Οι καλοκαιρινες εκδηλώσεις από τον Μορφωτικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο των Απανταχού Καστανιτσιωτών (pics)

Δευ, 26/08/2019 - 11:58
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Tέλος Αυγούστου και  επισήμως οι καλοκαιρινοί μήνες του έτους έφτασαν στο τέλος τους. Το ζεστό καλοκαιράκι μας αποχαιρετά κλείνοντάς μας το μάτι για ραντεβού την επόμενη χρονιά.  Για πολλούς βέβαια οι διακοπές συνεχίζονται και τον Σεπτέμβρη μιας και οι καιρικές συνθήκες της χώρας μας δίνουν αυτήν την ευκαιρία.

 

Μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου ο Σύλλογος Απανταχού Καστανιτσιωτών πραγματοποίησε για ενδέκατη συνεχή χρονιά σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στο όμορφο ορεινό χωριό μας με σκοπό να κάνει πιο ευχάριστη τη  διαμονή  των κατοίκων και των πατριωτών που πέρασαν σε αυτό τις διακοπές τους όσο και των επισκεπτών του. 

 

Νωρίτερα δε το Σάββατο 13 Ιουλίου αντιπροσωπεία μελών του Συλλόγου μας λειτούργησε τον σταθμό ανεφοδιασμού στην θέση Στραβόραχη (Πάρνωνας),  συμμετέχοντας έτσι ως εμπλεκόμενος φορέας στην μεγάλη διοργάνωση αγώνα δρόμου «Κρόνιο Πέρασμα 2019», ενώ το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιουλίου είχε πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός των κεντρικών δρόμων, πλατειών, πάρκων και δημοτικών κτιρίων ώστε να υποδεχτούν απαστράπτοντα τους καλοκαιρινούς επισκέπτες. 

Το Σάββατο 27 Ιουλίου ο Σύλλογος με την συνδρομή νοικοκυρών του χωριού ετοιμάσαμε  ένα  μικρό μπουφέ με παραδοσιακά εδέσματα και γλυκίσματα συνοδευόμενος από δροσερό κρασάκι για  όσους πιστούς προσήλθαν στο εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα για να παρακολουθήσουν τον εορτασμό του.

Τις επόμενες ημέρες η καθαριότητα του χωριού συνεχίστηκε με 3ήμερο ασβέστωμα των κεντρικών δρόμων με την βοήθεια και των νοικοκυρών που βγήκαν να περιποιηθούν τα σοκάκια γύρω από τα σπίτια τους.

 

Την Δευτέρα 5 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε Μέγας Εσπερινός στον Πολιούχο εορτάζοντα  Ναό μας ενώ ακολούθησε περιφορά της εικόνας έως την κεντρική πλατεία με πλήθος πιστών να ακολουθεί.

Στην συνέχεια ο Σύλλογος για πρώτη χρονιά πραγματοποίησε το  πανηγύρι στην κεντρική πλατεία με ζωντανή μουσική , ποικιλία μεζέδων,  ποτών και γλυκίσματος.  Παρά τις απειλές του καιρού με μικρή μπόρα, η βραδιά ήταν πολύ ευχάριστη με πολύ κόσμο να γεμίζει την πλατεία από ντόπιους και επισκέπτες από τα γύρω χωριά.  Η μουσικές επιλογές της ορχήστρας ενθουσίασαν το κοινό που πραγματικά δεν σταμάτησε να επιδίδεται σε χορευτικές φιγούρες μέχρι τα ξημερώματα που φυσικά η βραδιά  έκλεισε ως συνηθίζεται με το «πιπέρι».

Με το πρώτο φως της ημέρας η πλατεία βρήκε τους κανονικούς της ρυθμούς και λίγο αργότερα η καμπάνα της Μεταμόρφωσης κάλεσε τους πιστούς στην πανηγυρική λειτουργία του Ναού με τους εορτάζοντες να δέχονται τις ευχές όλων .Το ίδιο βράδυ απολαύσαμε μια όμορφη μουσική βραδιά με πολύ χορό, προσφορά συμπατριώτη μας.

 

Την επομένη ξεκίνησε η ολοκλήρωση ενός εγχειρήματος που πήρε σάρκα και οστά στα πλαίσια των περσινών εκδηλώσεων. Με την βοήθεια μικρών παιδιών και ενηλίκων ζωγραφίσαμε τους 2 εναπομείναντες κάδους απορριμμάτων στην γειτονιά του Γαλατά. Έτσι ένα έργο ολοκληρώθηκε  δίνοντας μια ξεχωριστή εικόνα στους κεντρικούς δρόμους εντυπωσιάζοντας τους περαστικούς.

Το απόγευμα στην πλατεία Σωτ. Κουρούνη με πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης  Όρους Πάρνωνα-Υγροτόπου Μουστούπραγματοποιήθηκε εκδήλωση με ζωγραφική & χάρτινων κατασκευών για παιδιά με θέμα την άγρια πανίδα και δράση επανένταξης άγριας ορνιθοπανίδας που παραχώρησε ο Σύλλογος ΑΝΙΜΑ μετά από περίθαλψη (8 Κιρκινέζια).

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε Τουρνουά Σκακιού από τον Σύλλογό μας για του μικρούς μας φίλους, ενώ στον νικητή απονεμήθηκε κύπελλο.

 

Το επόμενο πρωινό ολοκληρώθηκε το ζωγράφισμα  των κάδων , ενώ το απόγευμα στα τραπεζάκι του καφενείου ξεκίνησε  και το  Τουρνουά Πρέφας για μεγαλύτερες ηλικίες αναδεικνύοντας μετά από λίγες μέρες ως κυπελλούχο,  μετανάστη πατριώτη μας.

Παράλληλα οι μικροί μας φίλοι πήραν μέρος στο παιχνίδι του χαμένου θησαυρού με γρίφους από την ιστορία του χωριού μας.

Το απόγευμα της επόμενης μέρας απολαύσαμε την συμμετοχή μικρών και μεγάλων παιδιών στις αθλοπαιδιές «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ»  με χαρούμενα , αστεία και διασκεδαστικά αγωνίσματα. Στην διοργάνωση συμμετείχε και ο Φορέας Διαχείρησης  Όρους Πάρνωνα-Υγροτόπου Μουστού.  Ακολούθησε βραδιά μπάρμπεκιου με πεντανόστιμο πίτα-σουβλάκι.

Το Σάββατο το απόγευμα παρακολουθήσαμε με πολύ ενδιαφέρον την ομιλία και τις προβολές του κ. Δημήτρη Μπερτζελέτου-Διατροφολόγου/Διαιτολόγου με θέμα «Η διατροφή είναι τρόπος ζωής».  Παράλληλα οι μικροί μας φίλοι λειτούργησαν παζάρι με παιχνίδια, βιβλία, αναμνηστικά του Συλλόγου, διακοσμητικά, μπιζού από προσφορές συμπατριωτών μας.

Η εκδήλωση έκλεισε με πλούσιο μπουφέ με μεζεδάκια εμπνευσμένα από την υγιεινή διατροφή.

Το επόμενο πρωί τα παιδιά συγκεντρώθηκαν σε χώρο που πραγματοποιήθηκε μάθημα ζωγραφικής από καλλιτέχνιδα συμπατριώτισσα χάρη στις οδηγίες της οποίας δημιούργησαν πίνακες απαράμιλλης ομορφιάς και καλλιτεχνίας.  Το απόγευμα το μάθημα επαναλήφθηκε για τις κυρίες του χωριού μας με το αποτέλεσμα να εντυπωσιάζει όσους πέρασαν για να καμαρώσουν τις δημιουργίες.  Παράλληλα οι λιλιπούτιοι φίλοι μας παρακολούθησαν σε άλλο χώρο αφήγηση παραμυθιού εντυπωσιασμένοι από την παραστατικότητα της αφηγήτριας  συμπατριώτισσά μας.

Το απόγευμα της Δευτέρας  στο γήπεδο του χωριού μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σε ανταγωνιστικά παιχνίδια διασκεδάζοντας  και γελώντας  με πολύ κέφι και ενθουσιασμό. Ακολούθησε «χρωματοπόλεμος» που έκανε «πολύχρωμο» το απόγευμα μας .

Το βράδυ της Τρίτης παιδιά , άντρες και γυναίκες  του χωριού παρουσίασαν  χορούς  από τα ελληνικά νησιά ξεσηκώνοντας τους θαμώνες της πλατείας με το κέφι τους και τις χορευτικές τους φιγούρες που διδάχτηκαν τις μέρες της διαμονής στο χωριό από συμπατριώτισσα δασκάλα παραδοσιακών χορών. Αφού καταχειροκροτήθηκαν ακολούθησε χορός για το κοινό.

Νωρίς το επόμενο πρωινό ομάδα παιδιών και ενηλίκων συμμετείχε σε έναν ευχάριστο περίπατο στο καταπράσινο και δροσερό δάσος την πορεία του οποίου χάραξαν και οδήγησαν  μπαμπάδες και παππούδες συμπατριώτες μας. Η δράση έκλεισε με πλούσιο κολατσιό στα κρυστάλλινα νερά πηγής που κατέλυσε η χαρούμενη ομάδα.

Οι καλοκαιρινές μας εκδηλώσεις έκλεισαν με μια όμορφη μουσική βραδιά με τον αγαπημένο μας φίλο Γιάννη Καραμάνο που μας διασκέδασε με την μοναδική φωνή του και την γλυκόλαλη κιθάρα του το βράδυ της 14ης Αυγούστου, ενώ μετά το τέλος του προγράμματος  η νεολαία συνέχισε με δυναμικά μουσικά ακούσματα.

Το πρωινό της 15ης Αυγούστου βέβαια όλοι παρακολουθήσαμε την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης στο εξωκλήσι της Παναγιάς μας, ανταλλάσοντας ευχές  και κυρίως ευχόμενοι στους υπεράριθμους εορτάζοντες.

Τέλος ο Σύλλογός μας συμμετείχε με σχετική ομιλία στην εκδήλωση  «Αντάμωμα της Συμπολιτείας του Πάρνωνα» μιας και η Καστάνιτσα είναι ένα από τα 4 χωριά της Συμπολιτείας, που φέτος οργάνωσε και πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Χαράδρου με θέμα «Eλιά».  Ευχαριστούμε τον Χάραδρο για την όμορφη φιλοξενία και ευχόμαστε πάντα πλούσια παραγωγή.

Κλείνοντας να απευθύνουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όσους  παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις μας και απόλαυσαν τις όμορφες μέρες και βραδιές των διακοπών τους κοντά μας, αλλά κυρίως αυτούς που αφιέρωσαν χρόνο από τις διακοπές τους και κόπιασαν δίπλα μας, ή μας πρόσφεραν ότι ζητήσαμε  για να οργανώσουμε και να φέρουμε εις πέρας και αυτό το καλοκαίρι   ένα ευχάριστο, ξένοιαστο  και  απολαυστικό 15νθήμερο.

Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες, και του χρόνου με υγεία να ξανανταμώσουμε και να ξεφαντώσουμε.

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΙΩΤΩΝ

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio