Οι καιροί ου μενετοί !!!

Δευ, 08/04/2019 - 18:45
Image

Με την ευκαιρία των εκλογών που πλησιάζουν, έρχονται στην μνήμη μου εικόνες από το μακρινό παρελθόν, όταν ο Πατέρας μου στις πρώτες κοινοτικές και δημοτικές εκλογές μετά την δικτατορία το 1975, προσπάθησε να ενώσει το Παράλιο Άστρος. Εν τούτοις το τότε κατεστημένο επέλεξε την οπισθοδρόμηση, την διαίρεση και την επικρατούσα τότε κατεστημένη νοοτροπία, με τα γνωστά αποτελέσματα μέχρι σήμερα, τα οποία κατά γενική ομολογία πληρώνει ακόμα ο Τόπος, του οποίου η πορεία θα ήταν πολύ διαφορετική. 

Σήμερα 44 χρόνια μετά και ενώ ο τελευταίος εκλογικός νόμος δίνει την μεγάλη ευκαιρία, ο τόπος να αλλάξει σελίδα και να προχωρήσουμε ανεξάρτητοι, ενωμένοι και αποτελεσματικοί, όπως κάνουν άλλα χωριά με θετικά αποτελέσματα, βλέπε Βέρβαινα, Δολιανά, εμείς επιλέγουμε την διαίρεση, την υποταγή και την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων και φιλοδοξιών, οι οποίες με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγούν στο απόλυτο κενό.

Για μια τελευταία φορά θα ήθελα να εκφράσω μια ολοκληρωμένη πρόταση για τις επερχόμενες εκλογές διότι πιστεύω ακράδαντα, ότι είναι σε σωστή βάση και η μόνη με προοπτική για το καλό του Τόπου μας, που μερικοί από εμάς αγαπάμε πάρα πολύ και χωρίς ιδιοτέλεια και προσωπικές φιλοδοξίες, θέλουμε την πρόοδο αυτού του Τόπου και μαζί με αυτό και την πρόοδο των ανθρώπων που διαμένουν σε αυτόν και με την προσωπική, μορφωτική, και επαγγελματική τους διαδρομή, έχουν δείξει ότι αγαπούν, γνωρίζουν και μπορούν να προσφέρουν στον Τόπο τους.

Η ολοκληρωμένη πρόταση αφορά πρώτα την δημιουργία ενός ενωτικού, ανεξάρτητου, συμμετοχικού, συλλογικού, ανανεωτικού και προοδευτικού ψηφοδελτίου για το Τοπικό Συμβούλιο με τουλάχιστον επτά υποψήφιους. Οι βασικές προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληροί ο κάθε υποψήφιος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει, το να είναι μόνιμος κάτοικος Παραλίου Άστρους, να διαθέτει ελεύθερο χρόνο, γνώστης των προβλημάτων του Τόπου, με εμπειρία, με οικονομική άνεση, με ηγετικά και διοικητικά προσόντα, επικοινωνιακό και κοινωνικό άτομο. Έτσι θα εκλεγούν τα πέντε μέλη του Τοπικού Συμβουλίου με βάσει τον αριθμό ψήφων, ενώ πρόεδρος θα εκλεγεί, ο πρώτος με τους περισσότερους σταυρούς που θα εκλεγεί, από την ψηφοφορία.

Η δεύτερη πρόταση αφορά την εκπροσώπηση του Τοπικού Διαμερίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, την οποία δεν είχαμε μέχρι σήμερα, με τα γνωστά αποτελέσματα. Έτσι προτείνεται η ελεύθερη ψήφιση του κάθε συνδυασμού της αρεσκείας του κάθε ενός ψηφοφόρου, με την διαφορά ότι ο σταυρός προτίμησης θα αφορά συγκεκριμένα ένα έως τρία προτεινόμενα πρόσωπα από την γενική συνέλευση του Τοπικού Διαμερίσματος, σε κάθε συνδυασμό για τον Δήμο. Τα επιλεγμένα πρόσωπα θα πρέπει να πληρούν, όσον το δυνατόν, τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά του Τοπικού Συμβουλίου, δηλαδή να είναι μόνιμοι κάτοικοι Παραλίου Άστρους, να διαθέτουν ελεύθερο χρόνο, γνώστες των προβλημάτων του Τόπου, με εμπειρία, με οικονομική άνεση, με ηγετικά και διοικητικά προσόντα, επικοινωνιακά και κοινωνικά άτομα σε υψηλότερο επίπεδο, προκειμένου να εκπροσωπούν επάξια το Παράλιο Άστρος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο αντικειμενικός στόχος θα είναι η εκλογή τουλάχιστον δύο ικανών προσώπων στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επειδή η παραπάνω πρόταση βρίσκει την μεγαλύτερη αποδοχή από τους ψηφοφόρους του Παραλίου Άστρους, προτείνουμε την άμεση Γενική Συνέλευση των ψηφοφόρων του Παραλίου Άστρους στο Διοικητήριο, προκειμένου να συζητηθεί η πρόταση αυτή ή οποιαδήποτε άλλη πρόταση, ελεύθερα, δημοκρατικά και συναινετικά, προκειμένου να καταλήξουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα για τον Τόπο, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες, χωρίς οπισθοδρομικές αντιλήψεις, οι οποίες μας έχουν οδηγήσει στην απραξία και στην κακοδαιμονία του Τόπου μας.

Εάν τελικά δεν υλοποιηθεί η παραπάνω πρόταση, τότε οι αρμόδιοι αναλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη για την συνέχιση μιας καταστροφικής διαδρομής με γνωστά τα αποτελέσματα και τα οποία θα είναι άλλη μία χαμένη τετραετία για τον Τόπο μας. Ας έχουν υπόψη τους αυτοί που θα αναλάβουν την ευθύνη αυτή, ότι από εδώ και πέρα τα ψέματα έχουν τελειώσει και ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με παρεμβάσεις, ουσιαστική, εποικοδομητική και δίκαιη κριτική, απαίτηση για ουσιαστικό έργο, με αίσθημα ευθύνης για τις επόμενες γενιές.

Η εποχή του απόλυτου κενού, έχει παρέλθει, οι ψηφοφόροι έχουν πλέον ωριμάσει και απαιτούν έργο, καλυτέρευση της ζωής τους και μέλλον γι' αυτούς και τα παιδιά τους. Ελπίζουμε να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα παραπάνω για το καλό όλων μας.

Κωνσταντίνος  Κοράλλης

Παράλιο  Άστρος,

Σχόλια επισκεπτών

Συμφωνώ με τον κ. Κοράλλη! Τα άμεσα τοπικά προβλήματα δεν έχουν ούτε ομαδικά κόμματα ούτε επίδοξους αρχηγούς. Να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη ενωμένη. Και όπως σωστά λέει να μην έχουμε άλλη χαμένη τετραετία ούτε απόλυτο κενό οπότε να απαλλαγούμε και από τον αποτυχημένο δήμαρχο. Και τα κολπάκια με δήθεν γήπεδα και καθρεφτάκια να πάει να να πουλήσει σε άλλους ιθαγενείς κι όχι σε εμάς....

Είναι πολύ ευχάριστο να διαβάζει κανείς τέτοιου είδους και περιεχομένου προτάσεις απο ανθρώπους που ενδιαφέρονται πραγματικά για τον τόπο μας. Όμως μια καλή απο μια κακή πρόταση είναι το κατά πόσο είναι ρεαλιστική...

Η κατάρα της φυλής είναι η διχόνοια, ο κατακερματισμός,το διαίρειν και βασίλευε. Ένας κούκος δε φέρνει άνοιξη. Με το σκεπτικό κάποιων θα πρέπει να γυρίσουμε στο παλιό καθεστώς των κοινοτήτων για να κάνουμε έργα και να πάει, μπροστά κάθε τόπος. Όταν κατά καιρούς οι κοινωνίες γίνονταν έρμαια παραγόντων που κατείχαν κάποια θέση και καμάρωναν, λογικό είναι να αντρειέψουν αυτούς με αποτέλεσμα τα κριτήρια του εκλέγεσθε να μην είναι ουσιαστικά η αντικειμενικά, παρά τι δουλειά κάνει αυτός που ψηφίζουμε ή ποιος είναι, ή αν είναι όνομα, ή αν είναι του κόμματος. Το τι γνώσεις ή προσόντα έχει δεν το εξετάζουμε. Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία σχετικά με τη διοίκηση του Δήμου δεν πρόκειται να πάει τίποτα μπροστά. Αδιαφορούμε για τα δρώμενα του Δήμου, παρά μόνο την τελευταία στιγμή αρχίζουμε να φωνάζουμε και να διαμαρτυρόμαστε. Ποιο τοπικό συμβούλιο κάλεσε τη Δημοτική αρχή μια φορά το χρόνο να κάνει οικονομικό απολογισμό στο χωριό του, με έσοδα – έξοδα αναλυτικά , ονομαστικά για κάθε δαπάνη απλά και κατανοητά; Να απαιτεί η κοινωνία να κυκλοφορεί κάθε τρεις μήνες έντυπο αναλυτικά με δαπάνες κι έργα για να βλέπει τι γίνεται και να ελέγχει. Εν κατακλείδι, εμείς είμαστε μικροί με πολλά κουσούρια και όχι είναι μεγάλος ο Δήμος. Είναι αδιανόητο κάποιοι να χρησιμοποιούν τις τοπικές κοινωνίες για πολιτικές σκοπιμότητες γιατί δεν τους βγαίνουν τα κουκιά κάθε φορά και να στρέφουν τα τοπικά διαμερίσματα το ένα κατά του άλλου . Η προκοπή του Δήμου θα βγει μέσα από τη συλλογικότητα και την αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με τη λειτουργία του. Να ανοίξουμε τα μάτια μας και να βλέπουμε τι ψηφίζουμε κάθε φορά .

Φίλε Ντίνο συμφωνούμε σε αρκετά από τα νοήματα που ανάπτυξες νωρίτερα αλλά (ως συνήθως συμβαίνει) κάποια άλλα γεννούν κάποια ερωτηματικά στα οποία είτε από εδώ είτε στη Γενική Συνέλευση που προτείνεις πρέπει να απαντηθούν . Το χρονικό σημείο που επιλέγεις να μιλήσεις ενώ ξέρεις ότι έχει προηγηθεί προσπάθεια σύνθεσης συνδυασμών εδώ και αρκετό καιρό μας βάζει λίγο σε σκέψη. Το ελιτίστικο πνεύμα για ύπαρξη χρόνου των υποψηφίων και οικονομική άνεση επίσης.(Το τελευταίο αφήνει και αιχμές για την τιμιότητα κάποιων). Ο τίτλος της επιστολής σου όπου " ο χρόνος δεν μπορεί να περιμένει" γιατί στη συγκεκριμένη συγκυρία κι όχι και νωρίτερα ; Και ποιοι είναι κι αυτοί οι ψηφοφόροι που σε αυτή την πρόταση δείχνουν τη μεγαλύτερη αποδοχή; Γίνονται κάπου μυστικές (ή και φανερές) συναντήσεις και συζητήσεις από κάποιους εκλεκτούς τελικά και δεν το γνωρίζουμε; Σε αυτές τις πρώτες σκέψεις πρέπει να δώσεις απαντήσεις κι ίσως και κάποιες άλλες που δε θέλω να παραθέσω από εδώ. Και κάτι τελευταίο. Για το δημοτικό συμβούλιο όπου κάποιοι έχουν ήδη ανακοινωθεί θα αμφισβητήσουμε την επιλογή των υποψηφίων δημάρχων; Πάντως η πρόταση εξακολουθεί να είναι ενδιαφέρουσα.. Κανόνισε ημερομηνία και ώρα και είμαστε πρόθυμοι χωρίς προσωπεία.

ΦΙΛΕ ΝΤΙΝΟ. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ,ΠΟΥ ΤΗ ΒΛΕΠΩ ΣΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ ΜΑΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ. ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΟΜΩΣ ΑΝ ΕΡΧΟΤΑΝ ΛΙΓΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ. ΠΑΡ΄ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΙΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΑΣ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΟΛΟΥΣ ( ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio