Ομαδική καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στη Βόρεια Κυνουρία

Τετ, 28/11/2018 - 11:34
Image

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων απέστειλε στους Δήμους έγγραφο στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι περιοχές όπου εφαρμόστηκε πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου στης ελιάς με μέριμνα και δαπάνη του Ελληνικού Δημοσίου:

Κοινοποιούμε κατωτέρω πίνακα περιοχών, στις οποίες διενεργήθηκε, με μέριμνα και δαπάνη του Δημοσίου, ομαδική καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, κατά το ελαιοκομικό έτος 2018-2019, για να λάβετε γνώση και να ενημερώσετε τους ενδιαφερομένους της περιφέρειάς σας.

Αναλυτικές οδηγίες για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή των διατάξεων του α.ν. 112/1967, με τις οποίες επιβλήθηκε η εισφορά δακοκτονίας, όπως τροποποιήθηκαν με το άρθρο 102 του ν. 1402/1983, σας δόθηκαν με την εγκύκλιο Σ. 4309/159/ΕΓΚ.19/01.12.1983.

Οι ελαιοκαλλιεργητές, οι οποίοι κατά το έτος 2018 άσκησαν τους κανόνες της Βιολογικής Γεωργίας, δεν υποχρεούνται στην καταβολή εισφοράς δακοκτονίας. Οι Περιφερειακές Ενότητες θα αποστείλουν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. κατάσταση με τα ονόματα των καλλιεργητών αυτών κατά περιοχή. Αντίγραφο της σχετικής απόφασης θα παραδίδεται από τον βιοκαλλιεργητή στον ελαιοτριβέα ως δικαιολογητικό για την μη είσπραξη από αυτόν εισφοράς δακοκτονίας.

Για τους ελαιώνες που κατ' αρχάς εντάχθηκαν στο πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, αλλά μέχρι το τέλος της ελαιοκομικής περιόδου 2018 δεν εφαρμόσθηκε το πρόγραμμα της συλλογικής καταπολέμησης, οι αντίστοιχοι ελαιοκαλλιεργητές δεν υποχρεούνται στην καταβολή της εισφοράς δακοκτονίας για το έτος 2018. Οι Περιφερειακές Ενότητες θα αποστείλουν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. κατάσταση των πρωτοβάθμιων Ο.Τ.Α. στις περιοχές των οποίων δεν εφαρμόσθηκε πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης.

Τέλος, με την εγκύκλιό μας ΠΟΛ 1196/24-10-2018 (ΑΔΑ:6ΝΚΜ46ΜΠ3Ζ-Ι27) σας γνωστοποιήθηκε η τιμή του ελαιολάδου κατά κιλό (1,524 ευρώ/κιλό), η οποία θα λαμβάνεται υπόψη για την εφαρμογή των διατάξεων της εισφοράς δακοκτονίας για το ελαιοκομικό έτος 2018-2019.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΙΤΣΙΛΗΣ

Στην Π.Ε. Αρκαδίας διενεργήθηκε ομαδική καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στις παρακάτω περιοχές:

ΔΗΜΟΣ Β. ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ:

ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

ΔΟΛΙΑΝΩΝ

ΑΣΤΡΟΥΣ

ΠΡΑΣΤΟΥ

ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

ΚΑΤΩ ΒΕΡΒΕΝΩΝ

ΞΗΡΟΠΗΓΑΔΟΥ

ΣΤΟΛΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ:

ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ

ΠΗΓΑΔΙΟΥ

ΠΟΥΛΙΘΡΩΝ

ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ:

ΚΑΛΤΕΖΩΝ

ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

Σχόλια επισκεπτών

Ωραίος τίτλος.... Μήπως θα έπρεπε να λεει::πληρώστε κορόιδα ? Τυχεροί τελικά μονο αυτοί που γλύτωσαν απο τα νύχια τους.. Αλλά τότε κάποιοι της Περιφέρειας μαζί με θυγατέρες γύριζαν από χωριό σε χωριό.. όσοι τσίμπησαν, ας πληρώσουν ..

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio