασπωμένη απ΄το διαρκές κι επίμονο σκάψιμο μέσα στο υγρό, από τις πρόσφατες βροχές, έδαφος.

Η εικόνα, όντως καθηλώνει για λίγα δευτερόλεπτα το θεατή και προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα σε αυτόν, όπως ευθυμία, αγαλλίαση, ηρεμία, θαυμασμό, σεβασμό για τα πλάσματα της φύσης, ως και έμπνευση ακόμα για το πώς μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς τις δυσκολίες και αντιξοότητες της ζωής, φθάνει να βρίσκεται στην ύπαιθρο και να έχει όρεξη για δουλειά.

Απολαύστε τα…

9

1

2

3

5

6

7

8

 

(ΠΗΓΗ: agiasofiablog.gr)

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio