Οι νεκροθάφτες του Άστρους

Τετ, 27/03/2019 - 21:04
Image

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς με επιστολή του στα ΜΜΕ δίνει την απάντηση του με τον πιο αιχμηρό τρόπο για το θέμα της επέκτασης του δημαρχείο.

Προσωπική επιστολή Δήμαρχου Π. Μαντά προς τα Μ.Μ.Ε.

Είναι πιστεύω σε όλους σας γνωστό ότι είμαι άνθρωπος ήπιος,  που αποφεύγω εκ χαρακτήρος τις εντάσεις και τους υψηλούς τόνους. Ο τίτλος της επιστολής είναι αντίθετος με τις συνήθεις πρακτικές του λόγου μου, άρα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οφείλεται σε ιδιαίτερη φόρτιση και συσσωρευμένη ανάγκη να πω κάποια πράγματα με το όνομα τους. Ας μου συγχωρήσετε, όλοι οι αναγνώστες λοιπόν την ένταση του τίτλου και θα διαπιστώσετε παρακάτω τους λόγους αυτής της έντασης.

Ασχολήθηκα με τα κοινά του Δήμου μας, εννιά χρόνια πριν, το έτος 2010,σε ηλικία 38 ετών, όταν ο Καποδιστριακός Δήμος είχε ήδη 12 χρόνια ζωής και ο Καλλικρατικός είχε δημιουργηθεί στα ίδια όρια, με το ίδιο όνομα.

Ήδη από το 2007, ήμουν μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου, για τον προγραμματισμού των συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Η ανάγκη κατασκευής Δημαρχείου στο Κέντρο του Άστρους, είχε από τότε καταγραφεί. Τότε που και η μελέτη στην πλατεία Καρυτσιώτη ήταν σε ισχύ, αλλά και το οικόπεδο στο οποίο σήμερα έχει μεταστεγαστεί η Λαϊκή αγορά είχε αγοραστεί.

Γιατί ενώ ήταν διαπιστωμένη ανάγκη από τότε   δεν έγινε τίποτα τόσα χρόνια εκτός από την τοποθέτηση ταμπέλας με θέμα «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ» απέναντι από τον Άγιο Νικόλα;

Μα γιατί δεν υπήρχαν χρήματα.

Όλοι οι  υποψήφιοι αιρετοί, σε όλα τα προεκλογικά τους προγράμματα, ανέγραφαν και θα γράψουν ξανά πως προγραμματίζουν την ανέγερση Δημαρχείου. Με τι πόρους όμως;

Τις προηγούμενες μέρες, όλοι όσοι βρεθήκαμε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ζήσαμε μια πρωτόγνωρη συνεδρίαση. Μια συνεδρίαση όπου συγκεκριμένοι Δημοτικοί σύμβουλοι – δεν με ενδιαφέρει η παράταξή τους- αρνήθηκαν την αγορά οικοπέδων για να  εντάξουμε την επέκταση του Δημαρχείου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών. Με δικαιολογίες. Μόνο δικαιολογίες. Χωρίς αντιπρόταση οι περισσότεροι και χωρίς μελετημένη αντιπρόταση οι υπόλοιποι.

Η προσπάθεια, ξεκάθαρη. Να μην αποκτήσει το Άστρος Δημαρχείο, ή καλύτερα, να μην αποκτήσει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας Δημαρχείο, χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Δεν μπορεί να είναι αλλιώς. Όσο και να χρησιμοποίησαν προφάσεις και δικαιολογίες. Όσες και να χρησιμοποιήσουν ακόμα.

Είμαι τόσο απόλυτος στο λόγο μου, γιατί ζούμε σήμερα τη συνέχεια μιας ολόκληρης ιστορίας. Σε αυτό το σημείο είναι που καταγγέλλω σε όλους σας, τους «Νεκροθάφτες του Άστρους». Μια ομάδα ανθρώπων που λειτούργησαν για πολλά χρόνια στον Δήμο μας, με προφανές αποτέλεσμα  την οπισθοδρόμηση  του Άστρους.   

Αποτέλεσμα   το οποίο  κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε και να διορθώσουμε τα τελευταία χρόνια,   έχοντας την υποχρέωση από τη λαϊκή ετυμηγορία του 2010 και του 2014.  Όταν τους αγγίζαμε, πάντα τους είχαμε απέναντι μας. Είναι οι άνθρωποι που κατάφεραν, ανάμεσα σε πολλά άλλα:

  • Να Καταστίσουν το Άστρος,  του 21ου αιώνα, οικισμό στερούμενο όχι ρυμοτομικού σχεδίου  αλλά και ακόμα και ορίων οικισμού.
  • Να εφεύρουν το όνομα του Δήμου με γεωγραφικό προσδιορισμό, κάτι σαν τη σημερινή Βόρεια Μακεδονία, λες και το Άστρος δεν είχε  ιστορικό όνομα.
  • Να «ξεχάσουν» να κατασκευάσουν κάποια 44 χιλιόμετρα δικτύων Βιολογικού καθαρισμού.
  • Να απαξιώσουν την κατασκευή Δημαρχείου στην πλατεία Καρυτσιώτη, με δικές τους καταθέσεις  στο ΚΑΣ, και να ξοδέψουν τα χρήματα του προγράμματος Ε.Π.Τ.Α. για αγορά νέου οικοπέδου, χωρίς να συνεχίσουν σε μελέτες και κατασκευές γιατί… άλλαξε λέει η Δημοτική αρχή.

Αυτά για την ιστορία. Πάμε όμως στο Σήμερα. Δεν πιστεύετε όλοι ότι πρέπει να απεγκλωβιστούμε από αυτά? Ότι πρέπει να πάψουμε να δίνουμε σημασία στο παρελθόν? Ότι πρέπει να αφήνουμε πίσω τα κακά του παρελθόντος και κρατώντας τα  θετικά του, να πορευτούμε στο μέλλον? Για να μην ανήκουμε κι εμείς στους νεκροθάφτες του Αστρους?

Εμείς δεσμευτήκαμε δυο φορές μέχρι σήμερα, το 2010 και το 2014 στους Δημότες ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποκτήσει ο Δήμος μας κτίριο στέγασης των υπηρεσιών του.

Το πρόγραμμα Φιλόδημος είναι μια μοναδική ευκαιρία του Δήμου μας να αποκτήσει Δημαρχείο σε επέκταση υφιστάμενου δημοτικού κτηρίου που στεγάζει ήδη δημοτικές υπηρεσίες, με χρηματοδότηση της τάξης των 2.000.000€.

Δυο είναι μόνο τα σενάρια της επέκτασης. Τα θέσαμε στην δημοτική επιτροπή διαβούλευσης, η οποία πήρε την απόφαση της και γνωμοδότησε υπέρ της κατασκευής δίπλα από το γραφείο Δήμαρχου στο κέντρο του Άστρους.  Στην επιτροπή βρίσκονταν και οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης και κάποιοι δημοτικοί Σύμβουλοι που είναι μέλη.

Πρόσφατα, στο τελευταίο ΔΣ, αρνήθηκαν την ψήφο τους που θα έδινε τη δυνατότητα να αγοράσει απευθείας ο Δήμος τα όμορα οικόπεδα, χαρακτηρίζοντας τα ως μοναδικά. Αρνήθηκαν να διεκδικήσουμε τη χρηματοδότηση των 2εκ. ευρώ στο χώρο που αποφάσισε η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης.

Υπάρχουν όμως λύσεις και θα τις βρούμε. Πολύ σύντομα, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κυριακής, θα γνωστοποιήσουμε τις νέες ενέργειες μας για να ξεπεράσουμε το εμπόδιο που μας έβαλαν.

Δεσμεύομαι μόνο για ένα πράγμα: Ότι θα συνεχίσω τη δύσκολη προσπάθεια να κατασκευάσουμε επιτέλους δημαρχείο στον Δήμο μας. Γνωρίζω ότι τα εμπόδια είναι πολλά. Οι δυσκολίες στην προσέλκυση οικονομικών πόρων και η εκπόνηση των μελετών δεν είναι, όπως έχουμε αποδείξει, εμπόδιο για εμάς.

Αλλά ούτε και  τα κατεστημένα και οι νεκροθάφτες του Άστρους είναι εμπόδιο για εσάς, τους απλούς δημότες της έδρας και ολόκληρου του Δήμου μας.

 Το έχετε και εσείς αποδείξει..

Παναγιώτης Κ. Μαντάς.

Σχόλια επισκεπτών

ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΗΔΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΘΑΨΕΣ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΩΡΙΑ,ΤΣΑΚΩΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ ,ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΒΑΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΣΙΠΑ ΔΙΟΛΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΑΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΑ) ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ.ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ ΜΑΝΤΑΣ Π και Σια Ο.Ε

Απαντήσεις σε ολα τα ερωτηματικά κ σε ολη την παραπληροφόρηση της αντιπολίτευσης . Βλέπω δεν εχει πάρει θεση στα λογια του δημάρχου κάποιος απο αυτους που εμπόδισαν το έργο...!!Απλα αερολογίες ,για να ρίχνουμε στάχτη στα μάτια του κόσμου είμαστε???Ανυπόστατες κουβέντες περι ανέμων κ υδάτων. Περιμένουμε να δούμε που θα σταθεί στην επιστολή ,να σχολιάσει η αντιπολιτευση....!Αφήστε τις ευκαιρίες να φευγουν!

Δήμαρχε άρχισες ξανά τη γνωστή σου τακτική.Τη διαστρεβλωση της πραγματικοτητας.Έχασες την ψυχραιμία σου γιατί βλέπεις οτι δεν περνάει το δικό σου.Άσε τους θεατρινισμούς περί φορτίσεως και περί ήπιου λόγου..Απόλυτος στο λόγο σου αλλά και γενικότερα είσαι και τώρα που ζορίζουν τα πράγματα και η προεκλογική σου κέντα δεν βγαίνει καταφεύγεις σε γραφικότητες σε σταυρούς και νεκροθάφτες.Ο μεγαλύτερος νεκροθάφτης του Άστρους είσαι εσύ.Κοίτα δε τι κατάσταση είναι η έδρα του Δημου.Κοίτα την πλατεία(που εκεί ανδρώθηκες αλλά πάντα είχες και μια μπηχτή να λες για τον κόσμο της και για το Αστρος)σε τι κατάσταση είναι!!!!
Ραντεβού το Μάη αλλά και πιο νωρίς...

Με συγκίνησες ρε Τάκη τι να σου πω .
Οι δικοί σου γιατί δεν ήταν παρόν στο Δ.Σ για να μπορέσεις να έχεις τήν απαιτούμενες ψήφους για να περάσει η εισήγηση για την ανέγερση το Δημαρχείου.
Ακούγεται ότι ούτε και οι δικοί σου δεν πιστεύουν σε αυτά που ταζεις και μάλιστα ακούγεται πολύ έντονα.
Γιαυτό που σου συμβαίνει η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά εσένα έχεις βάλει αυτογκόλ μέσα σε ένα περιβάλλον που αλλους τους επέλεξες και αλλους στους επιβαλανε .
Το ότι θα μπορέσεις μέχρι τέλος του Μαρτίου που λήγει το πρόγραμμα να ενταχθεί για χρηματοδοτηση αυτό πάλι πως εξηγείται. ..;
Τώρα ποια το μόνο που σου έχει απομείνει είναι να επιστρατεψεις κάποιους άλλους γιατρούς μπας και σώσεις την παρτίδα.
Θα τους πάρεις και αυτους στη κατρακύλα και είναι κρίμα γιατί δεν είναι όλοι σαν εσένα.
Στη δικιά σου ανεπάρκεια είσαι φυλακησμενος όσο για την πριν διαδρομή σου γνωρίζουμε μόνοι μας, αυτά ειναι που πληρώνουμε τώρα.
Έχεις να επιλέξεις μεταξύ αξιοπρέπειας και ξεπεσμου από εσένα εξαρτάται.

Όπως τα έκανες έσκαψες τον λάκκο μόνο σου Δήμαρχε.
Εκείνοι οι βιολογικοί καθαρισμοί στο Καστρί και Άγιο Πέτρο τι γίνανε Δήμαρχε πού είμαστε ακόμα στην μελέτη.
Όπου και ότι ακούμπησες το απαξιώσει.

Ωραίες απαντήσεις σε σοβαρές δηλώσεις του δημάρχου....!!Ο ένας έχει κολλήσει με τον ανάβαλο σε ολα τα topics κ το γράφει πρωί - μεσημέρι βράδυ (λες κ η μόνη δουλειά του δημάρχου είναι αυτό), κ ο άλλος αντιλαμβάνεται την δήλωση σαν ''αστειακι΄΄ κ αντί να ενημερωθεί για το τι γίνεται γύρω του, απαξιώνει περιγελώντας . Μπράβο σας ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ,θα πάτε να ψηφίσετε κιόλας .Κρυφτείτε πισω απο την ανωνυμία σας ομως ,γιατί όταν θα ξαναβγεί δήμαρχος ο Τάκης ,θα τρέχετε για χάρες...

Πρέπει να απαντήσει κάποιος σοβαρός άνθρωπος στις καταγγελίες του Δημάρχου και όχι ο συνήθης οχετός του διαδικτύου.Αλλά τι να πει?Σάμπως υπάρχει καμιά δικαιολογία για αυτά που κάνανε?

Κάποτε υπήρξε το θέμα κόστος σκουπιδιών , ποτέ δεν έγινε μια συγκέντρωση στο πνευματικό κέντρο και με παρουσία της περιφέρειας για να μάθει ο κόσμος το πραγματικό κόστος επεξεργασίας ! Ποιος έλεγε αλήθεια τότε η δημοτική αρχή ή περιφέρεια ; Τώρα είναι το θέμα του δημαρχείου . Μια συγκέντρωση στο πνευματικό κέντρο και μια ιστορική αναδρομή για τα του δημαρχείου με σκοπό να μαθευτεί η αλήθεια ! ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ .... ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΕΚ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ ! ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ !!!!!!!!!!

Άλλη μια φορά που ήταν μιλάει ο Μαντάς, οι άλλοι..κόβουν λάσπη.. Γιατί λέει αλήθειες.. είναι ώρα εμείς οι αστρινοι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.. Όλοι την Κυριακή στο δημοτικό συμβούλιο..

Σοβαρες δηλωσεις του δημαρχου οι νεκροθαφτες τους αστρους, μπορει να μας πει, γιατι στρεφεται εναντιον αυτων που ψηφισαν κατα, εφοσον υπαρχει δημοκρατια και αυτος προφανως δεν επεισε με την επιχειρηματολογια του, σε ενα εργο που θυμιζει παλατι ερντογαν, οταν δεν εχει γινει κανενα εργο στο δημο σοβαρο και ηβπεριοχη ειναινπαραμελημενη και απαξιωμενα χωρια και κατοικοι;
Ειναι προφανες οτι με αυτη τη δηλωση, εχει καταλαβει οτι ειναι απερχομενος δημαρχος και εβαλε τη ταφοπλακα στο δηθεν εργο του. Τι να το κανει το δημαρχειο και του γυρω χωρους; να το παιζει δημαρχος σε ενα δημαρχειο εκατομμυριων, οταν εχει καταδικασει ολη τη περιοχη στην αδρανεια; πηγα προσφατα στο μοναστηρι της Λουκους και εξω καθε χρονο αφηνουν μια αμαξια ασφαλτο, γιατι ενω πληρωνιυν να φτιαξουν τις λακουβες στους δρομους αυτοι πανε και πετανε την ασφαλτο εξω απο το μοναστηρι, οποιος θα παει να επισκεφθει το μοναστηρι θα τα δει τα εργα τους. Τελικα ο πιο σοβαρος ειναι ο Βεκιαρης μου φαινεται και τον ειχα υποτιμησει, τουλαχιστον δεν ειναι ξερολας και ζηταει τη συμμετοχη των πολιτων να παρει αποφασεις. Λοιπον ας καταλαβουν οι μεχρι σημερα που καταδικασαν και απαξιωσαν το δημο, οτι ηρθε η ωρα να απελθουν και να μην ξαναασχοληθουν με τα κοινα και οταν δε τους κανουν τα χατηρια να ψηφισουν τα δηθεν μεγαλοπνοα εργα τους δεν ειναι νεκροθαφτες αλλα καταλαβαινουν τα παιχνιδια που πανε να παιξουν σε χορους εκατομμυριων, για τη δοξα τους και μονο. Ο δημαρχος και οι συμμετεχοντες υπηρετουν τους πολιτες δεν υπηετουν οι πολιτες το δημαρχο και τους παρατρεχαμενους τους, ουτε τα σχεδια τους.

Μια ανοιχτή συζήτηση στο πνευματικό κέντρο για να ειπωθούν τα πάντα όσον αφορά το θέμα δημαρχείο . Ιστορική αναδρομή με ονόματα και στοιχεία και ενέργειες για να μην χαθεί το πρόγραμμα . Εκεί είναι ευκαιρία να ακουστούν τα πάντα και με λόγο στους πολίτες , αφού αυτοί πληρώνουν τα ενοίκια του δήμου . Αυτή είναι ανοιχτή δημοκρατία !

Τα λόγια αυτά δεν τιμούν γιατί γνωρίζει ο ένας τον άλλο . Με χαρτιά και όλα τα στοιχεία, μια ανοιχτή συζήτηση θα λύσει απορίες και θα φωτίσει την παραπληροφόρηση και να μάθει επιτέλους ο κόσμος την αλήθεια. Να δει τους σωτήρες και τους καταστροφείς .ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ .

Κατι δεν σου εκατσε καλα δημαρχε εεεεε;;; Γι αυτο εβγαλες τεροια ανακοινωση. Αφου ηθελες σωνει και καλα να περασει το θεμα ο προεδρος κουτρουμπης γιατι ελειπε ;; ο τσιωρος γιατι ελειπε;; ο κατσης γιατι καταψηφησε ;;; Μηπως κατι δεν κανεις καλα ή μηπως σε καταλαβαν και οι δικοι σου ;;

Εσύ ρε πεθαμένε νεοδημοκρατη είσαι περήφανος που ο Καρατζαφέρης στηρίζει Νίκα ? Και μετά μας λέτε ότι δεν έχετε σχέση με την ακροδεξιά

Μπράβο Δήμαρχε συγχαρητήρια! Θεωρώ ότι τους αποστόμωσες! Άς τους να λένε! Καλά αυτό με το όνομα του Δήμου ήταν η χαριστική βολή! Συνέχισε έτσι και θα βγεις νικητής! Είναι το μόνο σίγουρο!

Όσο για το όνομα φροντίστε να βρείτε ποιος το σκέφτηκε ή ποιοι το σκέφτηκαν και πότε . Ειναι γνωστό πότε ειπώθηκε και για ποιους λόγους , κάτι προοδευτικοί ! Αποκλέιεται να μην ξέρετε !

Διαβάζω σχόλια και σχόλια. Επι της ουσίας καμμία αντίρρηση στο Μαντά. Αφου όλοι το ξέρετε λοιπόν, γιατί το πατε περιφερειακά? Κατέστρεψαν το Αστρος και τώρα το παίζουν σωτήρες και σκάζουν και στην πλατεία για να στηριξουν τον Καμπύλη. Η αλήθειες είναι για να λέγονται. Και ο Μαντάς τις είπε. Μπράβο του.

για 3000.00 ευρω που στοιχισε η αρχιτεκτονικη μελετη του νεου δημαρχειου καλα ειναι . το θεμα ειναι αν δεν περασει ο χωρος που προτεινει ο δημαρχος και διαφωνουν ολοι οι πολιτες του Αστρους και προκριθει ο χωρος στον Αγιο Παυλο που προτεινει η αντιπολιτευση ποιος θα πληρωσει το μελετητη που χωρις καμια διαβεβαιωση προχωρησε στη συνταξη της????? Αχ ρε Πετρο..........παλι εσυ θα την πληρωσεις τη νυφη

H πραγματικότητα στην κοινωνία είναι διαφορετική από αυτην που βλέπουμε στο διαδίκτυο.Εδώ βλέπουμε στελέχη κυρίως των δύο συνδυασμών να τσακώνονται και οι γνώμες να μοιράζονται.
Εξω όμως οι γνώμες δεν είναι καθόλου μοιρασμένες.
Ο περισσότερος κόσμος ,κρατώντας μια επιφύλαξη γιατί δεν έχει ενημερωθεί πλήρως,είναι εναντίον του όχι στην επέκταση του δημαρχείου.Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατι είπε ο Καμπύλης όχι στα 2 εκατ. που τώρα χάνονται.

H αντιπολίτευση ψεύδεται και κάνει ζημιά στον τόπο για τους παρακάτω λόγους....
1......Τα 2 εκατομ. ευρώ είναι μόνο για επέκταση υπάρχοντος δημαρχείου και όχι για νέο δημαρχείο.
2.....Το πρόγραμμα Φιλόδημος υπάρχει και βγάζουν από αυτό ήδη χρήματα και ο δικός μας δήμος και οι άλλοι.
3....Τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ για ενοίκια που πληρώνει ο δήμος και με το νέο δημαρχείο θα σταμάταγε να τα δίνει ,τώρα θα συνεχίσουμε να τα δίνουμε εμείς.Αλλη μια μεγάλη απώλεια χρημάτων.
Μπράβο σας κύριοι.

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΥΡΙΟΙ. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.. Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ.. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.. 2 ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.. ΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΛΕ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ.
Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΠΑΝΤΩΣ.. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΛΛΑ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ

Ξυπνήστε επιτέλους! Οι Αστρινοί δεν ψηφίζουν ξενομερίτη! Οι κακόμοιροι ζουν στον κόσμο τους! Δεν ψηφίζουν ξενομερίτη δήμαρχο, αλλά αν κοιτάξουν δίπλα τους θα δουν ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ξενομερίτη σύζυγο, νύφη, γαμπρό..... Ήμαρτον!!!

"Οι Αστρινοί δεν ψηφίζουν ξενομερίτη" (sic).
Να υποθέσω πως θέλεις και τα λες...
Δεν κοιτάς που το Άστρος έχει ανοίξει την αγκαλία του σε όλους όσους θέλησαν να ζήσουν εδώ;
Ποιο άλλο χωριό της περιοχής είναι τόσο ανοικτό;

Δήμαρχε έκανες μια κίνηση που δεν σου βγήκε, Έφερες το θέμα για το Δημαρχείο, σκέφτηκες τώρα το Αστρος που σου γυρίζει την πλάτη, Ο άδειος ο τενεκές κάνει το μεγαλύτερο θόρυβο.

Αν όντως υπήρχε διακαείς πόθος για να γίνει το δημαρχείο θα είχε ακολουθηθεί και συντομευτεί η κάθε κίνηση κατά πολύ από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα . Την Παρασκευή πήγαν να αποφασίσουν με ένα χαρτί Α4 και την άλλη μέρα φάνηκαν αρκετά χαρτιά .Τι θα αποφασιζόταν με αυτήν την προχειρότητα ; Σε τι φταίει η αντιπολίτευση ; ...........ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ............ Καλό θα ήταν η δημοτική αρχή να πληροφορηθεί πως δόθηκε το όνομα Βόρειας Κυνουρίας και να το ανακοινώσει , και μάλιστα ποιοι αντέδρασαν τότε .

Πόσο λειτουργική και διευκρινιστική θα ήταν μια ανακοίνωση με όλο το ιστορικό μέχρι τώρα , ενεργειών και κινήσεων από πλευράς δημοτικής αρχής , όσον αφορά το φιλόδημος και το δημαρχείο . Έτσι οι πολίτες θα μάθαιναν όλη την αλήθεια . Αυτή είναι κατ' εμέ υπεύθυνη ενημέρωση . ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ !

ΓΙΑ ΤΟΝ Δημητρης on Τhu 2/3/19-15.26.
H MEΛΙΓΟΥ αγαπητέ Δημήτρη. Πλατανίτες, Σιταινιώτες, Καστανιτιώτες, Καστρίτες, Αγιοπετρίτες, Αστρινοί, Χαραδραίοι , Κουτρουφαίοι, Βερβενιώτες, Γερμανοί, Αλβανοί, Βούλγαροι, Ρουμάνοι κλπ..κλπ...
Ακόμα και το νεκροταφείο της Μελιγούς φιλοξενεί πανσπερμία εθνικοτήτων και φυλών. Και, αλήθεια. !!!! Δημαρχείο θέλουμε να φτιαχτεί. Νεκροταφείο πότε στο καλό θα φτιάξετε; Μνήματα πηδάτε τις ταφές !

Έχω μια μεγάλη απορία γιατί όλοι αυτή η πρεμουρα δυο μήνες πριν τις εκλογές κύριε Δήμαρχε γιατί τέτοια πρεμουρα να αγοραστεί ενα οικόπεδο στο κέντρο του Άστρους που δεν θα προσφέρει τίποτα γιατί είναι μικρό ώστε να χωρέσει όλες τις υπηρεσίες και χωρίς πάρκινγκ γιατί κανένας δεν αναμοχλευσε το θέμα δημαρχείο δυο τετραετίας που είσαι στην καρέκλα του Δήμου τώρα σας πήρε ο πόνος για το Άστρος και τους δημότες του τώρα σκεφτήκατε ποσες χιλιάδες ευρώ σπαταλόντε στα ενοίκια για να στεγάσουν οι υπηρεσίες δυο μήνες πριν τις εκλογές και λιγες μέρες πριν εκπνεύσει το πρόγραμμα ?
Τελικά σε αυτόν τον τόπο πριν τις εκλογές έχουμε σωτήρες αλλά στην πορεία χάνονται γίνονται παρτακιδες με τους κολαούζους τους ...Κύριες Δήμαρχε θα ήθελα μια εξήγηση γιατί δεν ασχοληθήκατε με το θέμα δημαρχείο πριν 3 η 5 χρόνια και γιατί να μην γίνει σε ενα απο τα οικόπεδα που διαθέτει ο δήμος ?
Αν θυμάμαι καλά πριν αρκετά χρόνια δουλέψτε στο αρχιτεκτονικο γραφείο τοτε δημάρχου Δαλιάνη Γεώργιου και είχατε κάνει τη μελέτη και το σχεδιασμό για ανέγερση δημαρχείου με την τότε δημοτική αρχή αφου θέλετε το καλό του τόπου γιατί δεν συνεχίστε και δεν ολοκληρώσατε ένα εργο που εσείς σχεδιάσατε σενα απο τα οικόπεδα που διαθέτει ο δήμος και μην μου πείτε γιατί δεν είναι στο κέντρο του Άστρους γιατί θα γελάσω όλα αυτα τα θεωρώ φτηνές δικαιολογίες. ....
Απλά όλα αυτά τα χρόνια που παρακολουθώ τα έργα και τα προγράμματα του καθε υποψήφιου και μετέπειτα δημάρχου θεωρώ οτι το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να καθίσετε στην καρέκλα να βολέψετε και καμποσους παρατρεχαμενους σας και χ@@@@ για τον τόπο χορτάσαμε λόγια αλλά και ηλιθια έργα μόνο και μόνο για να φαγωθούν κάποια λεφτά και ουσία καμιά. .Ελπίζω και εύχομαι σε αυτές τις εκλογές η γενιά μου να επιλέξει ενα άξιο Δήμαρχο με πυγμή και αξιοπιστία εναν δήμαρχο που να σεβαστεί τους δημότες του αλλά να σκεφτεί και του νέους να τους κρατήσει στον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. ...Κουραστίκαμε να ακούμε μεγάλα ψεύτικα λόγια καιρό για έργα. ........! ! ! ! ! ! !

Μια εκτενής ανακοίνωση με τις έως τώρα ενέργειες όσον αφορά το θέμα φιλόδημος - δημαρχείο θα ενημέρωνε κατά πολύ . Ποιος ο λόγος η δημοτική αρχή να εκδώσει αυτήν την ανακοίνωση ; Αν υπήρχαν σαμποτεριστές ή φαντάσματα ή νεκροθάφτες αμέσως θα έμεναν στο περιθώριο . Αυτού του είδους οι ανακοινώσεις δεν τιμούν τους εμπνευστές ! Σε τόσο σοβαρά θέματα τα πάντα έχουν όνομα και οντότητα . Μήπως υπάρχει κάποια άλλη σκοπιμότητα από πλευράς της δημοτικής αρχής ;

Ρωτάει ένας πριν (07.57) γιατι ασχολήθηκε τώρα με το δημαρχείο ο Μαντάς.
ΤΩΡΑ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ .ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?
Επίσης ρωτάει γιατί δε γίνεται δημαρχείο σε ένα από τα οικόπεδα του δήμου.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΑΛΙ?
Τόσο βλάκες είστε αφού έχουν γραφτεί αυτά 30 φορές ή εν γνώση σας πάτε να παραπληροφορήσετε?
Η μπουρδολογία από εκεί και πέρα,όταν γράφετε ένα κατεβατό με μα...κιες και ψέματα,δείχνει πανικό.Πολύ πανικό.

Εσείς .. που το έχετε ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΡΙΑ !!!! Καλά θα κάνετε εφόσον λέτε ότι παρακολουθείτε τα του τόπου μας χρόνια τώρα να είσαστε και πιο ενημερωμενος.Η μάλλον πιο σωστά ενημερωμένος..Τα ΑΡΧΙΚΑ Σχέδια για δημαρχείο πότε μπλοκαρίστηκαν.Σε ποια θητεία; Μήπως σε ενός εκ των μεντώρων του κ.Καμπύλη που θα κατεβάσει το γιο του Κ υποψήφιο; Από που ήταν ο κύριος σύμβουλος τότε που τους άνοιξε τα ΜΑΤΙΑ; Μήπως από το χωριό του κ.Καμπύλη; Μάθετε σωστά πώς έχουν τα πράγματα και ποιος ΜΠΛΟΚαΡΕ το σχέδιο και μετά απαντήστε.Τουλάχιστον Ο Μαντάς τουλάχιστον μιλά με επιχειρήματα... εσείς έχετε;;Αν ναι πείτε μας.

Προς τον γκρ.
Θα μας χάλαγε ένα παλάτι σαν του Ερντογάν ΔΩΡΕΑΝ στο Αστρος ε?
Που θα μας γλίτωνε και δεκάδες χιλιάδες ευρώ νοίκια.
Τι άλλη ηλιθιότητα θα ακούσουμε σε αυτόν τον τόπο?

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio