To πανηγύρι της Αγίας Σοφίας (pics)

Δευ, 17/09/2018 - 13:10
Image

Μπορεί το ξακουστό πανηγύρι της ΑγιαΣοφιάς να μην κράτησε τρεις μέρες όπως γίνονταν παλιά, ωστόσο όμως η εορτή τελέστηκε με την πρέπουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, όπως αρμόζει και επιβάλλεται άλλωστε για την Προστάτιδα του χωριού μας, μέσα από τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκαν, αντιστοίχως, την παραμονή και ανήμερα της εορτής (16 και 17 Σεπτεμβρίου), πρωτοστατούντος του Πανοσιολογιότατου κ. κ.  Βενέδικτου.

saz

Πλήθος προσκυνητών και Ιερέων κατέκλυσε το χωριό και τον ενοριακό μας ναό, για να τιμήσει τη μνήμη της Αγίας Σοφίας, μετά των τριών θυγατέρων αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, οι οποίες μαρτύρησαν στη Ρώμη το έτος 117 μ.Χ. επί αυτοκρατορίας Αδριανού.

Το πανηγύρι της ΑγιαΣοφιάς, είναι σημείο αναφοράς για τον τόπο μας. Κρατάει την ιστορία και  την παράδοση, θυμίζοντας τον παλιό καλό καιρό που το χωριό έσφυζε από ζωή. Και αξίζει έπαινος στους ανθρώπους του εκάστοτε Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, οι οποίοι, πρωτοστατούντος του Ιερέα μας παπαΚώστα Λαμπίρη,  έχοντας απόλυτη κατανόηση και ευθύνη του σκοπού τους, καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να το διατηρήσουν και μάλιστα τα τελευταία χρόνια το «αναβιώνουν» στο χώρο της Εκκλησίας, όπως γίνονταν παλιά.

sa

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ευχαριστεί όλους τους προσκυνητές, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους το χωριό μας, την ημέρα της εορτής.

Επίσης ευχαριστεί όλους τους συντοπίτες μας, απόδημους και άλλους που με κάθε τρόπο συνέδραμαν προσφάτως και συνδράμουν με κάθε τρόπο στη Ενορία μας (Δωρητές, Εργολάβους, Δωρητές λαχειοφόρου, Επιχειρηματίες, εργάτες καθαριότητας κ.α.)

hrtereq

 

Ευχόμεθα η Αγία Σοφία μετά των τριών θυγατέρων της, να πρεσβεύει υπέρ υγείας όλων.

Χρόνια Πολλά.

 

dsdvsa

 f \sdf\ s

ddssa

rdfgaager

gfndnn

agiasofiablog.gr

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio