Πολεοδομική τάξη βάζει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας με τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό

Σάβ, 30/12/2017 - 10:29
Image

Kατά τη συνεδρίαση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου στο Άστρος, ο δήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς εισηγήθηκε του πρώτου θέματος εντός ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την αποδοχή του Β1 σταδίου μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου.

Ο κ. Μαντάς στην εισήγησή του ανέλυσε τις φάσεις του ΓΠΣ, διευκρινίζοντας τι περιλαμβάνει η καθεμία.

Ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός λύνει ζητήματα που αφορούν το πού αρχίζει και το πού τελειώνει τι.

Ακόμα, εξακολούθησε ο δήμαρχος, «ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός διευκρινίζει την οικοδόμηση εκτός σχεδίου πόλεως, οριοθετεί τους οικισμούς, περιγράφει τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει κάθε οικισμός. Οι πόροι στην υλοποίησή του προέρχονται από το Πράσινο Ταμείο. Θα πρέπει να υπάρχει σύνδεση του ΓΠΣ με την οικονομική δραστηριότητα κάθε τόπου».

Έχουμε χάσει πολλές επενδύσεις καθώς δεν υπήρχε Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός.

Ο κ. Μαντάς, επίσης, υπογράμμισε ότι ο σχεδιασμός είναι απαραίτητος, διότι ζωνοποιεί χώρους ώστε να εγκατασταθούν μη οχλούσες βιομηχανίες δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για αυτές. Παράλληλα, οριοθετεί, προστατευόμενες περιοχές, αρχαιολογικούς χώρους, παράκτιες περιοχές, γεωργική γη κ.ά. και ορίζει τους νόμους οικοδόμησης. 

Σε ένα σύγχρονο κράτος χτίζουμε όπως πρέπει και όχι όπως θέλουμε.

Κοινό ρεπορτάζ astrosnews.gr, arcadiaportal.gr

Σχόλια επισκεπτών

Ο Μαντας βάζει τάξη με τον πολεοδομικό σχεδιασμό και όλοι οι υπόλοιποι, δικοί του και αντιπολίτευση, ασχολούνται με το αν λέγεται Μεσόγειο η παραλιο το Αστρος. Μερικές φορές φαίνεται πολύ ποσο μόνος του είναι ο Δημαρχος. Πάντως του αξίζουν συγχαρητήρια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio