Σκληρή κόντρα στο ΔΣ: Κάποιοι έβαζαν στις τσέπες τους λεφτά από την οδοποιία

Πέμ, 21/12/2017 - 09:45
Image

Με αντεγκλήσεις, κόντρες και ένταση συζητήθηκε ο προϋπολογισμός Δήμου Βόρειας Κυνουρίας για το έτος 2018 στη συνεδρίαση της 20ης Δεκεμβρίου στο Άστρος. Η κόντρα ανάμεσα στον κ. Μανώλη Σκαντζό και τον Γιώργο Καμπύλη είχε αφορμή μια δήλωση του πρώτου, ότι χρήματα από έργα πριν από χρόνια -και συγκεκριμένα 180.000 ευρώ για έργα οδοποιίας- έχουν μπει σε κάποιες «τσεπούλες» για να δωθεί η απάντηση του δευτέρου ''εαν ξέρετε ονόματα και καταστάσεις και δεν τα λέτε, είσαστε και εσείς συνυπεύθυνος και υπόλογος απέναντι στην δικαιοσύνη"

Η αντιπολίτευση έθεσε αρκετά ζητήματα που την απασχολούν. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Καμπύλης έθεσε το ζήτημα των αρχαιολογικών χώρων, και συγκεκριμένα του Μουσείου Άστρους που παραμένει κλειστό, την καθυστέρηση του έργου του Δημαρχείου και το ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό για το 2018 και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου -κατηγορώντας τη δημοτική αρχή ότι ο προϋπολογισμός έχει χαρακτήρα λογιστικό και όχι αναπτυξιακό.

«Παίρνετε τις αποφάσεις μόνοι σας, δεν προηγήθηκε διαβούλευση. Καταρτίζετε προϋπολογισμούς πίσω από κλειστές πόρτες».

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς είπε: «Είμαστε διαθέσιμοι να κάνουμε διάλογο, αλλά η προϋπόθεση είναι να υπάρχει ειλικρίνεια. Οι Υπηρεσίες έκαναν όλες τις κατά νόμον διαδικασίες και εσύ έχεις το θράσος να υποβάλεις σε Δημοτικό Συμβούλιο για το Τεχνικό Πρόγραμμα, που είναι η ραχοκοκαλιά του Δήμου, άλλη τοποθέτηση από άλλο ΔΣ, άλλης παράταξης, πιστή αντιγραφή, τόσο πιστή που δεν θα ήθελα να σχολιάσω, τότε απλώς υποκρίνεσαι και δημιουργείς εξώφυλλα», καθώς, όπως ανακοίνωσε, ο κ.Ιωάννης Καμπύλης υπέβαλε τοποθέτηση που είχε πραγματοποιηθεί σε Δήμο της Κρήτης, από άλλη παράταξη. Ο κ. Καμπύλης απάντησε ότι θράσος είναι να μιλάμε για διαβούλευση αλλά να μην γίνεται.

«Ο κόσμος που δεν έρχεται πρέπει να απασχολεί τη δημοτική αρχή».

Από την πλευρά του, ο κ. Άγγελος Καμπύλης ρώτησε τη δημοτική αρχή τι έκανε για να φέρει τους πολίτες κοντά και να ενδιαφερθούν.

«Η διαδικασία συμμετοχής του πολίτη είναι το μοναδικό όπλο που μπορεί να έχει ένας Δήμος για τη σωστή διαχείριση των πραγμάτων».

Ο κ. Αδάμης είπε ότι η διαφορά ανάμεσα στη δική του και στις άλλες παρατάξεις είναι τεράστια, επισημαίνοντας ότι ο λαός πρέπει να είναι μπροστά και να διεκδικεί. Ως προς τους αγροτικούς δρόμους, προκάλεσε τον κ. Γκαύρο να κάνουν μαζί μια επιθεώρηση στους αγροτικούς δρόμους.

Ο κ. Σκαντζός επεσήμανε ότι οι προηγούμενες δημοτικές αρχές έκαναν έργα αγροτικής οδοποιίας με 200.000 ευρώ, που σήμερα γίνονται με 20.000-30.000 ευρώ και ότι μέσα στον προϋπολογισμό υπάρχει σχέδιο όλων των αγροτικών δρόμων.

 

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio