Συζητήθηκε στο ΔΣ η σύσταση πάγιας προκαταβολής στις Κοινότητες

Τρί, 22/10/2019 - 12:48
Image

Για την σύσταση της πάγιας προκαταβολής των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων  μίλησε ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης σε εισήγησή του προς το σώμα του δημοτικού συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας.

«Η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν συνέστησε την πάγια προκαταβολή»

Με έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών στις 25 Σεπτεμβρίου είπε ο δήμαρχος ότι ενημερώθηκε πως η σύσταση της πάγιας προκαταβολής είναι υποχρεωτική, σημειώνοντας ότι πρόθεσή τους είναι να ξεκινήσει άμεσα.

Όπως ανέφερε, το έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που εστάλη σε όλους τους Δήμους της Χώρας, καθώς και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, προκειμένου να ενημερώσει για την έκδοση της νέας Υπουργικής Απόφασης περί πάγιας προκαταβολής (Φ.Ε.Κ. Β’ 3440/11.9.2019).

«Απευθείας εκ του νόμου υποχρέωση για τους Δήμους», η οποία «δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια οργάνου του Δήμου», αποτελεί η σύσταση πάγιας προκαταβολής προς τις Κοινότητες.

Η δική μας παράταξη όταν ήταν στην διοίκηση ήταν η πρώτη που είχε συστήσει την πάγια προκαταβολή και το 2019 συστάθηκε η πάγια αλλά δεν ολοκληρώθηκε η χρονοβόρος διαδικασία πίστωσης, είπε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ κ. Μαντάς Παναγιώτης.

Σχόλια επισκεπτών

Χταπόδι του Παραλίου ,την πάγια προκαταβολή που έδινε 4 χρόνια ο Μαντάς ,ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ.
Αν κάποιοι πρόεδροι δεν μπορούσαν να την πάρουν λόγω άγνοιας,καθυστερήσεων ή ανικανότητας,όπως στο Παράλιο ή στο Ξηροπήγαδο,πρόβλημα των κατοίκων τους

19.24 οι εκλογές πέρασαν τα Ψέματα έμειναν; δεν ντρέπεστε; κι αν δεν ντραπειτε ποτέ τουλάχιστον δεν βαρεθήκατε; σας βαρέθηκε ο κόσμος και σας άλλαξε κι εσείς συνεχίζετε τα Ψέματα

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio