Στο έλεος των κουνουπιών η Βόρεια Κυνουρία (pics)

Τρί, 30/10/2018 - 14:12
Image
Image

Το ζήτημα των κουνουπιών παραμένει επίκαιρο ακόμα και στα μέσα του Φθινοπώρου στη Βόρεια Κυνουρία.

Το Astrosnews.gr δέχεται συνεχώς παράπονα από πολίτες που δέχονται ενοχλητικά τσιμπήματα από κουνούπια λίγο πριν μπει ο Νοέμβριος.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε γίνει αναφορά για την ύπαρξη πολλών τσιμπημάτων από κουνούπια στον Πλάτανο, όπου υπάρχουν τρεχούμενα και λιμνάζοντα νερά, καθώς και στην πόλη του Άστρους.

Αναγνώστες του Astrosnews έστειλαν τις ακόλουθες φωτογραφίες οι οποίες αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος με την σημείωση «Αυτή είναι η κατάσταση στο Πλάτανο Κυνουρίας» 

Δεν μπορούμε να μαζέψουμε κάστανα

Τα κουνούπια συνεχίζουν την έντονη  δράση τους ακόμα και στα τέλη Οκτωβρίου όπου κανονικά θα πρέπει να τεθούν σε χειμερία αδράνεια.

Η έντονη υγρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι οι βασικοί παράγοντες που ευνοούν την ύπαρξη κουνουπιών στη Βόρεια Κυνουρία. Αυτή τη φορά κάτοικοι από το Ξηροπήγαδο και το Παράλιο Άστρος αναφέρουν χαρακτηριστικά «Μαύρο κλάμα, έχουμε πνιγεί στο κουνούπι, δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε 

Πιθανότατα τα φυσικά αίτια  όπως οι παρατεταμένες βροχές, του θερμού καλοκαιριού και η υπάρχουσα υγρασία, αλλά και η στις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που παραμένουν εντείνουν το πρόβλημα ακόμα και τώρα.

Η καταπολέμηση των κουνουπιών σε περιβαλλοντολογικό επίπεδο, είναι πολύ δύσκολη και γίνεται μόνο με την συντονισμένη  και διαρκή καταπολέμηση των κουνουπιών   η οποία ξεκινά από τα τέλη Μαρτίου όταν τα έντομα βγαίνουν από την χειμερία αδράνεια και αρχίζουν να γεννούν.

Κατά τη χειμερινή περίοδο ο αριθμός των κουνουπιών που είναι ικανά να γεννήσουν είναι πολύ μικρός σε σχέση με το μετά.

Οι κάτοικοι ζητούν την άμεση επέμβαση του δήμου στην καταπολέμηση των κουνουπιών καθώς τις επόμενες μέρες οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, και δυστυχώς η ανάπτυξη των κουνουπιών θα είναι έντονη, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Π. Μαντά ενημερωθήκαμε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των νέων κουνουπιών στην περιοχή.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαντάς το φαινόμενο αυτό συναντάται πρώτη φορά στα χρονικά, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις στις αρχές Οκτωβρίου, καθώς και ο κυκλώνας «Ζορμπάς» ευνόησαν την ύπαρξη των κουνουπιών το Φθινόπωρο.

Γίνονται ψεκασμοί από τον δήμο και από την περιφέρεια στις περιοχές Natura, δεν σταματάμε το πρόγραμμα

Όπως τόνισε ο κ. Μαντάς, στόχος είναι να σταματήσει η γέννηση νέων κουνουπιών, και αυτό θα επιτευχτεί με τις  εργασίες κωνωποκτονίας στον δήμο, έργο ύψους 4.000 ευρώ που ξεκίνησε την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου.

Τέλος να αναφέρουμε ότι από την ΔΕΥΑΒ γίνονται ψεκασμοί στα φρεάτια και στον βιολογικό καθαρισμό.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio